Jong Anderlecht geeft alweer zege uit handen

9-12-2018 20:37:9 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Na twee nederlagen heeft Anderlecht zich net niet kunnen herpakken. Paars-wit was tegen Charleroi op weg naar de zege, maar in de slotminuten slikte het nog een strafschop. In het klassement blijft Anderlecht ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Abazaj leidt beloften naar zege (10-12-2018)
De U21 van Anderlecht heeft vanavond met 4-2 gewonnen van hun leeftijdgenoten van Waasland-Beveren. Kristal Abazaj scoorde twee keer. 
>> Lees verder

30-jarige Zwitser voor Dinamo Zagreb - Anderlecht (10-12-2018)
Donderdag speelt RSC Anderlecht zijn laatste Europa League wedstrijd in het Maksimir Stadion te Zagreb. De Zwitser Sandro Schärer is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. In 2017 floot Schärer de vriendschappelijke wedstrijd België - Tsjechië.
>> Lees verder

Mbemba opnieuw in beeld? (10-12-2018)
Volgens het Congolese Foot RDC toont Anderlecht interesse om Chancel Mbemba in januari binnen te halen. Paars-wit probeerde in de zomer al om zijn oud-verdediger in te lijven, maar toen koos Mbemba voor Porto. Daar komt hij amper aan spelen toe.
>> Lees verder

Cobbaut straks met beloften? (10-12-2018)
Maakt Elias Cobbaut straks zijn wederoptreden? De verdediger traint al eventjes terug mee en volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat hij straks bij de beloften speelminuten mag maken.
>> Lees verder

Geen Kums en Dimata tegen Zagreb (10-12-2018)
Hein Vanhaezebrouck zal donderdag tegen Dinamo Zagreb waarschijnlijk rust gunnen aan Sven Kums (staartbeen), Landry Dimata (knie) en Evgen Makarenko (achillespees). "Kums sukkelt nog steeds en kan geen drie matchen per week aan. We gaan niet zot doen."
>> Lees verder

Geen inzet, geen wedstrijdselectie (10-12-2018)
Geen Zakaria Bakkali en Kenny Saief in de selectie voor Charleroi. Hein Vanhaezebrouck zette het duo gisteren aan de kant door een gebrek aan motivatie en inzet op training. 
>> Lees verder

Partizan toont verregaande interesse in Obradovic (10-12-2018)
Ivan Obradovic slijt zijn dagen in de B-kern van RSC Anderlecht. Wellicht komt er een oplossing voor de 30-jarige linksachter. Volgens Servische media toont Partizan Belgrano verregaande interesse in Obradovic. 
>> Lees verder

"Ziet er niet goed uit bij Lawrence" (10-12-2018)
Net nu hij meer om meer zijn draai begon te vinden in de verdediging, bestaat de kans dat James Lawrence voor lange tijd out is. Na een duel met Charleroi-speler Gholizadeh ging de verdediger neer. De vrees is er dat Lawrence zijn kruisbanden scheurde. 
>> Lees verder

"Oud-spelers staan klaar om Anderlecht raad te geven" (10-12-2018)
Enzo Scifo kreeg gisteren een staande ovatie toen hij de aftrap kwam geven. Is hij de volgende oud-speler die de sportieve staf komt versterken ? Scifo zelf staat er in ieder geval niet weigerachtig tegenover. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Voor mij geen strafschop" (09-12-2018)
Door een laat strafschopdoelpunt van Benavente verspeelde Anderlecht de drie punten tegen Charleroi. Volgens Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck was het geen penalty. "De afstand was te dicht en er was geen beweging", zo verwijst hij naar het reglement inzake handspel.
>> Lees verder

Zes keer zonder Trebel en nooit gewonnen (09-12-2018)
Vorig seizoen bleek uit de cijfers al hoe belangrijk Adrien Trebel is voor Anderlecht en dat blijkt nu opnieuw. Sinds Trebel drie weken geleden onder het mes ging, kon Anderlecht niet één van zijn vier wedstrijden winnen. Ook de twee duels zonder Trebel voordien leverden geen zege op.
>> Lees verder

Anderlecht vergooit zege in slotminuten (09-12-2018)
Voor de derde week op rij heeft Anderlecht niet kunnen winnen. Lange tijd zag het er nochtans goed uit. Amuzu (foto) bracht paars-wit kort na de pauze op voorsprong met een knap schot. In de slotfase begin Bornauw echter handspel en Benavente benutte de strafschop.
>> Lees verder

Santini mist Cercle Brugge (09-12-2018)
Ivan Santini pakte vanavond tegen Charleroi zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De spits is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd, aanstaande zondag op het veld van Cercle Brugge. Het is een langverwachte schorsingsdag.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck verrast met Najar, Morioka en Dimata (09-12-2018)
Hein Vanhaezebrouck heeft enkele verrassende keuzes gemaakt in zijn basiself voor de partij tegen Charleroi. Hij kiest voor een 4-4-2 met Santini én Dimata in de spits. Morioka krijgt ook opnieuw een basisplaats. Centraal achterin krijgt Najar de voorkeur op Sanneh.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi (09-12-2018)
Kan Anderlecht profiteren van het puntenverlies van Racing Genk en Club Brugge? Of ziet het Charleroi naderen en komt de rand van Play-Off 1 gevaarlijk dichterbij? Het moge duidelijk zijn: paars-wit doet er vanavond goed aan om de drie punten thuis te houden.
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck wordt gek van onze domme tegengoals" (08-12-2018)
Zakaria Bakkali en David Henen voetbalden samen bij de jeugd van Standard. Beide waren bestempeld als Belgische voetbaltalenten en verhuisden al vlug naar het buitenland. Maar die periode verliep niet altijd van een leien dakje en ze kregen de stempel 'bad boys' opgeplakt. Beiden keerden ook in dezelfde periode terug naar België.
>> Lees verder

Scifo geeft aftrap Anderlecht - Charleroi (08-12-2018)
Ex-Gouden Schoen Enzo Scifo komt zondag de aftrap geven van de wedstrijd Anderlecht-Charleroi. Scifo speelde in totaal zeven jaar voor paars-wit waarin hij vier keer kampioen werd en de Gouden Schoen won. 
>> Lees verder

"Zelfzeker zijn hoort bij het Anderlecht-DNA" (08-12-2018)
Sebastiaan Bornauw liet zich donderdag in een interview ontvallen dat hij nog gelooft in de titel, ja ook met de jeugd. Hein Vanhaezebrouck neemt zijn verdediger die uitspraak niet kwalijk, integendeel, hij zal ze nog meer pushen om die uitspraak waar te maken.
>> Lees verder

"Elke keer rug rechten en proberen punten te pakken" (07-12-2018)
De achterliggers komen alsmaar dichter en de voorlopers gaan alsmaar verder weg. Er zijn nog vier competitiewedstrijden voor de winterstop pas nadien kan RSC Anderlecht eventueel versterking halen. Tot dan moeten de spelers elke keer weer de rug rechten en proberen punten te pakken.
>> Lees verder

"Ik weet niet hoe het veld er momenteel bijligt" (07-12-2018)
Wordt het veld in het Constant Vanden Stock Stadion nu effectief vervangen tijdens de winterstop ? Hein Vanhaezebrouck kon er alvast geen sluitend antwoord op geven: "Wat ik weet heb ik in de kranten gelezen."
>> Lees verder

Iedereen traint terug mee, maar... (07-12-2018)
Hein Vanhaezebrouck had goed nieuws op de persconferentie, buiten Adrien Trebel die nog herstellende is van zijn buikoperatie, traint iedereen terug mee. Maar de coach voegde daar wel een maar aan toe, het blijft afwachten hoe sommige spelers de trainingen zullen verteren.
>> Lees verder

Damestopper wordt herspeeld (07-12-2018)
De wedstrijd tussen Standard en Anderlecht in de eerste klasse bij de dames moet worden herspeeld. Op 16 november werd de wedstrijd in de tweede helft gestaakt wegens supportersgeweld langs het terrein.
>> Lees verder

Milic en Vranjes moeten plaatsmaken voor twee nieuwe verdedigers (07-12-2018)
Na amper een half jaar wil Anderlecht alweer af van Antonio Milic (foto) en Ognjen Vranjes. De twee verdedigers konden nog niet overtuigen. Anderlecht wil in januari twee nieuwe verdedigers halen, een rechtsvoetige en een linksvoetige. Maar dan moeten Vranjes en Milic eerst vertrekken.
>> Lees verder

Musona wil terug naar Oostende (07-12-2018)
De transfer van Knowledge Musona naar Anderlecht is nog geen succes gebleken. De Zimbabwaan speelt amper en is niet echt gelukkig meer bij Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad staat hij open voor een terugkeer naar Oostende.
>> Lees verder

Gerkens en Morioka weer inzetbaar (07-12-2018)
Anderlecht kan zondag opnieuw rekenen op Pieter Gerkens en Ryota Morioka. Beide middenvelders zijn weer fit na blessureleed. Landry Dimata blijft onzeker.
>> Lees verder

RSC Anderlecht betaalt tickets voor Europese wedstrijd (07-12-2018)
Volgende week donderdag staat de laatste Europese wedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Het neemt het dan op tegen Dinamo Zagreb. Fans die verplaatsting naar Zagreb maken moeten hun ticket voor de wedstrijd niet betalen, die kost neemt het bestuur voor zijn rekening.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.