Genk zadelt Anderlecht op met een 1 op 9

15-9-2018 22:51:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Racing Genk heeft de topper tegen Anderlecht gewonnen. Een doelpunt van Dewaest volstond voor de Limburgers om in het spoor van Club Brugge te blijven. Anderlecht moet na een 1 op 9 de rol lossen.Genk ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Luka Adzic (17-09-2018)
Vandaag verjaart Luka Adzic! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Overzicht verhuurde spelers: klinkend debuut Cools (16-09-2018)
Van de spelers die Anderlecht dit seizoen verhuurt, kwamen er dit weekend niet veel in actie. Twee van hen beleefden wel een heerlijke avond: Kobe Cools en Sylvère Ganvoula.
>> Lees verder

Coucke: "Geef ons wat geduld" (16-09-2018)
1 op 9, dat is de balans van RSC Anderlecht na drie wedstrijden tegen Antwerp, Club Brugge en Genk. Véél te weinig, dat geeft ook voorzitter Marc Coucke toe. Toch vraagt hij om nog wat geduld hebben met deze groep. Al zijn niet alle supporters het daarmee eens en missen ze creativiteit in de groep. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Onze beste match van dit seizoen" (16-09-2018)
RSC Anderlecht liet gisteren de drie punten liggen in de Luminus Arena. Makarenko scoorde, maar Dimata stond in de weg. Ondanks het puntenverlies is coach Hein Vanhaezebrouck tevreden met de prestatie van zijn ploeg: "Een gelijkspel was misschien wel logisch geweest."
>> Lees verder

De generatie van ’02: Sardella en Doku (16-09-2018)
Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van ’02.
>> Lees verder

Genk smeert Anderlecht tweede nederlaag aan (15-09-2018)
Na een twaalf op twaalf, heeft Anderlecht nu een één op negen behaald. Het verloor vanavond met 1-0 op het veld van Racing Genk. Club Brugge loopt nu al zes punten weg.
>> Lees verder

Sanneh in de basis (15-09-2018)
RSC Anderlecht neemt het binnen een uurtje op tegen KRC Genk in de Luminus Arena. Bubacarr Sanneh staat aan de aftrap, Sven Kums start op de bank. Hij krijgt er gezelschap van heel wat jongeren, zoals Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga en Edo Kayembe. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht (15-09-2018)
Na een weekend interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Racing Genk. Na de 1 op 6 tegen Club Brugge en Antwerp mag paars-wit eigenlijk niet opnieuw punten verliezen. Eenvoudig wordt dit niet: Genk is momenteel de best voetballende ploeg van het land.
>> Lees verder

De generatie van ’01: Verschaeren, Lissens en meer (15-09-2018)
Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van ’01.
>> Lees verder

"Perfecte verstandhouding tussen Trebel en mij" (14-09-2018)
Na de wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp uitte Hein Vanhaezebrouck in de pers kritiek op sommige spelers. Snel werd de link gelegd met Adrien Trebel. Op zijn persbabbel vandaag wilde Hein Vanhaezebrouck kort duidelijk maken dat hij en Trebel goed overeenkomen. "Als hij fit is, speelt Adrien altijd."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Kums - Trebel beste combinatie" (14-09-2018)
Sven Kums nadert het einde van de tunnel. Hein Vanhaezebrouck verwacht de middenvelder snel te kunnen gebruiken. "Hij traint al 2,5 à 3 weken terug mee met de groep en viel ook in tegen Antwerp. Hij raakt stilaan klaar om te spelen."
>> Lees verder

Lawrence volgende verdediger die uitvalt (14-09-2018)
Anderlecht kan zondag niet rekenen op James Lawrence. De verdediger blesseerde zich vanmorgen op training aan het hoofd. "Hij is out voor de wedstrijd tegen Genk", vertelt coach Hein Vanhaezebrouck. Die had wel goed nieuws over Adrien Trebel, Kenny Saief en Elias Cobbaut.
>> Lees verder

De generatie van ’00: Kiwior en co (14-09-2018)
Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van  2000. Wordt iemand van hen de eerste speler geboren vanaf 1 januari 2000 die debuteert voor Anderlecht? En wie van deze jaargang pakt een basisplaats in de Youth League?
>> Lees verder

Amuzu out tegen Genk (14-09-2018)
Net als Sebastiaan Bornauw heeft ook Francis Amuzu nog last van zijn blessure van voor de interland break. Ook hij zal er morgen tegen Genk allicht niet bij zijn. Hoe lang Amuzu onbeschikbaar is, valt nog af te wachten. Zijn knieblessure wordt wekelijks geëvalueerd door de medische staff. 
>> Lees verder

Nog handvol tickets beschikbaar voor Anderlecht-Standard (14-09-2018)
Op zondag 23 september om 18 uur ontvangt Anderlecht Standard Luik voor de Clásico. En het ziet er naar uit dat deze zal gespeeld worden in een uitverkocht Astridpark. Er zijn nog slechts een paar tiental tickets beschikbaar op de online ticketing. Wie er bij wil zijn, kan best snel zijn ticketje bestellen!
>> Lees verder

Sanneh: "Transferprijs jaagt me geen schrik aan" (14-09-2018)
Bubacarr Sanneh staat morgen voor het eerst in de basis bij Anderlecht. De 23-jarige Gambiaan is vol vertrouwen dat hij zal slagen bij Anderlecht. "In Gambia kent iedereen me als 'timber', dit betekent boom en wijst naar mijn onverzettelijkheid. In Denemarken luidde mijn bijnaam 'de rots' omwille van mijn fysieke kracht."
>> Lees verder

Anderlecht rekent op Trebel voor Genk (14-09-2018)
Adrien Trebel maakte van de interlandpauze gebruik om zijn buikspieren rust te geven. Deze week trainde hij nog niet, maar het is wel de bedoeling dat hij morgen speelt tegen Genk.
>> Lees verder

Youth League: Format, loting en selectie (13-09-2018)
Door het EK U17 had het heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk pakte de U17 van Anderlecht toch de landstitel. Hierdoor mag het dit seizoen aantreden in het zogenaamde ‘Domestic Champions Path’ van de Uefa Youth League.
>> Lees verder

Bornauw wellicht niet hersteld voor Genk (13-09-2018)
Anderlecht kan zaterdag waarschijnlijk niet rekenen op Sebastiaan Bornauw. De verdediger heeft nog steeds last van zijn enkel. Door deze blessure miste hij twee weken geleden de wedstrijd tegen Antwerp en onlangs twee interlands met de Belgische U21.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.