Derde gelijkspel na dubbele achterstand

VRIJDAG, 28 AUGUSTUS 2020, 22:41 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht deed het vanavond andersom: in plaats van een voorsprong uit handen te geven, haalde het een achterstand op. Een doelpunt en assist van Adrien Trebel bogen een 2-0-achterstand om in een gelijkspel. Zowel de 2-1 als de 2-2 van Tau waren een pareltje.

Tegen een hoog storend Oostende kwam Anderlecht moeizaam in de wedstrijd. Paars-wit probeerde wel, maar Oostende liet zich niet doen. Sterker nog: na tien minuten profiteerde D'Haese van een niet helemaal attente Mykhaylichenko om een rebound tegen de touwen te jagen: 1-0.

Anderlecht reageerde rustig. Pas halfweg de eerste helft kreeg Doku op assist van Tau een opgelegde kans om de 1-1 te scoren, maar hij plaatste de bal net over doel. Dit moest altijd binnen. Enkele minuten later trapte Kana van net buiten de zestien enkele meters naast. Verder bleef de dreiging van Anderlecht beperkt. Op de aanvallen van de thuisploeg zat meer snee.

Op het halfuur zag Anderlecht Cobbaut geblesseerd uitvallen. Enkele minuten later kreeg Kana de bal tegen de arm: strafschop voor Oostende. Onvrijwillig, maar de regels stellen dat elke handsbal in het strafschopgebied penalty is. Gueye faalde niet: 2-0. Anderlecht leek geslagen, maar vijf minuten later zorgde Trebel voor hoop: hij nam een afvallende bal op de slof en trapte hem heerlijk in de bovenhoek. We gingen met 2-1 de rust in.

Na de pauze debuteerde Nmecha in de plaats van de onzichtbare Colassin. De Duitse huurling van Manchester City pikte Oostends balverlies op. Via Trebel kwam de bal bij Tau en die miste niet: de bordjes hingen weer gelijk. Wat een heerlijke aanval! Anderlecht leek door te stomen, maar viel weer stil. Oostende nam over en kreeg nog enkele aardige kansen. In de slotfase waren de beste kansen nog voor Anderlecht. Doku en tot twee keer toe Nmecha scoorden echter niet.

Score: 2-2
Goal(s): 11' D'Haese (1-0), 34' Gueye (2-0, pen.), 35' Trebel (2-1), 54' Tau (2-2)

KV Oostende:Hubert, Tanghe, Theate, Skulason (61' Matam), D'Arpino, Vandendriessche, Hjulsager, McGeehan, D'Haese, Sakala (57' Boonen), Gueye (74' Kvasina)
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Cobbaut (31' Sardella), Mykhailichenko, Kana, Trebel, Doku, Tau (88' Dimata), Colassin (46' Nmecha), Ait El Hadj

Geel: 29' D'Arpino, 33' Kana, 43' Murillo, 56' Theate, 57' Trebel, 72' McGeehan

Scheidsrechter: Jan Boterberg
Stadion: Diaz Arena