Nieuws met tag "Transfers"


 12-05-2024 

Gerucht: interesse in Amadin van Schalke?

Gerucht: interesse in Amadin van Schalke?

Anderlecht toont interesse in de 23-jarige Nelson Amadin, een aanvaller die momenteel onder contract ligt bij Schalke 04. Dat melden Duitse bronnen. Zijn contract loopt binnenkort af en clubs zoals Rapid Wien, Magdeburg, Darmstadt 98 en Karlsruher SC strijden ook om zijn handtekening. Amadin wordt gezien als een aanvulling in de breedte. Lees verder »



 11-05-2024 

Interesse in Misehouy

Interesse in Misehouy

Volgens bepaalde Ghanese media toont RSC Anderlecht interesse in Gabriel Osei Misehouy, een 18-jarige aanvallende middenvelder van Ajax. Misehouy, 1,73m groot, kan zowel op de linkerflank als centraal op het middenveld spelen. Hij begon zijn opleiding bij OSV Amsterdam Jeugd voordat hij naar Ajax ging, waar hij dit seizoen dertien wedstrijden speelde voor het tweede elftal, met zeven doelpunten en drie assists. Zijn contract loopt af in juni 2024. Misehouy weigert te verlengen en werd uit de selectie gezet. Lees verder »



 09-05-2024 

Transfer Debast naar Sporting lijkt te vorderen

Transfer Debast naar Sporting lijkt te vorderen

Zeno Debast zal mogelijk daadwerkelijk bij Sporting Lissabon tekenen. De 20-jarige centrale verdediger staat op het punt de eerste aanwinst van de club te worden voor het komende seizoen. Volgens de krant A Bola, voldoen de Portugezen quasi aan alle eisen van Anderlecht. Er zou een contract van vijf jaar klaarliggen voor Debast. Lees verder »



 07-05-2024 

Futures oefenen woensdag tegen Jong Genk

Futures oefenen woensdag tegen Jong Genk

De RSCA Futures spelen ook morgen, woensdag een oefenduel. Om 16 uur ontvangen ze hun leeftijdsgenoten van Racing Genk in Neerpede. Publiek is niet toegelaten, maar de match is wel rechtstreeks te bekijken op Mauve TV. Lees verder »


Schmeichel houden wordt kostelijk

Schmeichel houden wordt kostelijk

Het is nog onzeker of Kasper Schmeichel volgend seizoen nog bij Anderlecht zal spelen. De doelman heeft dit seizoen indruk gemaakt door veel reddingen te verrichten en aanvallend bij te dragen. Schmeichel heeft een contract voor één seizoen, maar de club kan dit verlengen met een optie. Als dit gebeurt, zal Schmeichel aanzienlijk meer gaan verdienen dan zijn huidige salaris van 250.000 euro. Er wordt gesproken over een verdubbeling. De Deense nummer één heeft voorlopig nog niks beslist. Lees verder »



 06-05-2024 

Concurrentie om Peretz neemt toe

Concurrentie om Peretz neemt toe

RSC Anderlecht krijgt concurrentie in de strijd om Bayern-doelman Daniel Peretz vanuit de Deense eerste divisie. Naast paars-wit, tonen ook FC Kopenhagen en Bröndby IF interesse in een huurdeal met de keeper. Tot nu toe is er echter nog geen overeenkomst bereikt met een van de genoemde clubs. Het staat vast dat Peretz komend seizoen elders zal worden ondergebracht om speelervaring op te doen. Lees verder »



 05-05-2024 

Interesse in doelman Peretz?

Interesse in doelman Peretz?

RSC Anderlecht onderhandelt momenteel over de komst van de Israëlische doelman Daniel Peretz. Peretz, 23 jaar oud en 1,90m groot, is momenteel de derde doelman bij Bayern München. Hij heeft dit seizoen zes wedstrijden gespeeld, waarvan vier zonder tegendoelpunten. Peretz is opgeleid bij Maccabi Tel Aviv en speelde ook een seizoen bij Beitar Tel Aviv, voordat hij terugkeerde naar zijn opleidingsclub en uiteindelijk werd opgemerkt door de Duitse grootmacht. Lees verder »



 04-05-2024 

Dave Cosgrove al weg bij Anderlecht

Dave Cosgrove al weg bij Anderlecht

Dave Cosgrove, die recent werd aangesteld als de nieuwe Performance Director bij Anderlecht, heeft de club al verlaten volgens Het Laatste Nieuws. Officieel heet het dat hij om privéredenen naar de Verenigde Staten trekt, maar de kans op zijn terugkeer is vrijwel onbestaande aangezien men bij de club niet tevreden was over zijn manier van werken. De timing van zijn komst was bovendien erg vreemd en ongelukkig, namelijk vol in de titelstrijd. Lees verder »



 03-05-2024 

Ali Maamar tekent profcontract

Ali Maamar tekent profcontract

Ali Maamar, die al sinds de U7 bij de Anderlechtse opleiding zit, heeft een eerste professioneel contract getekend bij Sporting Anderlecht tot 2026. De 19-jarige rechtsback heeft zich geleidelijk aangepast aan het team en de professionele voetbalwereld en wordt nu dus beloond met een profcontract. Lees verder »



 02-05-2024 

Pro League wil transfers jonge spelers belemmeren

Pro League wil transfers jonge spelers belemmeren

De Pro League wil het aantal (lucratieve) transfers van jonge voetballers beperken en heeft een actieplan opgesteld dat deze herfst tot een reeks maatregelen zal leiden. Dinsdag werd de transfer van de 13-jarige Ilyes Bennane naar Anderlecht afgerond, wat al zijn vierde club is in zijn jonge carrière na eerder gespeeld te hebben voor Eupen, Standard en Racing Genk. Lees verder »



 30-04-2024 

Akkoord over transfer Delaney in de maak?

Akkoord over transfer Delaney in de maak?

Anderlecht zou een akkoord bereikt hebben met Sevilla over de overname van Thomas Delaney. Dat melden verschillende Spaanse, maar ook Belgische media. Er moet wel nog een akkoord worden bereikt met de speler zelf, die dit jaar 33 wordt. Thomas Delaney werd naar Sevilla gehaald in het seizoen 2021-2022. Lees verder »


Bennane tekent voor Anderlecht

Bennane tekent voor Anderlecht

Ilyes Bennane verlaat de jeugd van Genk en trekt naar paars-wit. Het 13-jarige supertalent en jongste Belgische international ooit, heeft een contract getekend bij Anderlecht. Een maand geleden werd bekend dat de dribbelaar RC Genk zou verlaten, terwijl Club Brugge afzijdig bleef. Ilyes Bennane heeft ook de aandacht van België en Marokko weten te trekken. Lees verder »


 25-04-2024 

Kikkenborg: "Transfer naar buitenland voelde als een schok"

Kikkenborg:

Mads Kikkenborg kwam in januari als tweede doelman naar Anderlecht, maar toch is het Colin Coosemans die de voorbije weken steevast op de bank zat en tegen Cercle mocht invallen. In de Deense krant Tipsbladet vertelde Kikkenborg eerder deze week dat hij het moeilijk had tijdens zijn eerste maanden in België. Lees verder »


 24-04-2024 

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

Volgens Voetbalnieuws zal Anderlecht deze zomer actief speuren naar een zestal versterkingen, exclusief spelers die gehuurd worden en mogelijk blijven. Wat sowieso al duidelijk was, is dat er centraal achteraan ingekocht moet worden aangezien Debast de club normaal gezien verlaat en er vraagtekens staan achter de namen van Gattoni en Vertonghen. Maar ook de tekomst van Schmeichel is onzeker, dus mogelijk wordt er ook in de zomer reeds een keeper aangetrokken. Ook staat er een aanvallend ingestelde middenvelder op het verlanglijstje, evenals twee explosieve flankaanvallers. Lees verder »


 23-04-2024 

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

Thomas Delaney, de 32-jarige Deense middenvelder, wordt gehuurd van het Spaanse Sevilla met een aankoopoptie die 3 miljoen euro bedraagt. Delaney heeft tot nu toe 20 wedstrijden gespeeld voor RSCA, waarin hij één doelpunt heeft gescoord en 2 assists heeft gegeven. Volgens Le Soir zou Sevilla bereid zijn om de prijs te laten zakken tot 1,5 miljoen euro. Lees verder »


Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Lees verder »


 22-04-2024 

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

Het Portugese Sporting Lissabon lijkt de concurrentie voor te willen zijn voor Debast door vroeg te handelen en een eerste formeel bod uit te brengen. Volgens Portugese bronnen wil Sporting een bod van 16 miljoen euro neerleggen, maar dat zal niet volstaan. Debast heeft nog een contract tot 2025 en er zijn meerdere geïnteresseerde clubs. Fredberg speelt het spel dus hard en wil minstens 18 miljoen plus bonussen. Lees verder »


 21-04-2024 

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Na het laatste wedstrijd van het seizoen gisteren in het Koning Boudewijnstadion, heeft Hubert Lemaire een ontroerende boodschap gericht aan de RSCA Futures en het personeel. De zeer gewaardeerde fysieke trainer neemt na 22 seizoenen afscheid; een periode waarin hij zich heeft ingezet voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge talenten van paars-wit. Lemaire staat bekend als een gerenommeerde fysieke trainer bij Anderlecht, vooral bekend om zijn essentiële rol in de voorbereiding van de spelers. Zijn expertise en toewijding zijn van onschatbare waarde gebleken in de ontwikkeling van jonge beloften, zoals Albert Sambi Lokonga, die fysieke uitdagingen heeft overwonnen dankzij Lemaire's begeleiding. Lees verder »


Taha Altikardes als versterking?

Taha Altikardes als versterking?

Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 20-jarige Taha Altikardes, een rechtsvoetige centrale verdediger van Göztepe. Altikardes, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder kan spelen, heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld, waarin hij drie doelpunten en twee assists heeft geleverd. Hij is opgeleid bij Bursaspor en heeft gespeeld bij Trabzonspor voordat hij bij zijn huidige club tekende. Hij verzamelde vier caps voor het Turkse U21-team sinds 2022. Lees verder »


 20-04-2024 

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

Federico Gattoni maakt zich op voor zijn tweede wedstrijd als basisspeler voor Anderlecht, nadat Zeno Debast werd geschorst. Er wordt gespeculeerd dat dit zijn laatste optreden in het paars-witte shirt kan zijn. Volgens de pers bestaat er echter een kans dat de Argentijnse verdediger nog een seizoen bij Anderlecht blijft. Zijn huurovereenkomst bevat geen aankoopoptie, dus er zal moeten worden onderhandeld met Sevilla, waar hij een contract heeft tot juni 2027. Lees verder »


 19-04-2024 

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »


Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »


 18-04-2024 

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

De Belgische competitie zou binnenkort een nieuw format kunnen krijgen. De clubs hebben zich verzameld in drie werkgroepen en hebben vandaag in het hoofdkantoor van de Pro League over deze kwestie gesproken. In een ideale wereld zouden ze het voor de zomer eens moeten worden. Voor de middag kwamen Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Antwerp bijeen. Lees verder »


 14-04-2024