Anderlecht stunt en verslaat ploeg-in-vorm Genk

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2020, 22:56 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In een spektaculaire wedstrijd heeft Anderlecht Racing Genk verslagen met 1-0. Een kleine score die het wedstrijdverloop niet correct weergeeft. Beide ploegen, maar toch vooral Anderlecht, kregen heel wat kansen. Smet op de mooie zege: het uitvallen van Yari Verschaeren. Hopelijk is het niet te erg.

Van meet af aan vlogen Genk en Anderlecht erin. Bongonda kopte de eerste kans naast. Aan de overkant miste Verschaeren zijn afwerking, trapte Delcroix pal op Vukovic en trapte Nmecha voorlangs. Nog steeds binnen het openingskwartier haalde Miazga een kopbal van Onuachu van de lijn. Wat een wedstrijdbegin. Nadien probeerden ook Amuzu en Nmecha het nog.

Halfweg de eerste helft ging het kansenfestival wat liggen. Tien minuten voor de rust verloor Anderlecht Verschaeren nadat die slecht neerkwam op zijn enkel. Op slag van rust lag het spel opnieuw stil. Na een stevige botsing moesten Cullen en Cuesta minutenlang verzorging krijgen. Cuesta kon niet meer verder, Cullen met een tulband wel. 0-0 aan de rust.

De tweede helft begon rustiger. Nmecha en Vlap gingen hun kans. Zonder succes. Onuachu claimde onterecht een strafschop. Die kwam er wel aan de overkant. Munoz werkt Nmecha tegen de vlakte. Nmecha en Vlap wilden beide trappen, maar aanvoerder Sambi Lokonga gaf de bal aan de Duitser. Die faalde niet: hij trapte hard en precies in de benedenhoek.

Na de 1-0 gingen Sambi Lokonga, Amuzu tot twee keer toe en Nmecha op zoek naar de dubbele voorsprong. Anderlecht had de wedstrijd onder controle. Ook in de slotfase gaf het nooit de indruk de zege nog te zullen weggeven. Genk claimde nog een strafschop voor handspel van Dauda, maar de beelden schepten geen duidelijkheid.

Het bleef 1-0 en Anderlecht boekte zoe zijn eerste zege in vijf wedstrijden. Het wipt naar een voorlopige vierde plaats op vijf punten van leider Genk. Club Brugge kan zondag over Genk wippen.