Standard - Anderlecht: 2-1

ZONDAG, 15 MEI 2011, 10:45 - Legear13

Anderlecht kon gisteren de reeks van Standard niet eindigen. Het verloor na een goede partij met 2-1. Anderlecht moet het dus zo met een derde plaats in de competitie doen. Het speelt de voorrondes van de Europa League.

Anderlecht begon goed aan de partij. Anderlecht kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Gillet schoot pal op Standard-doelman Sinan Bolat. Gillet werd net voor het half uur onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Gumienny legde de bal niet op de stip.

Net op het half uur ging Carcela door, liet Juhasz achter zich, en schoot de 1-0 voorbij Davy Schollen. Anderlecht ging met een achterstand de rust in.

Net na de rust kreeg Standard-middenvelder Camara een uitstekende mogelijkheid maar zijn lob ging naast het doel. Twintig minuten voor tijd was het de beurt aan Anderlecht om te scoren. Juhasz raakte de bal zonder het te weten en het stond 1-1.

In de slotfase gaf Carcela een voorzet aan Tchité die hem binnenkopte, de eindstond stond toen op het bord 2-1.

Anderlecht is dus zo uitgeteld voor het kampioenschap, en moet het stellen met een derde plaats in de competitie.