Anderlecht weet weer wat winnen is

27-12-2018 23:1:27 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Na 1 op 15 heeft Anderlecht een vlotte driepunter in zijn rugzak gestoken. Paars-wit stopte de knappe reeks van stuntploeg Waasland-Beveren, dat vanavond niet bij de les was. Dankzij de 3-0-opsteker zet ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Zoals oude wijze man onlangs zei: Anderlecht komt altijd terug" (28-12-2018)
Marc Coucke kocht onlangs nog twee indoorskipistes bij. Daarvoor was hij vandaag aanwezig in Landgraaf. Hij nam even de tijd om kort te reageren over RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Cocu blijft hoofdtarget, van der Weerden als assistent? (28-12-2018)
Michael Verschueren is nog altijd druk bezig met zijn zoektocht naar een trainer voor RSC Anderlecht. Philip Cocu blijft nog altijd hoofdtarget nummer 1. Maar naast de hoge looneisen wil Cocu ook zijn eigen assistenten meebregen, waaronder Chris van der Weerder, schoonzoon van Frank Arnesen, de nieuwe sportief directeur bij paars-wit.
>> Lees verder

RSC Anderlecht dankt zijn supporters (28-12-2018)
We schreven het al in onze kerstwensen aan jullie, als Anderlecht-supporters hadden we het de voorbije maanden niet onder markt. Dat beseft ook de club zelfs en dankt op hun officiële website alle paars-wit supporters voor hun geduld en trouw. 
>> Lees verder

Belgische hockeyploeg geëerd (28-12-2018)
Georges Heylens was uitgenodigd om de aftrap te komen geven tegen Waasland-Beveren. Maar ook Marc Coudron, de voorzitter van de Belgische Hockeyfederatie, was uitgenodigd. De nieuwe wereldkampioenen hockey kregen een hartelijk applaus van het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

"Ik hoop dat we vertrokken zijn" (28-12-2018)
Karim Belhocine bracht een ongewone opstelling aan de start. De uitleg voor zijn keuze was simpel: "Terug naar de basis en jongens die zich wilden bewijzen". Hoe de toekomst eruit ziet voor de ad-interim coach weet hij zelf niet: "Ik bereid de stage zo goed als ik kan voor."
>> Lees verder

"Kayembe heeft ongelooflijke mentaliteit" (28-12-2018)
Sven Kums was niet de enige die het heel goed deed op het middenveld, ook Edo Kayembe draagde meer dan steentje bij. Karim Belhocine heeft dan ook niets dan lof voor de jonge middenvelder. 
>> Lees verder

Kums: "Dit hadden we nodig" (28-12-2018)
Sven Kums was de motor van de ploeg gisteren. Ook hij is blij dat RSC Anderlecht met een toch wat positief gevoel de winterstop kan ingaan dankzij de overwinning. Kums liet ook niet na om Karim Belhocine de nodige lof toe te gooien: "Hij heeft een hele week op ons ingepraat en vertrouwen gegeven."
>> Lees verder

Dimata: "Dit was Anderlecht vandaag" (28-12-2018)
Landry Dimata maakte de openingstreffer en deed er in de slotminuten nog ééntje bij. De aanvaller beseft dat de drie punten belangrijk zijn voor het vertrouwen. Natuurlijk is hij blij met zijn twee goals, maar het vooral de manier waarop Anderlecht gespeeld heeft maakt hem blij. 
>> Lees verder

Anderlecht onderhandelt met Verschaeren over nieuw contract (28-12-2018)
Yari Verschaeren maakte enkele weken geleden zijn debuut in de A-kern van RSC Anderlecht. Momenteel zit hij niet meer in de kern, maar Verschaeren had ook nog examens. Ondertusssen onderhandelt paars-wit wel met de jonge middenvelder over een nieuw contract. 
>> Lees verder

Een terugkeer van Kara? (28-12-2018)
Het is al vaker gezegd het afgelopen seizoen, RSC Anderlecht mist een leider. Vorig seizoen was dat Kara Mbodji, nu uitgeleend aan Nantes. Maar er gaan geruchten dat de Senegalees wel eens zou kunnen terugkomen tijdens de wintermercato.
>> Lees verder

"Jongensdroom die uitkomt" (28-12-2018)
Tien jaar speelt Sebastiaan Bornauw nu voor RSC Anderlecht, maar tot scoren kwam hij nog niet, tot gisteren. Het is voor de verdediger een "jongensdroom die uitkomt". 
>> Lees verder

Anderlecht sluit 2018 met zege én goede prestatie (27-12-2018)
Anderlecht heeft 2018 dan toch met een positieve prestatie kunnen afsluiten. Het versloeg thuis Waasland-Beveren met 3-0. En wat meer is: paars-wit speelde ook écht goed. Het hield de nul en de score had veel hoger kunnen oplopen.
>> Lees verder

Kayembe en Appiah starten tegen Waasland-Beveren (27-12-2018)
Om half negen is de aftrap van Anderlecht - Waasland-Beveren gegeven. Bij de thuisploeg staan Dennis Appiah en Edo Kayembe aan de aftrap. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Waasland-Beveren (27-12-2018)
De zwaktse en de sterkste ploeg van het moment spelen vanavond de laatste competitiewedstrijd van 2018. Anderlecht scoorde in zijn laatste vijf duels slechts 1 punt op 15. Waasland-Beveren daarentegen zit in de winnig mood met een 9 op 9. Paars-wit is gewaarschuwd.
>> Lees verder

Belhocine: "Weet niet hoe mijn toekomst eruitziet" (27-12-2018)
Vanavond zit Karim Belhocine nog in de dug-out als trainer ad-interim, wat hem nadien te wachten staat weet hij zelf nog niet. Hij zegt in ieder geval al niet "nee" tegen een verdere samenwerking als T1, maar ook als assistent-coach wil hij gerust aanblijven. 
>> Lees verder

Cocu stelt hele hoge looneisen (27-12-2018)
Nadat Peter Bosz en Frank de Boer elk een nieuwe club vonden, wordt Philip Cocu het meest genoemd als nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Maar het zal niet simpel zijn om de Nederlander te overtuigen, bovendien stelt hij ook nog eens heel hoge looneisen. 
>> Lees verder

Zeker al play-off 1 tot na winterstop (27-12-2018)
AA Gent en Charleroi verloren gisteren beiden hun wedstrijd. Daardoor is de toch al de zesde plaats veilig, ook als ze vanavond verliezen, voor RSC  Anderlecht tot na de winterstop. Zover is het dus gekomen voor paars-wit.
>> Lees verder

Mazzu zegt niet "nee" tegen RSC Anderlecht (26-12-2018)
Felice Mazzu is al zes jaar coach van Sporting Charleroi. Zelf is hij van mening dat het stilaan tijd wordt voor iets anders en denkt hij aan een stap hogerop, zoals bijvoorbeeld RSC Anderlecht. Maar midden in het seizoen opstappen ziet Mazzu dan weer niet zitten.
>> Lees verder

Ook Lyon zet zinnen op Saelemaekers (26-12-2018)
Tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen kwam Arsenal Alexis Saelemaekers. Maar ze krijgen volgens Engelse media concurrentie van het Franse Lyon. Beide ploegen hopen Saelemaekers al tijdens de wintermercato binnen te halen. 
>> Lees verder

20.000 kerstmutsen voor de supporters (26-12-2018)
Net als de voorbije dagen, deelt Engie Electrabel opnieuw 20.000 gratis paars-witte kerstmutsen uit aan de supporters. Morgen, voor de aanvang van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren, zullen de kerstmutsen aan alle ingangen van het stadion te verkijgen zijn. Vergeet de jouwe niet te gaan vragen. 
>> Lees verder

"Een goed 2019 kan eerste helft rap doen vergeten" (26-12-2018)
Ver vooruit kijken kan Karim Belhocine nog niet. Wat de toekomst voor hem in petto heeft is ook voor hem nog een groot vraagteken. "Momenteel kijk ik niet verder dan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren", zegt de coach ad-interim. 
>> Lees verder

Belhocine: "We hebben onze 12e man nodig" (26-12-2018)
Karim Belhocine vindt het niet meer dan normaal dat de supporters van zich laten horen. RSC Anderlecht zit dan ook in hun hart en zowel mentaal als financieel hebben ze heel veel over voor hun ploeg. Maar de coach benadrukt ook dat zijn ploeg morgen de steun van de supporters nodig heeft. 
>> Lees verder

Sanneh en Bakkali geblesseerd (26-12-2018)
De basiself die Karim Belhocine morgen aan de aftrap brengt zal anders zijn dan die tegen Moeskroen. De coach recupereert Sven Kums die vorige zondag geschorst was. Bubacarr Sanneh en Zakaria Bakkali zijn geblesseerd. 
>> Lees verder

Roef mag al op vakantie (26-12-2018)
Net zoals de heenwedstrijd mag ook Davy Roef nu niet in doel staan van Waasland-Beveren. De doelman mag dus al op vakantie vertrekken. Kevin Debaty neemt zijn plaats in onder de lat. 
>> Lees verder

Georges Heylens geeft donderdag aftrap (26-12-2018)
Morgenavond ontvangt RSC Anderlecht Waasland-Beveren in het Constant Vanden Stock Stadion. Georges Heylens is uitgenodigd om de aftrap te geven. 
>> Lees verder

RSCA wenst u fijne feesten (25-12-2018)
Dat de spelers hun wensen overmaken zijn we al gewoon, maar dat ook de voorzitter en sportief directeur dat doen, is nieuw. Wat volgt is een leuk filmpje waar iedereen bij betrokken is, de A-kern, de damesploeg, de jeugdploegen en ja, ook de supporters.
>> Lees verder

"Anderlecht moet dringend weer meetellen op Europees niveau" (25-12-2018)
Michael Verschueren heeft als doel om RSC Anderlecht weer groot te maken op Europees niveau. Hij wil niet persé om de twee jaar een Belgische titel pakken zoals zijn voorganger Herman Van Holsbeek dat deed. "Maar pas op, mijn respect voor Herman is groot".
>> Lees verder

Geen nieuw stadion in Neerpede (25-12-2018)
Toen Marc Coucke RSC Anderlecht overnam droomde hij meteen van een nieuw stadion. En als het even kon, in Neerpede. Zijn woorden waren toen nog niet koud en er kwam tegenkanting van alle kanten. Michael Verschueren is nu duidelijk: "Er komt geen nieuw stadion in Neerpede."
>> Lees verder

Mister Michel: "We komen er wel uit" (25-12-2018)
Michel Verschueren blijft optimistisch over de huidige situatie van RSC Anderlecht. "Anderlecht blijft Anderlecht, we komen er wel uit", zegt hij in een kort interview tegenover VTM-Nieuws. 
>> Lees verder

Standard in hoger beroep tegen uitspraak (25-12-2018)
Standard - Anderlecht werd ontsierd en uiteindelijk stilgelegd door rellen van de supporters. De wedstrijd eindigde 0-1 voor de dames van RSC Anderlecht. De bond besliste dat de wedstrijd moest herspeeld worden, paars-wit ging in beroep en kreeg gelijk. Standard is het daar niet mee eens en gaat nu in hoger beroep. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.