Ongeslagen RSCA-dames meer dat één maat te sterk voor Club-Brugge

19-10-2019 16:19:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

In de Super League stond op vrijdagavond speeldag 6 op het programma. En dat leverde pittige resultaten op.Om 20 uur werden al twee duels gespeeld. RSC Anderlecht toonde zich de beter van Club Brugge Vrouwen ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Ongelooflijk te scoren voor de club van mijn hart" (20-10-2019)
Wat een dag voor Marco Kana. Door de ziekte van Philippe Sandler mocht de 17-jarige voor het eerst starten en na tien minuten kopte hij zijn eerste doelpunt tegen de touwen. "Het is echt ongelooflijk", lachte hij na afloop.
>> Lees verder

Overzicht verhuurde spelers: rood Sa, rentree Milic (20-10-2019)
Hoe presteerden de spelers die Anderecht dit seizoen verhuurt? Het overzicht.
>> Lees verder

Bornauw scoort zijn eerste voor Keulen (video) (20-10-2019)
Het gaat Sebastiaan Bornauw voor de wind bij Keulen. Van de laatste zeven wedstrijden miste hij geen minuut en vanmiddag scoorde hij ook voor het eerst. Tege Paderborn kopte hij vijf minuten voor tijd een hoekschop staalhard tegen de netten. Keulen won met 3-0.
>> Lees verder

Chipciu, Lutonda en El Kababri zijn terug (20-10-2019)
Betekent de komst van Frank Vercauteren ook een nieuwe kans voor Alexandru Chipciu (foto)? De Roemeen zat voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet. Tegen STVV bleef hij 90 minuten op de bank.
>> Lees verder

Saelemaekers blinkt uit als nummer 10 (20-10-2019)
Frank Vercauteren verraste door Alexis Saelemaekers uit te spelen als nummer tien en Yari Verschaeren op de flank te posteren. Een zet die goed uitpakte. Vooral Saelemaekers voelde zich heel erg in zijn sas op zijn nieuwe positie.
>> Lees verder

Indrukwekkende Chadli leidt Anderlecht naar ruime zege (20-10-2019)
Frank Vercauteren heeft zijn rentree bij Anderlecht niet gemist. In zijn eerste wedstrijd versloeg paars-wit STVV met 4-1. Met twee doelpunten en een assist was Nacer Chadli andermaal de uitblinker. De 17-jarige Marco Kana en Kemar Roofe scoorden hun eerste voor Anderlecht.
>> Lees verder

Geen Ngalulu op de bank (20-10-2019)
Naast Frank Vercauteren namen er in de vooravond drie assistenten plaats op de bank. Simon Davies, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren de gelukkigen. Voor Floribert Ngalula was er geen plaats meer. 
>> Lees verder

Trebel terug op het middenveld (20-10-2019)
Over een klein uur speelt Anderlecht thuis tegen Sint-Truiden. De volgende namen moeten Anderlecht de overwinning opleveren.
>> Lees verder

Philippe Sandler onzeker voor straks (20-10-2019)
Philippe Sandler is onzeker voor de wedstijd van 18:00 tegen Sint-Truiden dat heeft Het Nieuwsblad bekend gemaakt. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV (20-10-2019)
Na een weekje interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Met Frank Vercauteren zit er een nieuwe coach op de bank en het is uitkijken naar de veranderingen die hij doorvoert. Adrien Trebel keert zo goed als zeker terug in de ploeg om voor meer stabiliteit te zorgen.
>> Lees verder

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren" (19-10-2019)
Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Vrouwenploeg wint overtuigend van Club Brugge (19-10-2019)
Anderlecht wint met forfait cijfers van Club Brugge. De dames uit Anderlecht behouden hiermee het perfecte rapport van 12/12.
>> Lees verder

Vercauteren herschikt taken van assistenten (18-10-2019)
Met Simon Davis, Floribert Ngalula, Pär Zetterberg en Jonas De Roeck heeft Frank Vercauteren momenteel vier assistent-coaches. De kans dat ze zondag alle vier op de bank zitten, is klein, vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Vandaag of morgen wordt de invulling herbekeken.
>> Lees verder

"Nasri 6 tot 8 weken out, Kompany bekijken we week per week" (18-10-2019)
Frank Vercauteren had tijdens zijn persconferentie geen goed nieuws over de blessures van Vincent Kompany en Samir Nasri. Nasri zal zes tot acht weken out zijn, meldde Vercauteren. Op een terugkeer van Kompany plakte hij geen termijn. "Maar hij moet volledig fit zijn."
>> Lees verder

De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom" (18-10-2019)
Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden.
>> Lees verder

Whatsapp-berichten Verschueren tonen onwaarheden Diagne aan (18-10-2019)
Volgens Mbaye Diagne nam Anderlecht nooit rechtstreeks contact op voor een transfer. "Ze spraken enkel met Galatasaray, nooit met mij." Volgens Michael Verschueren klopt dit niet. Hij staafde zijn uitleg door Het Nieuwsblad Whatsapp-berichten te tonen die hij uitwisselde met Diagne's makelaar.
>> Lees verder

Eerste persconferentie Frank Vercauteren (18-10-2019)
Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag. 
>> Lees verder

Anderlecht bezoekt European Open (18-10-2019)
Het was nog eens tijd voor een groepsuitstap bij RSC Anderlecht. Het bezocht gisteren het tennistornooi European Open te Antwerpen. Het zag er onze landgenoot David Goffin ten onder gaan in de tweede ronde. Vincent Kompany gaf verstek voor de uitstap, hij bracht zijn tijd door in de fitness. 
>> Lees verder

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro (18-10-2019)
Mattias Suarez moest van de FIFA 1,4 miljoen euro betalen aan RSC Anderlecht. Reden was zijn plotse vertrek in de zomer van 2016 waardoor hij contractbreuk pleegde. De Argentijn betaalde ook maar stopte opeens bij 900.000 euro. Anderlecht spant nu een nieuwe zaak aan bij de FIFA.
>> Lees verder

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor” (18-10-2019)
Albert Sambi Lokonga staat dicht bij een contractverlenging, daat zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt ook nog even dat zijn broer Paul-José Mpoku niet zijn makelaar is, die taak neemt Stijn Francis op zich. Verder is hij ervan overtuigd dat het wel goed komt met RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

“De rangschikking zegt genoeg” (18-10-2019)
Miro Jaganjac is allerminst tevreden met de afgesprongen transfer van zijn speler Isaac Kiese Thelin, naar Kopenhagen. Met weinig woorden laat Jaganjac uitschijnen dat Anderlecht slecht wordt geleid: "Kijk maar naar hun positie in de rangschikking."
>> Lees verder

Analyse: de weg naar POI (17-10-2019)
Een derde van de reguliere competitie hebben we alvast achter de rug. Omdat achteruit kijken de gemiddelde Anderlecht supporter dezer dagen geen goed gevoel geeft, blikken we even vooruit naar wat ons te wachten staat. We nemen de 20 resterende wedstrijden onder de loep en kijken wat wellicht nodig is om alsnog POI te halen.
>> Lees verder

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga" (17-10-2019)
Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten.
>> Lees verder

Trebel terug in basiself? (17-10-2019)
Veel nieuwe namen moeten er niet verwacht worden onder Frank Vercauteren. Maar de kans bestaat wel dat Albert Sambi Lokonga Adrien Trebel naast zich krijgt op het middenveld. De Fransman komt al een tijd niet meer in de plannen voor maar is steeds plichtsbewust blijven trainen. 
>> Lees verder

Kara: “Ik wou zelf vertrekken” (17-10-2019)
Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler. 
>> Lees verder

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij (17-10-2019)
Albert Sambi Lokonga wordt vandaag weer op training verwacht bij RSC Anderlecht. De nationale beloften speelden dinsdagavond nog een wedstrijd. Gisteren vertoefde Sambi Lokonga ook al op Neerpede om zijn contractverlenging te bespreken en die gaat de goede kant uit. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.