Anderlecht begint goed aan tweede seizoenshelft

ZONDAG, 21 JANUARI 2018, 21:53 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van 2018 met 0-1 gewonnen bij RC Genk. Aanvoerder Sofiane Hanni zorgde met een enig mooi doelpunt voor de winnende treffer. Door deze overwinning loopt Anderlecht twee punten in op Club Brugge.

Hein Vanhaezebrouck verraste vriend en vijand door Ganvoula diep in de spits te zetten en niet Teodorczyk. Veel zoden bracht het niet aan de dijk: Ganvoula speelde een zwakke partij. Zijn naam zullen we in dit verslag niet meer tegenkomen.

In de eerste helft versierden zowel Genk als Anderlecht een resem kansen. Voor Anderlecht was Gerkens het dichtst bij een doelpunt, maar zijn bal strandde op de paal. De voorzet kwam van nieuwkomer Saief, die zich meteen postief liet opmerken in deze wedstrijd. Op slag van rust viel eindelijk het doelpunt: Hanni wipte van dichtbij de bal over doelman Vukovic. Een pareltje.

Na de ging Genk op zoek naar de gelijkmaker, maar het werd onthoofd toen Malinovskyi erg dom zijn tweede gele kaart pakte. Anderlecht nam het commando over en speelde de wedstrijd rustig uit. Het ging niet meer op zoek naar meer doelpunten. Pas in de slotfase kwam er nog een grote kans, maar Amuzu vond net als Gerkens in het begin van de partij de paal op zijn pad.