Laat doelpunt nekt Anderlecht

ZONDAG, 3 FEBRUARI 2019, 20:29 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Fred Rutten heeft ook zijn tweede uitwedstrijd als coach van Anderlecht afgesloten met een nederlaag. Op Sclessin ging Anderlecht met 2-1 de boot in. Paars-wit zakt zo naar plaats zes en straks kan ook STVV over de recordkampioen springen.

Anderlecht begon met nieuwkomer Bolasie op de bank. Zulj stond wel voor het eerst in de basis. Standard begon stevig aan de wedstrijd, maar Anderlecht hield relatief eenvoudig stand. Al snel kwam paars-wit ook in de wedstrijd. Het doelpunt viel echter voor de thuisploeg. Cimirot stuitte eerst nog op Didillon, maar een minuutje later was die geklopt op een erg fraai schot van Marin.

'Wat Marin kan, kan ik ook', moet Kums gedacht hebben. Amper vijf minuten later zette de Anderlecht-middenvelder zich achter een vrije trap en schilderde hij het leer enig mooi in de winkelhaak. Emond en Santini kregen op slag van rust beiden een kans om hun ploeg met een voorsprong naar de kleedkamer te leiden, maar dat lukte niet. 1-1 halfweg.

Op het uur veerde Sclessin opnieuw recht voor een werelddoelpunt. Tevergeefs: Visser keurde het doelpunt van Carcela af voor een voorafgaandelijke overtreding van Laifis. De tribunes waren het duidelijk niet eens met Visser, maar de beslissing was correct. Halfweg de tweede helft kwam Trebel een onzichtbare Zulj vervangen. Niet veel later gooide Rutten ook Bolasie in de strijd.

Na het afgekeurde doelpunt stokte de wedstrijd. Voor de rust was deze clasico een aangenaam schouwspel, maar het laatste half uur werd er niet veel meer gevoetbald. Pas vijf minuten voor tijd konden we nog eens een goede kans noteren. Didillon redde mooi op een poging van Mpoku. Het was slechts uitstel. In de 88e minuut verschalkte hij Didillon in de korte hoek: 2-1. Overdiend konden we het niet noemen. Mpoku mocht wel van geluk spreken dat hij meteen nadien geen rood kreeg voor een smerige fout op Bakkali.

Door deze nederlaag en het gelijkspel van Gent vanmiddag zakt Anderlecht naar de zesde plaats. Als STVV straks Eupen verslaat, tuimelt Anderlecht uit de top zes en zit het virtueel in Play-Off 2.