Het plan dat nu op tafel ligt voor volgend seizoen

VRIJDAG, 15 MEI 2020, 13:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nadat de stemming al meerdere keren werd uitgesteld, is het nu het format voor volgend seizoen waar de clubs het maar niet over eens geraken. Het plan dat nu op tafel ligt is een 1A competitie met 16 clubs, play-offs voor nummers 1 tot 4. Clubs die Europees spelen zouden 1 keer 10% moeten afstaan.

Als de het finale voorstel deze namiddag op de Algemen Vergadering van de profclubs wordt goedgekeurd betekent dit het volgende.

  • Club Brugge wordt officieel uitgeroepen tot kampioen
  • Waasland-Beveren degradeert naar 1B
  • Gaat de promotiefinale tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot nog door dan promoveert de winnaar van die wedstrijd naar 1A, zoniet stijgt Westerlo, als lijstaanvoerder in 1B. Er zou uitgekeken worden om de promotiefinale eventueel op Duitste bodem te spelen.
  • Volgend seizoen starten we met 16 clubs, de nummers 1 tot en met 4 spelen uiteindelijk ingekorte play-offs mét puntenhalvering
  • De nummers 5 tot en met 8 spelen om het laatste Europa League-ticket
Op voorwaarde natuurlijk dat dit format deze namiddag wordt goedgekeurd, 80 % van de stemmen is nodig om het voorstel te aanvaarden. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.