Dan toch geen volle stadions vanaf half augustus

WOENSDAG, 28 JULI 2021, 10:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Enkele weken geleden kondigde de Pro League aan dat volle stadions opnieuw konden vanaf half augustus. Vandaag klinkt het al heel wat genuanceerder in die uitspraken. Vooral de controle van de Covid Safe Tickets baart de Pro League zorgen. 

In principe mag het Covid Safe Ticket en de daaraan gekoppelde identiteitskaart alleen maar gecontroleerd worden door beveiligingsagenten. En net daar knelt het schoentje. Indien dat echt de regel is vrezen zowel de Pro League als de clubs lange wachtrijen. 

Volgens woordvoerder Stijn Van Bever zijn er nog teveel onduidelijkheden over het gebruik en de controle van het Covid Safe Ticket. "En niet alleen bij ons, bij iedereen die het ticket zou moeten gebruiken. Vooral over wie het ticket uiteindelijk moet controleren. Als dat echt beveiligingsagenten moeten zijn wordt dat een hoge rekening, te hoog voor vele clubs. En dan ook nog eens met ellenlange wachtrijen als gevolg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.