Anderlecht pakt volle buit bij Antwerp

17-2-2019 21:1:17 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht heeft drie levensbelangrijke punten gepakt in de race richting Play-off I. Na een bleke topper zorgde Bolasie in de toegevoegde tijd toch nog voor de zege met zijn allereerste goal voor paars-wit. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Oproep: help een fan! (18-02-2019)
Vandaag luisterden we vol aandacht naar Studio Brussel waar in het programma "Team Germijns" een oproep kwam voor een Anderlechtfan die voor de tweede keer lijdt aan kanker. De fan verzamelt al jarenlang tickets van Anderlechtwedstrijden. Als steun in zijn strijd tegen de ziekte, lanceerde Studio Brussel een oproep om zoveel mogelijk tickets van Anderlechtwedstrijden te verzamelen. Wij namen alvast contact op met de radiozender en spraken af de oproep ook op onze site te herhalen.
>> Lees verder

U21 behouden maximum (18-02-2019)
De U21 hebben ook hun vijfde wedstrijd in de play-offs gewonnen. Op bezoek bij Antwerp werd het 2-3. Luka Adzic, Francis Amuzu en Alan Mayanga (foto) scoorden voor paars-wit.
>> Lees verder

Reserven: Selectie Antwerp - Anderlecht (18-02-2019)
Ook de reserven van RSC Anderlecht trekken vanavond naar Antwerp. Jéremy Doku zat gisteren nog in de tribune tijdens de wedstrijd van de A-kern, vanavond zit hij in de selectie bij de reserven. 
>> Lees verder

Najar vier weken out met spierscheur (18-02-2019)
Andy Najar moest gisteren vervangen worden met een blessure. RSC Anderlecht laat nu weten dat de Hondurees vier weken onbeschikbaar is. Hij heeft een scheurtje in de hamstrings.
>> Lees verder

"Er is gelachen in de kleedkamer, dat was lang geleden" (18-02-2019)
Dollen en zingen in de kleedkamer van RSC Anderlecht, dat was ook al een tijdje geleden. Dat gaf ook Zakaria Bakkali toe. Met de winst op Den Bosuil tankt paars-wit ook weer vertrouwen om de resterende wedstrijden aan te vatten. 
>> Lees verder

Weiler mag beschikken bij Luzern (18-02-2019)
René Weiler mocht in september 2017 RSC Anderlecht opstappen bij RSC Anderlecht. Ongeveer een jaar later ging hij aan de slag bij FC Luzern, maar ook daar is zijn avontuur te einde. De Zwitserse club verbrak zondagavond per direct het contract van Weiler. 
>> Lees verder

Kara: "Anderlecht komt voor het individu" (18-02-2019)
Voor Kara Mbodji is de overwinning op Antwerp een belangrijk gegeven. Ook het feit dat RSC Anderlecht de nul kon houden is van groot belang volgens de Senegalees. Voor het feit dat het dat twee keer na elkaar kon. Mbodji bljift dan ook hameren op een stevige verdediging om die nul steeds te houden. 
>> Lees verder

Operatie dreigt voor Dimata en Trebel (18-02-2019)
Anderlecht maakt zich zorgen om Landry Dimata en Adrien Trebel. De twee blijven sukkelen met de knie en volgden de partij tegen Antwerp vanop de tribune. Volgens Het Laatste Nieuws is hun blessure chronisch en is de kans aanwezig dat ze onder het mes moeten.
>> Lees verder

Najar out met hamstringblessure (18-02-2019)
Andy Najar moest tegen Antwerp na driekwart wedstrijd de strijd staken. Hij liep een blessure op aan de hamstrings. "Andy gaf zelf aan dat hij niet meer verder kon", vertelde coach Fred Rutten na afloop.
>> Lees verder

”Trapte voorzet met mijn laatste energie” (18-02-2019)
De kopbalgoal van Yannick Bolasie kwam er na een prachtige actie en voorzet van Yari Verschaeren. De 17-jarige zat aan het einde van zijn Latijn, maar perste er in de laatste minuten nog een mooie actie uit. 
>> Lees verder

“Gevierd alsof ik scoorde” (18-02-2019)
Thomas Didillon schudde in de laatste minuten van de wedstrijd een wereldsave uit zijn mouw en bezorgde RSC Anderlecht zo de drie punten. Over de penaltyfase is hij duidelijk: “Het was geen penalty, contact was er als hij al op de grond lag.”
>> Lees verder

Rutten: “Eerste stap naar play-off 1 is gezet” (18-02-2019)
RSC Anderlecht en Antwerp hielden mekaar in evenwicht tijdens de wedstrijd. Zowel Fred Rutten als Laszlo Bölöni waren het erover eens dat een gelijkspel objectiever was geweest. Maar het is Anderlecht dat met de drie punten naar huis terugkeert. “De stap richting play-off 1 is gezet”, volgens Rutten.
>> Lees verder

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd (18-02-2019)
Tijdens de penalty-fase die afgekeurd werd voor Antwerp, warmde Francis Amuzu langs de zijlijn op. Het afkeuren van de penalty zorgde voor heel wat ongenoegen bij de Antwerp-supporters die als gevolg dan maar Amuzu begonnen verwijten als “nutella” en “neger” naar het hoofd te slingeren. 
>> Lees verder

Abazaj debuteert met winning goal (17-02-2019)
Kristal Abazaj beleefde een droomdebuut bij NK Osijek. Tegen Istra 1961 mocht hij vanmiddag invallen na 56 minuten. Twaalf minuten later scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege blijft Osijek tweede in de stand.
>> Lees verder

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video) (17-02-2019)
Lukasz Teodorczyk heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gescoord in loondienst van Udinese. Tegen hekkensluiter Chievo mocht Teodorczyk na 82 minuten invallen. Drie minuten later beging Chievo een strafschopfout op hem. De Pool zette zich zelf achter de bal.
>> Lees verder

Bolasie en Didillon zorgen voor broodnodige zege (17-02-2019)
Een doelpunt van Yannick Bolasie in de 92e minuut heeft Anderlecht een gouden zege bezorgd in de strijd om Play-Off 1. Lang leek paars-wit niet te profiteren van het verlies van Gent, maar nu loopt het drie punten uit op de nummers zeven en acht in de stand.
>> Lees verder

Opstelling: Antwerp - Anderlecht (17-02-2019)
Anderlecht speelt om 18u de topper op het veld van Antwerp. Fred Rutten laat Edo Kayembe op de bank. Landry Dimata en Adrien Trebel zijn niet fit geraakt en ontbreken op het wedstrijdblad. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht (17-02-2019)
Na het puntenverlies van STVV en Gent kan Anderlecht vanavond een goede zaak doen in de strijd om Play-Off 1. Maar dan moet het wel winnen tegen Antwerp. Een aartsmoeilijke opdracht: Anderlecht verloor zijn laatste vijf uitwedstrijden en Antwerp ruikt zekerheid over Play-Off 1.
>> Lees verder

Van Holsbeeck gaat niet in op uitnodiging (16-02-2019)
Luciano D'Onofrio nodigde Roger Vanden Stock uit voor de wedstrijd van morgen. Maar ook Herman Van Holsbeeck kreeg een uitnodiging. Maar die zou daar niet op ingaan. 
>> Lees verder

"Enkel Didillon heeft alles gespeeld" (16-02-2019)
Fred Rutten zou volgens sommige té licht trainen de intensiteit zou niet al te hoog liggen. Maar de coach heeft daar zo zijn redenen voor. Op de eerste plaats wil hij vooral blessures vermijden. 
>> Lees verder

Rutten: "De lat kan gewoon hoger. Moét hoger" (16-02-2019)
Fred Rutten kwam ongeveer zes weken geleden aan bij RSC Anderlecht. De coach stond meteen een moeilijke taak te wachten. Heeft hij zijn komst bij paars-wit nog niet beklaagd? En hoe zit de sfeer nu in de groep?
>> Lees verder

"Anderlecht blijft het monster van het Belgisch voetbal" (16-02-2019)
Laszlo Bölöni blijft op zijn hoede voor RSC Anderlecht, ondanks de malaise waar de Brusselse club momenteel inzit. Beide ploegen moeten winnen om play-off 1 veilig te stellen. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck krijgt ontslagpremie van rond 1,5 miljoen euro (16-02-2019)
Enkele wedstrijden voor de winterstop nam RSC Anderlecht afscheid van Hein Vanhaezebrouck. De ex-coach had zo recht op een ontslagpremie van rond de 1,5 miljoen euro. Insiders beweerden dat daarover nog getwist werd, maar de club spreekt dat tegen. 
>> Lees verder

Deschacht: "Als ik stop met voetballen word ik zot" (16-02-2019)
Op de vooravond van zijn 38ste verjaardag scoorde Olivier Deschacht nog voor Lokeren. Al hangt de veroordeling voor gokken eerder deze week, als een zwarte wolk boven zijn hoofd. En wat met zijn voetbalcarrière: "Als ik stop met voetballen word ik zot".
>> Lees verder

D'Onofrio: "Roger is een heel goed mens" (16-02-2019)
Luciano D'Onofrio en Roger Vanden Stock zijn al gedurende 20 jaar vrienden. D'Onofrio vindt het dan ook niet meer dan normaal dat hij zijn goede vriend uitnodigt voor de wedstrijd van morgen. Maar ook Marc Coucke is welkom in de presidentiële loge. 
>> Lees verder

Trebel out tegen Antwerp ? (16-02-2019)
Fred Rutten liet gisteren op zijn persconferentie weten dat de toestand van Landry Dimata en Adrien Trebel van dag tot dag bekeken wordt. Maar volgens zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws komt Trebel wellicht niet in actie tegen Antwerp. 
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck vond Mbokani een aflopend verhaal" (16-02-2019)
Dieumerci Mbokani zal altijd een link hebben met RSC Anderlecht maar voetbalt nu voor Antwerp. Al had paars-wit vorige zomer de kans om Dieu binnen te halen, maar Anderlecht weigerde, zegt Fabio Baglio de makelaar van Mbokani.
>> Lees verder

Verjaardag Hein Vanhaezebrouck (16-02-2019)
Vandaag verjaart Hein Vanhaezebrouck! Wij wensen hem van harte een gelukkige 55e verjaardag!
>> Lees verder

"We willen ons omringen met specialisten" (15-02-2019)
Fred Rutten ging ook even dieper in op het ontslag van Gino Caen. De komst van Alessandro Schoenmaeker was volgens de coach een logische keuze. 
>> Lees verder

"Er is progressie in ons spel, alleen volgen de punten niet" (15-02-2019)
De teleurstelling was groot na het gelijkspel tegen Zulte-Waregem. Dat bevestigde ook coach Fred Rutten vandaag op de persconferentie. Hij ziet ook progressie in het spel bij RSC Anderlecht, daarom is het spijtig dat de punten niet altijd volgen. 
>> Lees verder

Cobbaut als vervanger van Obradovic (15-02-2019)
Ivan Obradovic liep tegen Zulte-Waregem een scheurtje op in de hamstrings en is zeker al drie weken out. Is Elias Cobbaut de vervanger van de Serviër. De coach wou er niet veel over kwijt.
>> Lees verder

"Ik kan ook uit mijn vel springen" (15-02-2019)
De coach van Antwerp Laszlo Bölöni, kan nogal heftig uit de hoek komen tegenover de scheidsrechters. Hoe zit het met Fred  Rutten, we kennen hem als een rustige coach, kan hij ook zo hevig uit de hoek komen?
>> Lees verder

Standard beboet voor wangedrag Luyindama (15-02-2019)
De Geschillencommissie heeft Standard vanmiddag een boete van 5.000 euro opgelegd voor het wangedrag van Christian Luyindama na de topper tegen Anderlecht. "Het is een taak van de voetbalclub om te waken over wat elke (ex-)speler of speciale uitgenodigde roept door de micro", zo luidt de verklaring.
>> Lees verder

"Professioneel genoeg om daarmee om te gaan" (15-02-2019)
Antwerp is een fysieke ploeg om tegen te spelen. Hoe heeft Fred Rutten zijn wedstrijdvoorbereiding aangepakt ? En is zijn ploeg klaar voor het fysieke spel van Antwerp ?
>> Lees verder

"Normaal dat vraag over play-off 1 blijft gesteld worden" (15-02-2019)
Het is een vraag die blijft terugkomen: haalt RSC Anderlecht play-off 1. Is de coach ze ondertussen nog niet beu gehoord. Fred Rutten blijft er menselijk bij en maakt er geen probleem van die vraag blijft gesteld worden.
>> Lees verder

Open training op Neerpede (15-02-2019)
De laatste open training op Neerpede is al een tijdje geleden. Maar komende woensdag is het zover, RSC Anderlecht opent de deuren van het oefencomplex van Neerpede voor een open training, gevolgd door een 'meet & greet' met de staf en de spelers. 
>> Lees verder

"Situatie Trebel en Dimata van dag tot dag bekijken" (15-02-2019)
Adrien Trebel en Landry Dimata gingen de voorbije week allebei op consultatiebij de Spaanse dokter Ramon Cugat. Uitspraken over hun fysieke beschikbaarheid wou Fred Rutten niet doen. Het goede nieuws was wel dat er geen nieuwe geblesseerden zijn bijgekomen. 
>> Lees verder

Laat Rutten Verschaeren naar nationale U19 gaan? (15-02-2019)
De Belgische U19 houden van woensdag 27 februari tot vrijdag 1 maart een korte oefenstage in Tubeke. Bondscoach Jacky Mathijssen riep vijf spelers van Anderlecht op. Bij hen ook Yari Verschaeren. De vraag is echter of Fred Rutten zijn goudhaantje laat afzakken naar Tubeke.
>> Lees verder

Van Holsbeeck wilde Najar naar Antwerp brengen (15-02-2019)
Anderlecht speelt zondag op de Bosuil tegen Antwerp en het had zo maar gekund dat Andy Najar er dit seizoen tweewekelijks speelde. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Herman Van Holsbeeck afgelopen zomer geprobeerd om de Hondurees naar Antwerp te loodsen. Zonder succes evenwel.
>> Lees verder

Rechter oordeelt dat Deschacht wel degelijk zelf gokte (15-02-2019)
De rechtbank van eerste aanleg is van oordeel dat Olivier Deschacht wel degelijk zelf gegokt heeft op zijn eigen wedstrijden. De verdediger ving dus bot met zijn beroep tegen de uitspraak van de Kansspelcommissie. Deschacht moet nu 24.000 euro boete betalen.
>> Lees verder

Dimata en Trebel op visite bij Spaanse topdokter (15-02-2019)
Landry Dimata en Adrien Trebel brachten deze week een bezoekje aan de Spaanse arts Ramon Cugat. Die heeft heel wat Rode Duivels en Barcelona-sterren onder zijn patiënten, maar ook Matias Suarez en Kara Mbodj lieten er hun knie behandelen.
>> Lees verder

Michez scoort er drie in oefenduel (15-02-2019)
De spelers uit de U18-kern die weinig aan de bak komen, speelden woensdag een oefenduel tegen de U19 van Union. Anderlecht won met 5-1. Simion Michez liet zich opmerken met drie doelpunten. Mathis Van Landschoot en Niklo Dailly scoorden de andere doelpunten.
>> Lees verder

Kalulika scoort voor Belgische U17 (15-02-2019)
Heel wat spelers van Anderlecht zijn momenteel op stage met de Belgische U17 in Marbella. Daar speelden ze woensdag een eerste oefenduel. Tegen Slovakije gingen ze met 2-3 de boot in. De jonge Duivels kwamen nochtans 2-0 voor. Het tweede doelpunt werd gescoord door Anderlecht-speler Chris Kalulika.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.