Anderlecht hakt Standard in de pan: 0-4

ZONDAG, 17 JANUARI 2010, 16:29 - Michaël

Het was zeven jaar geleden dat paars-wit nog eens kon winnen in Luik, maar die teller staat sinds zondagnamiddag terug op nul want Anderlecht won met 0-4 van de Rouges. Helaas gingen de poppen regelmatig aan het dansen.

Standard begon zonder Goudenschoen winnaar Jovanovic aan de aftrap. De speler heeft nog te veel last van de knief. Jacobs kon rekenen op de voltallige kern, uitgezonder Wasilewski en Polak.

Het was de match van verzoening, helaas gingen de poppen toch nog regelmatig aan het dansen. Zo ontving Witsel terug rood en ook Camozzato verdiende rood voor een gemene tackle, maar hij kwam er van af met geel.

Anderlecht begon uitstekend aan de eeste helft en kwam al na 8 minuten op voosprong via Legear. Standaard probeerde maar paars-wit toonde zich toch de betere. Kouyaté had dé kans om dde 0-2 binnen te koppen maar Bolat was bij de pinken en behoedde zijn ploeg voor grote achterstand. Op het einde van de eerste helft kreeg Witsel rood na een fout op Juhasz.

Net als in de eerste 45 minuten van de match was ook nu Anderlecht de betere ploeg. Dat resulteerde in een nieuw doelpunt en zo ook een 0-2 voorsprong. Dit keer was het Lukaku die met de eer ging lopen.

Na een fout op Mbokani kreeg Standard de kans op de aansluitingstreffer doordat Verbist penalty floot (hoewel de fout buiten de 16 gebeurde). Proto redde echter de bal. En even later verzuimde Verbist Anderlecht een penalty te geven. Toch bleven nog meer goals niet uit. Juhasz zette druk en dwong Troaré tot een owngoal: 0-3. Vervolgens versloeg ook Mangala nog eens zijn eigen keeper: 0-4. Boussoufa miste de kans op de 0-5.
Anderlecht komt hiermee op 20 punten van Standard te staan en op 6 punten van Club Brugge, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Score: 0-4
Goal(s): 8' Legear 0-1, 51' Lukaku 0-2, 80' Traoré 0-3 (own), 83' Mangala 0-4 (own)

Standard:Bolat, Marcos, Sarr, Mangala, Mulemo, Witsel, Nicaise (81' Angeli), Dalmat (61' Traoré), Carcela (61' Dacourt), De Camargo, Mbokani
Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Legear (84' Suarez), Kouyaté, Biglia, Van Damme (30' Kanu), Boussoufa, Lukaku (72' De Sutter)

Geel: Legear, Gillet, Camozzato, Deschacht, Dacourt
Rood: Witsel

Scheidsrechter: Verbist
Stadion: Sclessin