Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

VRIJDAG, 27 MAART 2020, 07:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het hoeft niet de verbazen dat RSC Anderlecht de competitie en de play-offs nog wil afwerken. Zij hopen op die manier alsnog Europees voetbal te halen. Of dat realistisch is, valt te betwijfelen. De Pro League heeft ook nog steeds geen beslissing genomen. En dat zijn de kleine clubs beu, zij plannen acties.

De kleinere clubs, alle clubs uit eerste klasse behalve Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Genk en Standard (K11) en de clubs uit tweede klasse (B8), zijn het getalm van de Pro League beu. Zowel voor de K11 als B8 is een stopzetting van de competitie en volgend seizoen een eerste klasse met 18 clubs, zonder play-offs, een gunstig scenario. Ze zijn het dan ook unaniem eens dat dit de beste oplossing is. Beerschot en Oud-Heverlee Leuven promoveren op die manier automatisch en ook Waasland-Beveren blijft in de hoogste voetbalklasse.

Anderlecht wil de competitie wel nog afwerken én de play-offs, Europees voetbal weet u wel. 

In ieder geval zijn de kleine clubs het beu en dat willen ze laten zien. Ze plannen een stevige communicatie en acties tegen de Pro League. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.