Nieuws met tag "Blessures"


 14-05-2024 

Bevestiging: Club zonder Thiago tot einde seizoen

Bevestiging: Club zonder Thiago tot einde seizoen

Wat werd verwacht, is daarnet ook bevestigd door Club Brugge. Spits Igor Thiago zal niet meer in actie komen dit seizoen met een letsel aan de mediale band van de knie. Dit betekent dat Brugge zondag zonder de sterke aanvaller naar Anderlecht afzakt. Ook Meijer is geblesseerd out. Bij Anderlecht is Delaney geschorst en Hazard geblesseerd. Meer dan waarschijnlijk geraken ook Ashimeru en Vertonghen niet fit. Lees verder »


Club Brugge zonder Thiago tegen Anderlecht?

Club Brugge zonder Thiago tegen Anderlecht?

De kans is groot dat Club Brugge zijn spits Igor Thiago zal moeten missen in het Lotto Park. Thiago bleef steken in het gras na een botsing met Nusa in de partij tegen Union en werd vervangen. Thiago, tot tranen bewogen, nam plaats op de bank. Er is nog geen uitsluitsel over de ernst van de knieblessure, maar de eerste signalen wijzen op een serieus letsel. Lees verder »



 13-05-2024 

Riemer: "Yari met video's getoond hoe goed hij is"

Riemer:

Op grote momenten moeten grote spelers opstaan, dat was de boodschap van Brian Riemer over deze play-offs. Zaterdag tegen Genk was het Yari Verschaeren die bij zijn rentree zorgde voor de touch of genius. "Voor we hem brachten, moest zijn gevoel helemaal juist zitten." Lees verder »



 12-05-2024 

RSCA Women legt Gent over de knie

RSCA Women legt Gent over de knie

RSCA Woman heeft AA Gent geklopt met 5-2. Aan de rust stond paars-wit ook al met 2-1 voor. Anderlecht staat nu twee punten voor op Standard en reeds zes punten op OH Leuven. Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt Anderlecht dus op titelkoers. Lees verder »



 11-05-2024 

Delaney mist wedstrijd tegen Brugge

Delaney mist wedstrijd tegen Brugge

Na alle blessureleed van de afgelopen weken kreeg Anderlecht nog een domper te verwerken. Delaney slikte een derde geel karton tegen Genk en zal dus van in de tribune moeten toekijken tegen Club Brugge. Lees verder »



 10-05-2024 

Gattoni in, Debast kapitein

Gattoni in, Debast kapitein

Vertonghen heeft een blessure opgelopen en zal enkele weken niet kunnen spelen. Ook Majeed Ashimeru is geblesseerd. Trainer Brian Riemer heeft besloten dat Federico Gattoni Vertonghen zal vervangen. Debast wordt kapitein. Lees verder »



 07-05-2024 

Vertonghen en Ashimeru meerdere matchen out

Vertonghen en Ashimeru meerdere matchen out

Opnieuw een zware slag voor Anderlecht qua blessureleed: Majeed Ashimeru en Jan Vertonghen zijn out voor meerdere weken. Vertonghen heeft last van liesproblemen en zal zeker de belangrijke wedstrijden tegen KRC Genk en Club Brugge missen. Gattoni zal hem hoogstwaarschijnlijk moeten vervangen. Lees verder »



 06-05-2024 

Vertonghen waarschijnlijk out tegen Genk

Vertonghen waarschijnlijk out tegen Genk

Het is hoogst onzeker of Jan Vertonghen beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Genk op zaterdagavond. De Belgische verdediger heeft een blessure aan de lies, naar verwachting een klein scheurtje. Indien die diagnose wordt bevestigd door additionele onderzoeken op dinsdag (vandaag vonden eerste medische checks plaats), zal hij een race tegen de klok moeten voeren om op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen Brugge op zondag 19 mei. Vertonghen zal in dat geval niet op tijd hersteld zijn voor de wedstrijd tegen Genk. Lees verder »


Verzamelde reacties na Union: "We blijven in de titelrace"

Verzamelde reacties na Union:

Mats Rits had gehoopt dat het team de leiding zou kunnen behouden en vond dat paars-wit een goal verdiende in de sterke eerste helft. Echter vooral in de tweede helft speelde Union hun power-play en dwong Anderlecht om zich wat terug te trekken. Ondanks dat behield het team een solide verdediging, zelfs met het verlies van Jan Vertonghen wat resulteerde in een aangepast plan met twee rechtsbenige verdedigers in het centrum. "We houden wel ons lot in eigen handen en hebben nu twee thuiswedstrijden in de resterende drie matchen. Het optimisme in de groep blijft hoog", besloot hij.  Lees verder »



 05-05-2024 

Ashimeru vervangen met krampen

Ashimeru vervangen met krampen

Majeed Ashimeru speelde een uitstekende wedstrijd vandaag en deed het middenveld weer beter draaien. De middenvelder moest echter naar de kant met een blessure, of zo leek het toch. "Majeed had een kramp door weinig speeltijd dit seizoen", klonk het bij Riemer. "We denken niet aan een blessure", vervolgde hij. Vertonghen en Ashimeru moesten ook overgeven 'a de match, maar de oorzaak daarvan is nog onbekend. Lees verder »


Riemer: 'Het is zeker geen ernstige blessure'

Riemer: 'Het is zeker geen ernstige blessure'

Anderlecht leek zijn blessureproblemen grotendeels achter zich te hebben gelaten, maar het lot besliste er anders over. Tijdens de wedstrijd tegen Union raakte Jan Vertonghen geblesseerd aan de lies. Ondanks pogingen om door te spelen, moest de aanvoerder van RSCA het veld verlaten. Trainer Brian Riemer gaf aan dat de blessure niet ernstig leek, maar de precieze ernst is nog onzeker. Lees verder »


Vertonghen valt uit met blessure

Vertonghen valt uit met blessure

Opnieuw blessurezorgen bij Anderlecht. Nu Anders Dreyer en Kasper Schmeichel weer van de partij zijn, is het Jan Vertonghen die uitvalt. De aanvoerder moest tegen Union na 33 minuten de strijd staken. Wellicht gaat het om een liesblessure. Lees verder »



 03-05-2024 

Topwedstrijd voor RSCA Women

Topwedstrijd voor RSCA Women

Op zaterdag 4 mei om 13.30 uur wordt in de Lotto Super League een topmatch afgewerkt. Anderlecht gaat dan  namelijk op bezoek gaan bij hun grootste rivaal, OHL. Beide teams staan gelijk aan de leiding van het klassement met 35 punten, op de voet gevolgd door Standard met 2 punten minder. OHL heeft deze week wel al een ferme teleurstelling te verwerken gekregen door de finale van de Belgische Beker tegen Brugge te verliezen. Lees verder »


Ook Schmeichel is terug beschikbaar

Ook Schmeichel is terug beschikbaar

Paars-wit bereidt zich voor op een belangrijke wedstrijd tegen Union dit weekend. Volgens de pers zijn zowel Anders Dreyer als Kasper Schmeichel klaar om aan de aftrap te verschijnen. Yari Verschaeren kan ook nog deel uitmaken van de selectie, maar zal waarschijnlijk op de bank beginnen. Majeed Ashimeru, die momenteel in topvorm verkeert, zou mogelijk Thomas Delaney of Theo Leoni kunnen vervangen op het veld. Lees verder »



 02-05-2024 

Dreyer lijkt fit voor zondag

Dreyer lijkt fit voor zondag

Anders Dreyer is vandaag jarig en verscheen op het veld bij de training. Het lijkt er in elk geval op dat de blessure van de Deen gunstig evolueert, maar ook voldoende om zondag opnieuw aan te treden in de cruciale wedstrijd op Union? Verder moeten Francis Amuzu en Thomas Delaney uitkijken voor een derde gele kaart die een speeldag schorsing zou opleveren. Lees verder »


 30-04-2024 

Extra bars en nieuw sanitair aan tribune 3

Extra bars en nieuw sanitair aan tribune 3

In de buurt van tribune 3 zijn de werkzaamheden begonnen voor de ontwikkeling van een nieuwe fanzone. Dat laat de club vandaag weten. Op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter komen er nieuwe bars voor de fans in tribunes 2 en 3 en een heel nieuw sanitair complex. Lees verder »


 29-04-2024 

De Bleeckere: twee maal geen strafschop

De Bleeckere: twee maal geen strafschop

Zowel Cercle Brugge als Anderlecht maakten aanspraak op een strafschop vanwege hands, maar scheidsrechter Erik Lambrechts gaf geen kik. Het Professional Referee Department, vertegenwoordigd door Frank De Bleeckere, geeft hem ook gelijk. Lees verder »


Afwezigheid Schmeichel is zeldzaamheid

Afwezigheid Schmeichel is zeldzaamheid

Kasper Schmeichel miste op  37-jarige leeftijd een competitiewedstrijd vanwege een blessure en dat voor het eerst in een lange tijd. Op zondag moest de Deense nationale doelman zijn plaats noodgedwongen afstaan in de partij van Anderlecht tegen Cercle Brugge. Lees verder »


 28-04-2024 

Geen Dreyer en Schmeichel

Geen Dreyer en Schmeichel

Anderlecht zal het straks tegen Cercle Brugge volgens Het Laatste Nieuws moeten redden zonder topschutter Anders Dreyer en Kasper Schmeichel. Hoewel de blessures van de Denen niet te ernstig zouden zijn, moeten ze toch allebei forfait geven voor de belangrijke verplaatsing. Colin Coosemans en Francis Amuzu lijken de meest logische vervangers. Lees verder »


 27-04-2024 

Virus teistert kleedkamer RSCA Women

Virus teistert kleedkamer RSCA Women

Vanmiddag vindt om 13u30 de topper plaats tussen de RSCA Women en Standard Fémina. Anderlecht staat aan de leiding, met gelijke punten met OHL maar met een beter doelpuntensaldo. Standard volgt op twee punten. Maar er heerst een virus in de kleedkamer bij Paars-wit en negen speelsters zijn out. Anderlecht vroeg uitstel voor de wedstrijd, maar dat werd door Standard geweigerd. Lees verder »


Verschaeren klaar voor comeback

Verschaeren klaar voor comeback

Yari Verschaeren staat dicht bij zijn comeback, zo meldt Het Laatste Nieuws. De spelmaker raakte geblesseerd aan de hamstrings tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en stond sindsdien aan de kant. Inmiddels traint Verschaeren weer mee met de groep. Mogelijk maakt hij tegen Cercle zijn rentree in de selectie. Lees verder »


 26-04-2024 

Dreyer en Schmeichel onzeker

Dreyer en Schmeichel onzeker

Anderlecht won woensdag wel met 3-0 van Cercle, maar zowel Anders Dreyer als Kasper Schmeichel moesten het veld verlaten vanwege een blessure. Colin Coosemans maakte zo zijn debuut voor Anderlecht. Amuzu moest noodgedwongen opdraven voor Dreyer. Lees verder »


Twee verplaatsingen; minimaal 4/6 nodig

Twee verplaatsingen; minimaal 4/6 nodig

Anderlecht staat halfweg de play-offs op één, een scenario waar we wellicht voor aanvang voor hadden getekend. De vele blessures, het matige spelniveau en de sterke come-back van Club Brugge baren echter zorgen voor de laatste vijf wedstrijden. Paars-wit zal zich weinig misstappen kunnen veroorloven. We tekenen het minimale scenario even uit en leggen uit waarom winst op Cercle een must is. Lees verder »


 25-04-2024 

Riemer hoopvol over de blessures

Riemer hoopvol over de blessures

Brian Riemer was hoopvol over de blessures na afloop van de wedstrijd: "Schmeichel kampte met een wat stijve lies en Dreyer voelde een probleem aan de hamstrings. De ernst moet nog blijken maar ik schrijf ze nog niet af voor de wedstrijd van zondag", klonk het. Lees verder »