Anderlecht erg zwak voor de rust, sterk na de rust maar verliest

4-4-2019 23:11:4 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Club Brugge heeft voor het eerst in meer dan 20 jaar kunnen winnen in het Astridpark. In een match met twee gezichten haalde blauw-zwart het met 2-3. Bij de rust stond het verdiend 0-2 voor maar na de ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Didillon heeft nu onze steun nodig" (05-04-2019)
Net als tegen Racing Genk lag ook gisteren tegen Club Brugge Thomas Didillon aan de basis van het eerste tegendoelpunt. Een gesprek heeft Fred Rutten nog niet gehad met de doelman. Didillon heeft nu vooral steun en vertrouwen nodig volgens de coach.
>> Lees verder

Kums blijft kapitein tot einde seizoen (05-04-2019)
Tegen Club Brugge was het ook Sven Kums die de kapiteinsband droeg. Nochtans stond Adrien Trebel ook aan de aftrap. Fred Rutten gaf direct mee dat het Kums is die de kapiteinsband zal blijven dragen tot het einde van het seizoen. Een speciale reden moet daar niet achter gezocht worden. 
>> Lees verder

Rutten: "Mentaal zit het goed" (05-04-2019)
De groep heeft volgens coach Fred Rutten niet al te lang stilgestaan bij het verlies van gisteren. Ook fysiek zijn er geen slachtoffers, buiten een paar kleine pijntjes, maar dat is normaal na een wedstrijd. Maar op mentaal vlak is de groep klaar voor de wedstrijd van zondag.
>> Lees verder

"Niet Anderlecht, maar bende ballerina's gezien" (05-04-2019)
Thomas Radzinski was gisteren aanwezig in het Constant Vanden Stock Stadion om de aftrap te geven van de wedstrijd tegen Club Brugge. Wat hij nadien zag slaat hem nog altijd met verbazing. "Mijn paars-wit hart bloedt", liet hij na de wedstrijd vallen. 
>> Lees verder

Anderlecht sluit overeenkomst met Heur Tongeren (05-04-2019)
RSC Anderlecht blijft werken aan zijn jeugdwerking. In dat kader heeft het een overeenkomst gesloten met de Limburgse club Heur Tongeren. Bedoeling is dat de club Anderlecht op de hoogte brengt als het in de regio een groot talent heeft gespot. 
>> Lees verder

Terugkeer van Alain Courtois? (05-04-2019)
De kans bestaat dat Alain Courtois terugkeert bij RSC Anderlecht. Voorzitter Marc Coucke wil de club een grotere Brusselse verankering geven en ziet in Courtois de ideale persoon om dat waar te maken. In welke functie Courtois aan de slag zou gaan is nog niet duidelijk. 
>> Lees verder

Persconferentie Rutten en Kums (05-04-2019)
Om 13u30 geeft Fred Rutten een persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd komende zondag tegen Antwerp. Hij laat zich deze keer bijstaan door kapitein Sven Kums. Allicht zal dat te maken hebben met het "historisch" verlies tegen Club Brugge gisteren.
>> Lees verder

Bolasie: "Eerste keer dat ik Rutten zo boos zag" (05-04-2019)
Yannick Bolasie was tegen Club Brugge de beste man op het veld. Maar zijn weergaloze acties leverden geen punten op. "We hebben te veel geschenken uitgedeeld om kans te maken op de overwinning", klinkt het hard maar realistisch.
>> Lees verder

Hjulmand reisde deze week naar Brussel (05-04-2019)
Kasper Hjulmand reisde de voorbije week af naar Brussel. Een oplettende passagier herkende de Deense coach op het vliegtuig naar Brussel. Hij was in het gezelschap van Morten Wieghorst, de voorbije drie jaar zijn T2 bij Nordsjaelland. 
>> Lees verder

Kums kapitein tegen Brugge (05-04-2019)
Sven Kums bleef ook gisteren kapitein. Adrien Trebel stond nochtans mee aan de aftrap. Toch gaf Fred Rutten de voorkeur aan Kums om de kapiteinsband om te doen. Het gerucht is dat de coach niet echt hoog oploopt met de Fransman. 
>> Lees verder

Anderlecht verliest voor het eerst sinds 1998 in eigen huis van Brugge (04-04-2019)
Anderlecht heeft vanavond met 2-3 verloren van Club Brugge na een wedstrijd met twee gezichten. Anderlecht was voor rust nergens, maar speelde een veel betere tweede helft .
>> Lees verder

Verwachte namen aan de aftrap tegen Club Brugge (04-04-2019)
Om half negen begint Anderlecht aan de topper tegen Club Brugge. Fred Rutten koos voor het verwachte elftal. Zonder Ivan Santini en Peter Zulj en met Adrien Trebel en Francis Amuzu aan de aftrap dus.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (04-04-2019)
Op speeldag 2 van de play-offs ontvangt Anderlecht vanavond Club Brugge. De Bruggelingen maakten op de eerste speeldag een grootse indruk en kunnen straks bij winst op 1 punt van leider Genk komen. Anderlecht van zijn kant is uit op revanche na de zware nederlaag in Genk.
>> Lees verder

De Ideale Wereld lacht met de malaise bij paars-wit (04-04-2019)
Terwijl de club zowat het slechtste jaar in de moderne voetbalgeschiedenis beleeft, kan er toch ook nog eens gelachen worden. De Ideale Wereld zond een parodie uit op een interview met de Anderlechtwoord-voerder. Vooral de niet betaalde rekeningen en de uitlatingen van Hein komen aan bod.
>> Lees verder

Verschueren: "Geen zorgen om licentie" (04-04-2019)
Michael Verschueren ging gisteren namens Anderlecht langs bij de licentiecommissie. Die wilde nog een aantal zaken opgehelderd zien. "Ik maak me geen zorgen", sprak hij toen hij buiten kwam. "Ik heb het gevoel dat alles goed verlopen is."
>> Lees verder

Akkoord van 1 miljoen euro met Frenay (04-04-2019)
Makelaar Didier Frenay en voorzitter Marc Coucke zijn tot een akkoord gekomen. Beide lagen overhoop over torenhoge commissies die Frenay in het verleden zou hebben ontvangen, soms tot dertig procent. Coucke betaalt nu 1 miljoen euro aan de makelaar en daarmee is de zaak gesloten. 
>> Lees verder

2.500 euro boete voor vuurpijlen (04-04-2019)
RSC Anderlecht stuurde vorige week nog officieel een bericht naar buiten met de vraag om geen vuurpijlen en/of rookbommen af te steken in het stadion. De supporters vrezen dat dat wel ten koste gaat van de sfeer, maar de club wil vooral boetes vermijden. Het moet nu ook weer 2.500 euro boete betalen. 
>> Lees verder

Trebel in de basis, Bornauw bij selectie (04-04-2019)
Adrien Trebel wordt vanavond in de basis verwacht bij RSC Anderlecht, ten koste van Peter Zulj. Ook Sebastiaan Bornauw viert zijn rentree in de selectie normaal. Francis Amuzu en Yari Verschaeren nemen de flanken voor hun rekening. 
>> Lees verder

Cobbaut niet in selectie en denkt aan vertrek (04-04-2019)
Ondanks dat hij fit is, zit Elias Cobbaut weer niet in de selectie van Fred Rutten vanavond. Een situatie waar de linksachter absoluut niet tevreden mee is en hij denkt dan ook aan een vertrek. Ook Yevhen Makarenko mag plaats nemen in de tribune. 
>> Lees verder

Rnic: "Volgend seizoen de échte Zulj zien" (03-04-2019)
Peter Zulj bracht Anderlecht nog niet wat verwacht werd bij zijn aankomst. Nemanja Rnic, ex-speler van Anderlecht en goede vriend van Zulj, vraagt tijd en begrip. "Hij heeft wat tijd nodig. Hij kwam aan midden in een turbulent seizoen."
>> Lees verder

"Druk is er altijd op Anderlecht" (03-04-2019)
Het was de afgelopen dagen geen pretje voor RSC Anderlecht. 3-0 verliezen in de Luminus Arena en dan het spraakmakende interview van Hein Vanhaezebrouck. Hoe ervaart Fred Rutten zo een momenten waarin de druk nog wat hoger ligt. En kregen zijn spelers een bolwassing?
>> Lees verder

Rutten test Bolasie in de spits (03-04-2019)
Of er wijzigingen in de ploeg komen tegenover zondag wou Fred Rutten niet kwijt. Wat hij wel wou vrijgeven is dat hij Yannick Bolasie tijdens de trainingen getest heeft in de spits. Al benadrukt hij wel dat Bolasie niet zijn enige optie is op die positie. 
>> Lees verder

Kara fit, Dimata en Bakkali niet (03-04-2019)
In tegenstelling tot wat deze morgen in de pers verscheen is Kara Mbodji fit voor de wedstrijd van morgen. Landry Dimata en Zakaria Bakkali zijn nog out. De coach wil niet het risico lopen om die geblesseerd geweest zijn, te vroeg te brengen. 
>> Lees verder

Constant Vanden Stock Stadion vereeuwigd op Monopoly bord (03-04-2019)
Monopoly brengt een Brussels editie uit. Het had nog één vakje te vullen en het publiek mocht kiezen. Het Constant Vanden Stock Stadion haalde het met 50 procent van de stemmen. 
>> Lees verder

Anderlecht volgt Nederlandse jeugdinternational (03-04-2019)
RSC Anderlecht heeft zich bij Heerenveen gemeld voor Michel Vlap. Een 21-jarige Nederlandse jeugdinternational. Paars-wit ziet in Vlap de nummer 10 die het zo hard nodig heeft. In Brussel ontkennen ze de interesse, maar Friesland bevestigt formeel.
>> Lees verder

Dimata ten vroegste terug op speeldag vier (03-04-2019)
Landry Dimata traint ondertussen terug mee, weliswaar met een tape aan de rechterknie. Op een terugkeer op het veld is het zeker wachten tot speeldag vier. En dat is nog een schatting, het is niet zeker dat hij dan effectief weer zal spelen. 
>> Lees verder

Optie Amuzu gelicht (03-04-2019)
RSC Anderlecht heeft eenzijdig de optie op Francis Amuzu gelicht waardoor hij nog één jaar langer voor paars-wit zal voetballen, tot 2020. Het gaat dus wel maar over één jaar, wil de club Amuzu langer aan zich binden zal het de gesprekken moeten aangaan. 
>> Lees verder

Verschueren: "Teleurgesteld in uitspraken" (02-04-2019)
Michaël Verschueren reageerde in VTM Nieuws kort op de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. Hij zegt geschrokken te zijn van de uitspraken en is ook teleurgesteld. 
>> Lees verder

Radzinski en Bogaert geven aftrap Anderlecht - Brugge (02-04-2019)
Tomasz Radzinski komt overmorgen afgezakt naar het Constant Vanden Stock Stadion. Hij zal er samen met paralympiër Bruno Bogaerts de aftrap geven van de wedstrijd tegen Club Brugge. Bogaerts won twee weken geleden nog zilver op de paralympics in Abu Dhabi. 
>> Lees verder

"Ik verwacht ook verstandelijke kwaliteiten" (02-04-2019)
Na zijn ontslag klonk het dat Hein Vanhaezebrouck het voetbal te ingewikkeld maakt. De coach gaat daar niet mee akkoord. Onder meer Andy Najar en Ryota Morioka krijgen hun kritiek als een boemerang terug.
>> Lees verder

Doku, Kalulika en co naar EK U17 (02-04-2019)
De nationale U17 heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor het EK van komende zomer. In Hongarije won het zijn drie wedstrijden in de eliteronde. Jeremy Doku en Chris Kalulika hadden met hun doelpunten een groot aandeel in de kwalificatie.
>> Lees verder

Vierde nederlaag op rij voor U21 (02-04-2019)
De U21 blijven in het sukkelstraatje. Tegen Club Brugge leden ze gisterenavond hun vierde nederlaag op rij. 1-0 werd het. Anderlecht zakt zo naar plaats drie in de stand. Met zes zeges in evenveel wedstrijden waren de jongens van Jonas De Roeck (foto) nochtans perfect aan de play-offs begonnen.
>> Lees verder

Lichte hinder voor Trebel, Dimata herneemt vandaag (02-04-2019)
Adrien Trebel voelde na zijn invalbeurt op Genk lichte hinder aan de knie. De Fransman doet het nu rustig aan maar raakt normaal gezien wel klaar voor de wedstrijd van donderdag tegen Club Brugge.
>> Lees verder

Bayat kreeg twee keer gelijk van rechter (02-04-2019)
Enkele weken geleden raakte bekend dat Mogi Bayat beslag liet leggen op de lopende rekeningen van RSC Anderlecht. De club trok naar de rechter, maar die gaf de makelaar gelijk, zelfs in hoger beroep moest paars-wit het onderspit delven. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.