Wordt Spanjaard Ruben de nieuwe doelman?

ZATERDAG, 21 JANUARI 2017, 20:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Vindt Anderlecht zijn nieuwe doelman in Spanje? Volgens Tiempo de Juego is paars-wit in vergevorderde onderhandelingen met Ruben, de 30-jarige derde doelman van Deportivo La Coruña.

Ruben is een jeugdproduct van Barcelona, maar kon er nooit doorbreken. In het seizoen 2004-2005 speelde hij er wel twee wedstrijden in de Spaanse hoogste klasse. Op zijn 25e ruilde Ruben Barcelona voor tweedeklasser FC Cartagena. In twee seizoenen miste hij er geen minuut en dat leverde hem een transfer naar Malaga op.

In zijn eerste seizoen bij Malaga speelde hij zeven wedstrijden, maar toen viel hij langdurig uit met een blessure. In zijn tweede jaar was hij er invaller en dus trok hij naar Rayo Vallecano, dat ook in de Primera Division speelde. Twee jaar lang was hij er een vaste waarde onder de lat. Van Vallecano ging het naar Almeria en vervolgens naar Levante. Bij beide eersteklassers was hij eerste doelman. Tot hij halfweg vorig seizoen bij Levante op de bank verzeild raakte.

Afgelopen zomer trok Ruben naar Deportivo, maar die transfer werd geen succes. Hij is er derde doelman na Tyton en Lux. In de Copa del Rey mag hij wel opdraven en daarin speelde hij vier wedstrijden.anderlecht-online forum