Dimata: "Het is een eer om voor de grootste Belgische club te spelen"

ZATERDAG, 11 AUGUSTUS 2018, 12:57 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoewel Landry Dimata vorig seizoen bij Wolfsburg niet tot scoren kwam, heeft hij toch geen spijt van zijn overstap naar de Bundesliga. "Alle ervaringen die ik er heb opgedaan, hebben me mentaal sterker gemaakt. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf in vraag ging stellen. Ik ben er volwassen door geworden"

Dimata voelt zich goed bij Anderlecht en dat merk je, niet alleen aan zijn doelpunten. "Mijn ploegmaats en de staff hebben mij zeer goed ontvangen. Normaal moet je de club ontdekken, je aanpassen, maar nu voelt het alsof ik hier altijd al gespeeld heb." Bovendien klikt het ook met spitsbroeder Santini. "We zijn twee spitsen die ervan houden om te scoren, maar die ook goed overeenkomen, zowel op als naast het veld. Dat is onze kracht", zegt de Brusselaar hierover.

Voetballen in de stad waar hij opgegroeid is, het is een droom voor hem. "Ik wil God bedanken dat hij me de kans gegeven heeft om weer in mijn stad te voetballen. Daar waar alles begon, daar waar ik opgegroeid ben. Het is bovendien een grote eer om voor de grootste Belgische club te spelen. Ik ben naar Anderlecht gekomen om mij te amuseren, om een goed kampioenschap te spelen en om een mooie campagne in de Europa League te spelen", aldus Dimata.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.