Peter Vandenbempt: "De hand van Vercauteren duidelijk zichtbaar bij dit Anderlecht"

21-10-2019 12:8:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Peter Vandenbempt focust in zijn analyse van speeldag 11 op de eerste wedstrijd van Frank Vercauteren als nieuwe coach van Anderlecht. En dat werd een meevaller tegen STVV: 4-1."Het was uitkijken naar ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Wanted for RSCA !! (22-10-2019)
RSC Anderlecht Brussels opleidingscentrum Heizel is  op zoek naar teambegeleiders en scheidsrechters voor verschillende leeftijdscategorieën.
>> Lees verder

Doku en Roef uitblinkers bij U21 (22-10-2019)
Zoals we gisteren al schreven, wonnen de U21 'vlot' van hun leeftijdsgenoten van STVV. Al is vlot niet helemaal het juiste woord. Davy Roef mocht nog eens spelen en pakte uit met een aantal geweldige reflexen bij een 1-1 en een 2-1 tussenstand. Roef had dus een belangrijk aandeel in de overwinning.
>> Lees verder

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht (22-10-2019)
Anderlecht verplaatst zich vrijdag naar Eupen. Om deze ontmoeting vooraf te gaan, zal Frank Vercauteren deze donderdag (24 oktober) om 11.30 uur aanwezig zijn in de perszaal van het Lotto Park.  De coach zal waarschijnlijk in de media kunnen aankondigen welke spelers weer beschikbaar zullen zijn in de kern vergeleken met de spelers die zondag thuis wonnen tegen Sint-Truiden.
>> Lees verder

Enkele Anderlecht-spelers opgeroepen voor stage Belgische U15 (22-10-2019)
Op 28, 29 en 30 oktober vindt er een stage plaats voor de Belgische U15 en de U15 Futures. Deze laatste categorie bestaat voornamelijk uit spelers die vallen onder de categorie "laat matuur". Voor beiden ploegen werden meerdere jeugdspelers van Anderlecht opgeroepen.
>> Lees verder

"Ik mocht niet testen van Vincent" (22-10-2019)
François Kompany, broer van Vincent Kompany, zit momenteel zonder club. Hij probeerde een test te versieren bij RSC Anderlecht, maar daar stak Vincent een stokje voor. "Ik bewoog hemel en aarde om er te kunnen testen, maar Vincent weigerde", aldus François Kompany.
>> Lees verder

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent (22-10-2019)
Tijdens de Allerheiligenvakantie staan er twee thuiswedstrijden op het programma in het Lotto Park. Op donderdag 31 oktober ontvangt RSC Anderlecht AA Gent, zondag 3 november Cercle Brugge. Voor de eerste ontmoeting is Bram Van Driessche aangeduid als scheidsrechter. 
>> Lees verder

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur (22-10-2019)
De oudste dochter van Roger Vanden Stock, Claire, zetelde tot voor kort nog in de raad van bestuur van RSC Anderlecht, maar ook zij wordt nu vervangen. En zo verdwijnt de laatste Vanden Stock uit de raad  van bestuur. Haar plaats wordt ingenomen door Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf BESIX.
>> Lees verder

Bond ziet geen graten in aanwezigheid Mpoku bij contractbesprekingen (22-10-2019)
RSC Anderlecht is druk bezig met onderhandelingen met Albert Sambi Lokonga. Stijn Francis is makelaar van de jonge middenvelder maar ook zijn broer Paul-José Mpoku schuift steeds mee aan de onderhandelingstafel. Volgens de Belgische Voetbal Bond mag dat ook, zolang hij niet actief optreedt als makelaar. 
>> Lees verder

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht (22-10-2019)
Vrijdagavond maakt RSC Anderlecht de lange verplaatsing naar Eupen. Frederik Geldhof maakt die verre verplaatsing mee en is aan de Kehrweg scheidsrechter van dienst. Christophe Baillieul en Kevin Dhont volgen in zijn zog als lijnrechters. Christof Dierick is vierde official. 
>> Lees verder

Verjaardag Albert Sambi Lokonga (22-10-2019)
Vandaag verjaart Albert Sambi Lokonga! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Ook beloften verslaan STVV met 4-1 (21-10-2019)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond STVV verslagen met 4-1. Anouar Ait El Hadj opende al na twee minuten de score. Na de gelijkmaker van Colidio diepte Jeremy Doku (foto) de score uit tot 3-1. Antoine Colassin legde de eindstand vast.
>> Lees verder

Anderlecht 15e beste opleider van Europa (21-10-2019)
Maar liefst 47 profvoetballers uit de 31 grootste competities van Europa komen uit de opleiding van Anderlecht. Dat zocht het CIES Football Observatory uit. Anderlecht is daarmee de 15e beste opleider.
>> Lees verder

Statistieken illustreren topvorm Chadli (21-10-2019)
Met zijn twee goals tegen Sint-Truiden gisteren, heeft Nacer Chadli zijn statistieken nogmaals opgekrikt. Hoewel Anderlecht uit een serieuze dip komt, kan Chadli toch mooie statistieken voorleggen.
>> Lees verder

Hommage aan Michaël Ruysseveldt (21-10-2019)
Begin oktober moesten we afscheid nemen van de vaste buschauffeur van RSC Anderlecht, Michaël Ruysseveldt. Hij moest enkele jaren geleden het stuur al afgeven wegens een aanslepende ziekte. Voor de wedstrijd tegen STVV was er 1 minuut applaus ter ere van Michaël.
>> Lees verder

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga (21-10-2019)
Na negen maanden blessureleed ontpopte Albert Sambi Lokonga zich in geen tijd tot de dragende figuur van het Anderlecht-middenveld. Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad beweert dat onder meer Manchester City en Barcelona de 19-jarige Belg op hun scoutingslijst hebben staan. Marca voegt ook Sevilla toe.
>> Lees verder

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin (21-10-2019)
RSC Anderlecht werd vorige week veroordeeld tot een boete van 5.000 euro voor de dubbele rol van Vincent Kompany. De licentiecommissie oordeelde dat Kompany de rol van trainer op zich nam terwijl hij niet over de nodige diploma's beschikt. De club gaat niet in beroep ook al is het het niet eens met de beslissing. 
>> Lees verder

Arnesen aan de slag bij Feyenoord (21-10-2019)
Lang zal Frank Arnesen niet zonder werk zitten, de Deen staat op het punt om aan de slag te gaan bij Feyenoord als Technisch Directeur. Sjaak Troost is er momenteel interimdirecteur, Arnesen zou de komende dagen overnemen van Troost. 
>> Lees verder

"Ongelooflijk te scoren voor de club van mijn hart" (20-10-2019)
Wat een dag voor Marco Kana. Door de ziekte van Philippe Sandler mocht de 17-jarige voor het eerst starten en na tien minuten kopte hij zijn eerste doelpunt tegen de touwen. "Het is echt ongelooflijk", lachte hij na afloop.
>> Lees verder

Overzicht verhuurde spelers: rood Sa, rentree Milic (20-10-2019)
Hoe presteerden de spelers die Anderecht dit seizoen verhuurt? Het overzicht.
>> Lees verder

Bornauw scoort zijn eerste voor Keulen (video) (20-10-2019)
Het gaat Sebastiaan Bornauw voor de wind bij Keulen. Van de laatste zeven wedstrijden miste hij geen minuut en vanmiddag scoorde hij ook voor het eerst. Tege Paderborn kopte hij vijf minuten voor tijd een hoekschop staalhard tegen de netten. Keulen won met 3-0.
>> Lees verder

Chipciu, Lutonda en El Kababri zijn terug (20-10-2019)
Betekent de komst van Frank Vercauteren ook een nieuwe kans voor Alexandru Chipciu (foto)? De Roemeen zat voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet. Tegen STVV bleef hij 90 minuten op de bank.
>> Lees verder

Saelemaekers blinkt uit als nummer 10 (20-10-2019)
Frank Vercauteren verraste door Alexis Saelemaekers uit te spelen als nummer tien en Yari Verschaeren op de flank te posteren. Een zet die goed uitpakte. Vooral Saelemaekers voelde zich heel erg in zijn sas op zijn nieuwe positie.
>> Lees verder

Indrukwekkende Chadli leidt Anderlecht naar ruime zege (20-10-2019)
Frank Vercauteren heeft zijn rentree bij Anderlecht niet gemist. In zijn eerste wedstrijd versloeg paars-wit STVV met 4-1. Met twee doelpunten en een assist was Nacer Chadli andermaal de uitblinker. De 17-jarige Marco Kana en Kemar Roofe scoorden hun eerste voor Anderlecht.
>> Lees verder

Geen Ngalulu op de bank (20-10-2019)
Naast Frank Vercauteren namen er in de vooravond drie assistenten plaats op de bank. Simon Davies, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren de gelukkigen. Voor Floribert Ngalula was er geen plaats meer. 
>> Lees verder

Trebel terug op het middenveld (20-10-2019)
Over een klein uur speelt Anderlecht thuis tegen Sint-Truiden. De volgende namen moeten Anderlecht de overwinning opleveren.
>> Lees verder

Philippe Sandler onzeker voor straks (20-10-2019)
Philippe Sandler is onzeker voor de wedstijd van 18:00 tegen Sint-Truiden dat heeft Het Nieuwsblad bekend gemaakt. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV (20-10-2019)
Na een weekje interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Met Frank Vercauteren zit er een nieuwe coach op de bank en het is uitkijken naar de veranderingen die hij doorvoert. Adrien Trebel keert zo goed als zeker terug in de ploeg om voor meer stabiliteit te zorgen.
>> Lees verder

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren" (19-10-2019)
Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Vrouwenploeg wint overtuigend van Club Brugge (19-10-2019)
Anderlecht wint met forfait cijfers van Club Brugge. De dames uit Anderlecht behouden hiermee het perfecte rapport van 12/12.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.