Lichte rode kaart doet Anderlecht de das om

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2011, 23:48 - Skyhawk

Anderlecht verloor vandaag voor het eerst in zeven competitiewedstrijden punten. Paars-wit, herleid tot tien man, kreeg in de laatste minuut een bal uit de kluts binnen. De 1-0 eindstand stond meteen op het bord...

De eerste helft begon zwak. Anderlecht had controle, maar geraakte moeizaam voorin wegens vele slordigheden in het spel. Ook Mbokani, die verrassend in de basis stond, kon hier niets aan veranderen. De thuisploeg kon er maar weinig tegenover stellen, al bewees Vetokele een gevaarlijk heerschap te zijn.

Toen halfweg de eerste helft Jovanovic werd neergelegd door Vidarsson. Toen de Servische spits wou rechtstaan, haakte hij hierbij heel lichtjes de Cercle speler. Deze ging theatraal neer. De poppen gingen aan het dansen en scheidsrechter Vervecken begon lustig kaarten te trekken: geel voor Cornelis en Wasilewski voor een opstootje, terwijl Jovanvic' actie geïnterpreteerd werd als natrappen. Hij kreeg een rood kartonnetje onder de neus geduwd. Een wel bijzonder lichte uitsluiting.

De wedstrijd kwam zo meteen in zijn beslissende plooi terecht. Anderlecht verdedigde sterk en probeerde af en toe uit te breken. Maar onzuivere passes en een trage omschakeling zorgde ervoor dat de bezoekers niet echt gevaarlijk konden zijn. cercle dwong met een man meer slechts een tweetal noemenswaardige kansen af. Een gelijkspel was in de maak, tot Rudy in de kluts de bal binnen frommelde. Met amper nog twee minuten blessuretijd op de klok, had Anderlecht geen reactie meer in huis...

Resultaat: 1-0
Doelpunt: 91' Rudy 1-0

Cercle Brugge: Verbist, Cornelis, Reis, Mertens, Evens, Neto, Vidarsson, D'Haene (72' Van Eenoo), Rudy, Iachtchouk, Vetokele
Anderlecht: Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyate, Safari, Marecek (90' Odoi), Kljestan, Gillet, Jovanovic, Suarez, Mbokani (80' Canesin)

Geel: Juhasz, Cornelis, Wasilewski, Cornelis, Reis, Proto, Van Eenoo
Rood: 35' Jovanovic

Scheidsrechter: Vervecken
Stadion: Jan Breydel