Michael Verschueren: "Mbokani zijn financiële eisen waren te hoog voor zijn leeftijd"

30-11-2019 17:51:30 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht scoorde dit seizoen nog maar negentien doelpunten in zestien wedstrijden. Afgelopen zomer kreeg paars-wit de kans om Dieumerci Mbokani (34) terug naar het Lotto Park te halen, maar Michael ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Kompany: "We doen verder op deze manier" (01-12-2019)
Wekenlang sprak Vincent Kompany niet met de Belgische pers, maar na de partij tegen Oostende stond hij de media wel te woord. De bezieler van het nieuwe Anderlecht verkondigde nogmaals dat hij achter het project blijft staan. "De meest succesvolle ploegen geloven in hun manier van voetballen."
>> Lees verder

Verschueren morgen in Extra Time (01-12-2019)
Hoe kijkt het bestuur van Anderlecht naar de huidige gang van zaken binnen de club? Manager Michael Verschueren mag morgen tekst en uitleg geven. Hij is dan te gast in Extra Time op Canvas. De uitzending begint om 22.15 uur.
>> Lees verder

Chadli sukkelt opnieuw met enkel (01-12-2019)
Nacer Chadli scoorde tegen Oostende, maar na afloop hinkte hij het stadion uit. Dat zag Sporza-journalist Bert Sterckx. De Rode Duivel blijft last hebben van zijn enkel.
>> Lees verder

Anderlecht vijf keer beter zonder dan met Kompany (01-12-2019)
Anderlecht kon vanmiddag weer rekenen op Vincent Kompany en het leed zijn eerste nederlaag in twee maanden. Toeval of is er meer aan de hand? Anderlecht speelde twee derde van zijn wedstrijden dit seizoen zonder Kompany en daarin haalde het percentueel vijf keer meer punten.
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Een collectieve wanprestatie" (01-12-2019)
Hendrik Van Crombrugge stond na de wedstrijd tegen Oostende Radio 1 te woord. Voor de microfoon sprak hij van een gebrek aan inzet en concentratie. "Onvergeeflijk", zo noemt hij dat.
>> Lees verder

Kompany en Chadli praten met supporters (01-12-2019)
Na afloop van de partij in Oostende gingen Vincent Kompany, Nacer Chadli en Alexis Saelemaekers praten met de meegereisde supporters. Na de pijnlijke nederlaag stijgt de onvrede bij de fans. Chadli schonk zijn shirt aan één van de supporters.
>> Lees verder

Anderlecht met billen bloot bij rentree Kompany (01-12-2019)
Is er nog iemand die gelooft in Play-Off 1? In de twee haalbare wedstrijden tegen Kortrijk en Oostende haalde Anderlecht amper één punt. Vanmiddag ging paars-wit de boot in bij Oostende. De uitslag valt, dankzij twee doelpunten in de slotfase nog mee, maar het spel deed pijn aan de ogen. Paars-wit liet niets, maar dan ook niets zien.
>> Lees verder

Anderlecht-fans verlaten vak, maar komen niet op veld (01-12-2019)
Zo'n kwartier voor tijd verlieten een honderdtal supporters van Anderlecht hun vak in het Oostende-stadion. Ze gingen postvatten achter de boardings aan het doel van KVO-doelman William Dutoit. De fans bleven gelukkig daar staan en betraden het terrein niet. 
>> Lees verder

Vijandig ontvangen Coucke al weg aan pauze (01-12-2019)
Marc Coucke kreeg een verre van hartelijke ontvangst in 'zijn' Oostende. Huidig KVO-voorzitter Frank Dierckens haalde zwaar uit naar Coucke en diens financiële erfenis. Ook de fans namen Coucke op de korrel. Aan de rust besloot de huidige voorzitter van Anderlecht dan maar om te vertrekken.
>> Lees verder

Vlap en Kompany aan de aftrap (01-12-2019)
Binnen een klein uurtje gaat de bal in de Versluys Arena aan het rollen tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Frank Vercauteren kan opnieuw beroep doen op Vincent Kompany, die aan de aftrap staat. Ook Michel Vlap maakt opnieuw zijn opwachting in de basiself. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht (01-12-2019)
Vanmiddag om 14.30 uur speelt Anderlecht op bezoek bij KV Oostende. De kustploeg diende Anderlecht op de openingsspeeldag een 1-2-nederlaag toe, maar zakte nadien diep weg. In zijn laatste elf wedstrijden haalde het slechts 3 op 33.
>> Lees verder

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu (01-12-2019)
Van het geblesseerde trio Vincent Kompany (foto), Adrien Trebel en Philippe Sandler zal er tegen Oostende niemand zijn rentree vieren. Alle drie trainen ze sinds deze week met de groep, maar ze zitten nog niet bij de 19-koppige selectie voor de partij tegen Oostende.
>> Lees verder

Nieuwe grasmat tegen volgende thuiswedstrijd (29-11-2019)
Het veld in het Lotto Park ligt er momenteel bij als een aarden akker. Geen nood, integendeel: Anderlecht is bezig met het aanleggen van een nieuw speelveld. Tegen de volgende thuismatch, over anderhalve week, ligt er een nieuwe, perfecte grasmat.
>> Lees verder

Kompany, Sandler en Trebel onzeker voor zondag (29-11-2019)
Frank Vercauteren praatte vanmiddag met de pers naar aanleiding van de wedstrijd op zondag in Oostende. Hij sprak onder andere over de blessures, over de beperkte efficiëntie van de ploeg en over Yari Verschaeren.
>> Lees verder

Amuzu te koop voor vier miljoen euro (29-11-2019)
De wintermercato komt eraan. RSC Anderlecht wil zich versterken, alleen is daar geld voor nodig. Het moet dus dringend enkele spelers van de hand doen om op de transfermarkt toe te slaan. Zo staat Francis Amuzu te koop voor vier miljoen euro. 
>> Lees verder

Politiebescherming voor Coucke in Oostende (29-11-2019)
Er zit al een tijdje ruis op de relatie tussen KV Oostende en Marc Coucke. Reden, de tribune van de Kustboys die het huurt van Coucke's investeringmaatschappij Alycho voor 1,2 miljoen euro per jaar. Een zware kost voor KV Oostende, de fans nemen Coucke de financiële situatie van de club dan ook kwalijk.
>> Lees verder

"Prestaties waren minder door contractbeslommeringen" (28-11-2019)
Albert Sambi Lokonga kan zich weer voor honderd procent focussen op het voetbal: zijn contractverlenging is in orde. De middenvelder reageert blij in de kranten. "Ik heb een contract gekregen dat me naar waarde schat."
>> Lees verder

Verjaardag Thomas Didillon (28-11-2019)
Vandaag verjaart Thomas Didillon! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.