Nederlanders over Anderlecht: "Oh wat is dat toch erg daar allemaal, vooral voor Vlap"

17-9-2019 7:56:17 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Door de nederlaag van zondagmiddag tegen Antwerp, telt RSC Anderlecht na zeven speeldagen slechts vijf punten. Bovendien kwam het dit seizoen ook nog maar vijf keer tot scoren. Goed voor de slechtste competitiestart ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht beboet voor supportersgezangen (18-09-2019)
De geschillencomissie van de KBVB heeft Anderlecht een boete van 1000 euro opgelegd voor spreekoren aan het adres van scheidsrechter Bram Van Driessche. De feiten deden zich voor op de openingsspeeldag van de competitie in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Van Driessche noteerde ook dat hij een aansteker naar het hoofd toegeworpen kreeg.
>> Lees verder

KBVB: "Veiligheid Steven Defour was niet gegarandeerd" (18-09-2019)
Opvallende tweet deze middag van de KBVB, waarin het zegt dat de veiligheid van Steven Defour niet gegarandeerd kon worden bij diens wissel. "Daarom liet onze scheidsrechter (Lawrence Visser nvdr.) toe dat Defour het veld mocht verlaten aan de middenlijn", klinkt het.
>> Lees verder

Kompany traint individueel (18-09-2019)
Vincent Kompany is op de terugweg na zijn blessure. Al blijft de wedstrijd tegen Club Brugge nog twijfelachtig. Men wil vooral geen risico nemen en Kompany pas brengen als hij 100 % fit is. Gisteren trainde de speler-manager al individueel. 
>> Lees verder

Vanden Stock ondergaat hartoperatie (18-09-2019)
Ex - RSC Anderlecht voorzitter Roger Vanden Stock is gisteren geopereerd aan het hart. Vanden Stock kreeg een overbrugging. De operatie is goed verlopen en Vanden Stock kan nu starten aan de revalidatie. 
>> Lees verder

Boucaut fluit topper (17-09-2019)
Zondag om 18 uur staat de topper op het programma. RSC Anderlecht gaat op bezoek bij Club Brugge in het Jan Breydel Stadion. Alexandre Boucaut krijgt de taak om deze topper in goede banen te leiden. Jimmy Cremers en Pieter Becquet zijn de lijnrechters die hem bijstaan. 
>> Lees verder

Gelukkige verjaardag "layoja" (17-09-2019)
Vorig jaar was de verjaardag aan onze aandacht ontsnapt, maar dit jaar zijn we er als één van de eerste bij. Gelukkige verjaardag aan ons webteamlid "layoja" die vooral instaat voor de Engelse sectie. Geniet van je dag en bedankt voor je dagelijkse inzet !! Hip hip hoera !!
>> Lees verder

Chipciu opnieuw geblesseerd (17-09-2019)
RSC Anderlecht moet het opnieuw zonder Alexandru Chipciu doen. Niet dat hij al veel minuten maakte. De Roemeen was de hele voorbereiding en een deel van de start al out met een hamstringblessure. Nu is hij dus opnieuw geblesseerd uitgevallen. 
>> Lees verder

Bayat op Neerpede (17-09-2019)
Gisteren zagen we foto’s van Anthony Vanden Borre die zijn toekomst bij RSC Anderlecht kwam bespreken. In de wandelgangen kwam hij Mogi Bayat tegen, die kwam er ook een toekomst bespreken, niet die van hem maar van zijn speler Adrien Trebel.
>> Lees verder

Verjaardag Luka Adzic (17-09-2019)
Vandaag verjaart Luka Adzic! Wij wensen hem van harte een gelukkige 21e verjaardag!
>> Lees verder

Deadline prono ronde 1 op dinsdag (16-09-2019)
Nog even ter herinnering van onze prono liefhebbers: het Europese voetbalseizoen gaat van start. De deadline voor het inzenden van de eerste ronde is dinsdag om 18u30. Veel succes! 
>> Lees verder

U21 ruim langs OH Leuven (16-09-2019)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 5-1 gewonnen van OH Leuven. Francis Amuzu en Jeremy Doku (foto) scoorden elk twee keer. Adrien Trebel speelde, onder het oog van Vincent Kompany, de volledige wedstrijd. Thierry Lutonda en Hotman El Kababri maakten hun wederoptreden.
>> Lees verder

Trebel gestart bij U21 (16-09-2019)
Adrien Trebel is weer voetballer. Om 19u30 stond hij in de basis bij de beloften voor de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. De kans bestaat dat Vincent Kompany hem nadien weer opvist voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge.
>> Lees verder

Officieel: Vanden Borre traint mee met U21 (16-09-2019)
Wat een uur geleden al in de pers verscheen is nu ook officieel gemaakt door RSC Anderlecht: Anthony Vanden Borre traint de komende maanden mee met de U21. De club wil Vanden Borre zo de kans geven om opnieuw op niveau te komen en misschien ook terug mee te draaien in Eerste Klasse. 
>> Lees verder

Vanden Borre gesignaleerd op Neerpede (16-09-2019)
Zou het dan toch ? Anthony Vanden Borre is vandaag gesignaleerd op Neerpede en een terugkeer naar RSC Anderlecht zou in de maak zijn. Niet meteen voor de A-kern maar via een omweg bij de U21. Vanden Borre moet eerst nog op niveau komen. 
>> Lees verder

"Blijven vasthouden aan ons systeem" (16-09-2019)
Hendrik Van Crombrugge hield zijn ploeg meermaals recht, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven op een schot van Miyoshi. De doelman is tevreden met zijn prestatie, alleen spijtig dat ze geen punten oplevert. Hij ziet ook geen reden om het systeem te veranderen, de resultaten zullen wel volgen.
>> Lees verder

Roofe en Kompany wellicht fit voor Brugge (16-09-2019)
De berichten van de laatste dagen waren tegenstrijdig, maar volgens Het Laatste Nieuws kan Simon Davies in Brugge rekenen op Kemar Roofe en Vincent Kompany. Beide spelers trainden al gedeeltelijk mee met de groep. Al wil RSC Anderlecht niets forceren en blijft het dus afwachten. 
>> Lees verder

"Kopjes omhoog en focussen op Brugge" (16-09-2019)
Nacer Chadli was deze keer de spits van dienst en hij scoorde ook de gelijkmaker voor RSC Anderlecht. Chadli is tevreden over zijn prestatie op die positie maar weet ook dat het beter kan. De Rode Duivel speelde ook een hele wedstrijd al waren vooral de laatste tien minuten fysiek nog heel zwaar. 
>> Lees verder

Verschueren praat met supporters (16-09-2019)
Na zeven speeldagen is de balans 5 op 21  voor RSC Anderlecht. Een pijnlijke ervaring voor de supporters die ondanks die zware balans achter de ploeg blijven staan. Na de nederlaag tegen Antwerp ging de volledige ploeg en staff het publiek dan ook groeten uit respect voor hun niet aflatende steun.
>> Lees verder

Donderpreek van Kompany na de wedstrijd (16-09-2019)
Na de wedstrijd tegen Standard een gelukkige Vincent Kompany in de loge van waaruit hij de wedstrijd volgde. Gisteren volgde hij de wedstrijd vanuit diezelfde loge, maar de taferelen waren minder enthousiast. De speler-manager trakeerde zijn spelers ook op een donderpreek in de kleedkamer na de wedstrijd. 
>> Lees verder

Defour: "Anderlecht goed geanalyseerd" (15-09-2019)
Steven Defour was terug te zien in het Lotto Park, deze keer niet in een truitje van Anderlecht, maar wel in het rode tenue van Antwerp. Hij zal zijn debuutwedstrijd bij The Great Old niet snel vergeten, 60 minuten spelen - na 8 maanden zonder wedstrijd - in een topper tegen Anderlecht en die vervolgens nog eens winnen.
>> Lees verder

Officieel: Arnstad naar Anderlecht (15-09-2019)
De transfer van de Noorse jeugdspeler Kristian Arnstad is afgerond.
>> Lees verder

Antwerp overklast Anderlecht na de rust (15-09-2019)
Anderlecht blijft steken op vijf punten na een nieuwe nederlaag. In de tweede helft trok Antwerp het laken resoluut naar zich toe terwijl Anderlecht vooral moest rekenen op een sterke Van Crombrugge om de schade te beperken.
>> Lees verder

Anderlecht - Antwerp: 1-2 (15-09-2019)
Anderlecht kon geen tweede topper op rij winnen. Na een overwicht in de eerste helft, kwam Antwerp op voorsprong via Refaelov. Chadli hing niet veel later de bordjes gelijk, maar door de rode kaart van Sambi Lokonga werd het moeilijk. Miyoshi legde dan ook de eindstand vast met een goal in de 87e minuut.
>> Lees verder

Opstelling: eerste basisplaats Adzic (15-09-2019)
Vincent Kompany heeft opnieuw een verrassing in petto in zijn basisopstelling. Tegen Antwerp laat hij Luka Adzic (foto) debuteren als diepe spits. Sieben Dewaele is fit bevonden en start als linksback. Davy Roef en Samir Nasri halen het scheidsrechtersblad niet.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp (15-09-2019)
Na een weekendje interlandvoetbal gaat Anderlecht vanmiddag in het Lotto Park op zoek naar zijn tweede driepunter op rij. Tegen Antwerp kan paars-wit nog niet rekenen op Kemar Roofe en ook Vincent Kompany is nog out. Albert Sambi Lokonga is wel klaar voor negentig minuten.
>> Lees verder

Zetterberg: "Wij hebben zoveel potentieel in deze groep" (15-09-2019)
Anderlecht kent één van de zwakste competitestarten uit zijn hele geschiedenis. Met een povere 5 op 18 staat Paars-Wit op de veertiende plaats, ver weg van de top 6 en dus Play-Off 1. Pär Zetterberg gelooft alsnog in een goede afloop. De Zweed benadrukt bij RSCA TV dat het een jonge groep is en dat er een enorme progressie te zien is in vergelijking met vorig jaar.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.