Slap Anderlecht pakt in extremis de volle buit

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2007, 19:57 - Michaël

Moeskroen is en blijft een moeilijke verplaatsing voor Anderlecht. De wedstrijd eindigde ei zo na op een gelijkspel tot Jelle Van Damme in de laatste tien minuten de verlossende 1-2 scoorde.

"Ik hoop dat ze zich zondag tegen Moeskroen herpakken, anders zit de crisis bij de spelers wel heel diep", zei manager Herman Van Holsbeeck enkele dagen voor de wedstrijd. Een crisis werd door de late goal van Jelle Van Damme maar nipt afgewend.

Het begon slecht voor Anderlecht dat na drie minuten 1-0 achter kwam te staan. Beide ploegen kwamen aanvallend voor de dag, al had de thuisploeg duidelijk het overwicht. Pas na een tijd kwam het evenwicht terug in de wedstrijd. RSCA profiteerde hiervan en kwam terug langszij: De Moeskroense verdediging liet Von Schlebrügge bij een hoekschop ongedekt, zodat de Zweed de bal hard binnen kon trappen.

Ook in de 2e helft was het Moeskroen dat gevaarlijk voor de dag kwam. Het leek er op dat Anderlecht Tchité begon te missen, Théréau kwam amper in het spel voor. Maar hij niet alleen, ook de andere spelers toonden zich amper, van samenspel was er nauwelijks sprake. Ook de enkele kansen die paars-wit kreeg werden amper benut. Mbo Mpenza kwam het veld op voor Théréau en als een duivel uit een doosje wist de spits bijna de 1-2 binnen te leggen, helaas likte de bal de buitenkant van de paal. Een hoekschop in de 82ste minuut, uitgelokt door Van Damme, leverde niets op. Het was wel diezelfde Van Damme die drie minuten voor tijd via een afgeweken bal de 1-2 kon binnen trappen. Een zucht van opluchting slaakte bij de Anderlechtsupporters door het stadion.

1-2, een zeer nipte overwinning, maar de belangrijke drie punten zijn binnen. Door deze zege komt Anderlecht voorlopig alleen op kop in het klassement.