Officieel: Zirkzee naar Anderlecht

DINSDAG, 3 AUGUSTUS 2021, 19:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft de uitleenbeurt van Joshua Zirkzee afgerond. De 20-jarige spits uit Nederland komt voor één seizoen over van Bayern München. Paars-wit heeft geen aankoopoptie. "De komst van Zirkzee past in onze filosofie om jonge spelers te begeleiden in hun ontwikkeling én zelf resultaat te boeken", zegt sportief directeur Peter Verbeke.

"Joshua is een jonge spits met een enorm potentieel", aldus Verbeke. "Hij kan een bal bijhouden, is goed in de combinatie en beschikt over een goede individuele actie. Op deze manier voegen we opnieuw extra kwaliteit aan onze kern toe.”

Ook Zirkzee is blij met de tijdelijke overgang naar Brussel. "Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik", zegt hij op rsca.be. "Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en het project spreekt mij enorm aan. Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om zijn doelen te bereiken.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.