Bakkali terug speelklaar midden november

16-10-2019 17:37:16 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Franky Vercauteren heeft veel werk voor de boeg bij Anderlecht. Zonder nieuwe transfers moet hij het zien te rooien tot aan de winterstop. Het wordt afwachten of Paars-Wit dan versterkingen zal halen.Want ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Analyse: de weg naar POI (17-10-2019)
Een derde van de reguliere competitie hebben we alvast achter de rug. Omdat achteruit kijken de gemiddelde Anderlecht supporter dezer dagen geen goed gevoel geeft, blikken we even vooruit naar wat ons te wachten staat. We nemen de 20 resterende wedstrijden onder de loep en kijken wat wellicht nodig is om alsnog POI te halen.
>> Lees verder

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga" (17-10-2019)
Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten.
>> Lees verder

Trebel terug in basiself? (17-10-2019)
Veel nieuwe namen moeten er niet verwacht worden onder Frank Vercauteren. Maar de kans bestaat wel dat Albert Sambi Lokonga Adrien Trebel naast zich krijgt op het middenveld. De Fransman komt al een tijd niet meer in de plannen voor maar is steeds plichtsbewust blijven trainen. 
>> Lees verder

Kara: “Ik wou zelf vertrekken” (17-10-2019)
Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler. 
>> Lees verder

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij (17-10-2019)
Albert Sambi Lokonga wordt vandaag weer op training verwacht bij RSC Anderlecht. De nationale beloften speelden dinsdagavond nog een wedstrijd. Gisteren vertoefde Sambi Lokonga ook al op Neerpede om zijn contractverlenging te bespreken en die gaat de goede kant uit. 
>> Lees verder

Aantal spelers hoopt op nieuwe kans (16-10-2019)
Nu Frank Vercauteren zijn (jeugd)internationals ziet terugkeren na de break, wordt de wedstrijd van zondag tegen STVV voorbereid. Het wordt afwachten of een aantal spelers een kans krijgen van de nieuwe trainer.
>> Lees verder

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg (16-10-2019)
Het Nieuwsblad nam even alle spelers van de Rode Duivels onder de loep. Dan vooral bij welke club ze hun jeugdopleiding doorliepen. Het loopt dan misschien momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht staat op één als het over jeugdspelers bij de nationale ploeg gaat.
>> Lees verder

Van Crombrugge en Saelemaekers fit (16-10-2019)
Frank Vercauteren kan zondag rekenen op Hendrik Van Crombrugge en Alexis Saelemaekers. De doelman keerde vroeger terug van de Rode Duivels met een schouderblessure maar is fit en kan zondag starten. Saelemaekers is dan weer fit na zijn spierblessure. 
>> Lees verder

"Improve the Process" (16-10-2019)
Frank Vercauteren beschikt stilaan terug over alle spelers om mee te trainen, het is enkel nog wachten op de nationale beloften. Vercauteren is gestart met een groepsgesprek, daarin kon iedereen zijn grieven en gedachten delen. Kritiek op Vincent Kompany was er niet.
>> Lees verder

Internationals terug op Neerpede (16-10-2019)
Frank Vercauteren beschikt stilaan over een volledige ploeg om mee te trainen. Gisteren keerden de internationals terug waaronder, Nacer Chadli, Yari Verschaeren en Edo Kayembe. De nationale beloften met Sambi Albert Lokongo speelden gisteren nog een wedstrijd. 
>> Lees verder

Doku scoort voor winnende jonge Duivels (15-10-2019)
De Belgische U21 hebben vanavond met 4-1 gewonnen van Moldavië in een EK-kwalificatiewedstrijd. Jeremey Doku trapte het vierde doelpunt binnen vanaf de strafschopstip. Ook Sieben Dewaele, Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga kwamen in actie.
>> Lees verder

Arnesen over vertrek (15-10-2019)
Frank Arnesen heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Anderlecht. De Deen deed dit in de podcast 'FC Arnesen'.
>> Lees verder

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany (15-10-2019)
De Licentiecommisie is mild geweest qua strafbepaling voor de dubbele rol van Kompany als speler-manager. Anderlecht moet een minieme boete betalen van €5.000 aangezien Kompany niet over het juiste diploma beschikt om de A-ploeg actief te coachen.
>> Lees verder

Najar traint individueel: "Het gaat goed" (15-10-2019)
Wie weet was u hem ondertussen al even vergeten, maar hij is er nog en is ondertussen individueel beginnen trainen: Andy Najar. De Hondurees sukkelde al enkele maanden met een nieuwe blessure maar lijkt stilaan op de terugweg.
>> Lees verder

Daskevics opnieuw trefzeker voor Letland (15-10-2019)
Eduard Daskevic scoorde gisterenavond voor de tweede interland op rij. Op bezoek bij Moldavië opende hij al in de eerste minuut de score voor de U19 van Letland. De EK-kwalificatiewedstrijd eindigde op 0-6 en de Anderlecht-speler speelde de hele partij.
>> Lees verder

Veroordeling Kompany kan ook gevolgen hebben voor belastingen (15-10-2019)
Vandaag doet de Licentiecommissie van de Voetbalbond uitspraak in het dossier rond het trainerschap van Vincent Kompany. Tot een afname van de licentie komt het zo goed als zeker niet, maar op financieel vlak kan het oordeel van de Licentiecommissie wel grote gevolgen hebben.
>> Lees verder

Zola heeft Anderlecht verlaten (15-10-2019)
De test van twee spelers van TP Mazembe bij RSC Anderlecht is op niets uitgedraaid. Meschak Elia was al vlug spoorloos en wilde geen contract tekenen. Nu is Arsène Zola teruggekeerd naar zijn club. Hij kon de sportieve staff niet overtuigen. 
>> Lees verder

Boucaut fluit Anderlecht - STVV (15-10-2019)
Zondag herneemt de Jupiler Pro League weer voor RSC Anderlecht. Het ontvangt thuis Sint-Truiden en is tevens de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe coach Frank Vercauteren. Scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door Pieter Becquet en Christophe Battiston. 
>> Lees verder

Yaya Guindo viert contract met hattrick bij U21 (14-10-2019)
De U21 hebben vanavond met 0-5 gewonnen bij Thes Sport in het kader van de Beker van België voor U21. Mohammed Yaya Guindo tekende vrijdag zijn eerste profcontract en vierde dat met drie doelpunten. Niklo Dailly en een own-doelpunt deden de rest.
>> Lees verder

Verjaardag webteamlid Emjomi (14-10-2019)
Vandaag is het de verjaardag van Emjomi. We kennen haar allemaal als vurige fan en redactrice van vele Nederlandstalige artikels. Emjomi spendeert dagelijks verschillen de uren aan het verzamelen, controleren en schrijvenschrijven van artikels en we wensen haar op deze dag dan ook te bedanken voor haar inzet. Maak er mooie dag van en gefeliciteerd vanwege het volledige team! 
>> Lees verder

Verjaardag Pär Zetterberg (14-10-2019)
Vandaag verjaart Pär Zetterberg! Wij wensen hem van harte een gelukkige 49e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.