Man-in-vorm Dimata doet het weer

ZONDAG, 4 NOVEMBER 2018, 22:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na twee wedstrijden zonder zege weet Anderlecht opnieuw wat winnen is. Op het veld van Waasland-Beveren boekte het een relatief vlotte 1-2-zege. Met een afgedwongen strafschop, een doelpunt en een assist was Landry Dimata de grote bezieler. Enig minpunt: een tegendoelpunt in de extra tijd zorgde opnieuw dat de nul niet gehouden werd.

Hein Vanhaezebrouck bracht Milic en Trebel aan de aftrap en nam de partij meteen in handen. Dimata kopte de eerste kans nipt over. Het was slechts uitstel. Na goed tien minuten begin Verstraete een strafschopfout op de spits. De jonge Belg zette zich zelf achter de bal en trapte Anderlecht op voorsprong. 

Na de voorsprong drong Anderlecht niet echt aan om de score uit te diepen. Waasland-Beveren kreeg ook geen deftige aanval in elkaar geknutseld. Zo kabbelde de partij verder tot aan de pauze.

Na de rust zorgde Vellios voor de eerste kans, maar gevaarlijk was het niet. Aan de overkant redde Debaty pogingen van Trebel en Gerkens. De tweede helft was vooral een kaartenfestival. Twintig minuten voor tijd kreeg Milic zijn tweede gele en dus mocht hij gaan douchen. Vanhaezebrouck bracht daarna Appiah in.

Zeven minuten voor tijd besliste Trebel de wedstrijd. Dimata met de knappe teruglegger en de aanvoerder trapte koeltjes binnen. Anderlecht leek op weg om voor het eerst sinds lang nog eens de nul te houden, maar het mocht niet zijn. Diep in blessuretijd liep invaller Sanneh een botsende voorzet in eigen doel.

Anderlecht won evenwel en sluipt zo twee punten dichter bij Racing Genk en Club Brugge. Volgende week komt AA Gent op bezoek.

Score: 1-2
Goal(s): 12' Dimata (0-1, pen), 82' Trebel (0-2), 90+2' Sanneh (1-2, own)

Waasland-Beveren:Debaty, Caufriez, Vukotic, Massop, Boljevic, Bizimana, Schryvers (78' Forte), Verstraete (70' Badibanga), Foulon, Ampomah (46' Vanzo), Vellios
Anderlecht:Didillon, Saelemaekers, Bornauw, Vranjes, Milic, Makarenko, Kums (34' Sambi Lokonga), Trebel (86' Sanneh), Gerkens, Bakkali (76' Appiah), Dimata

Geel: 23' Verstraete, 31' Ampomah, 33' Saelemaekers, 54' Makarenko, 55' Foulon, 59' Bizimana, 65' Milic, 78' Vanzo, 81' Caufriez
Rood: 73' Milic (2 x geel), 90+2' Caufriez

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Freethiel



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.