Michael Verschueren: "VDB traint met groep en staat op juiste gewicht"

3-12-2019 10:54:3 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Vincent Kompany en Frank Vercauteren besloten Anthony Vanden Borre een nieuwe kans te geven. Geen toeval want ze hebben al jaren een goede band met de flamboyante flankverdediger. De fans vragen zich af ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"In onze situatie is elke match cruciaal" (04-12-2019)
Trainer Frank Vercauteren sprak vanmiddag met de aanwezige pers naar aanleiding van de bekermatch in Moeskroen. De blessures, de mentaliteit en de goede invalbeurt van Doku kwamen onder andere aan bod.
>> Lees verder

"Lyon 1950" viert vriendschap met Mauves Army (04-12-2019)
Supportersgroepen Mauves Army (RSC Anderlecht) en Lyon 1950 (Olympique Lyon) zijn al jaren bevriend. Die vriendschap wou Lyon 1950 eens extra in de verf zetten door middel van een tifo. Voor de wedstrijd Lille - Lyon ontrolden ze een tifo met de emblemen van beide supportersgroepen. 
>> Lees verder

Roofe: "Mensen onderschatten hoe moeilijk het is voor Vincent" (04-12-2019)
Kemar Roofe neemt het in de Daily Mail op voor Vincent Kompany. Ook onderstreept hij nog eens wat voor grote club RSC Anderlecht is, ondanks de huidige slechte resultaten. Roofe heeft een verleden bij Leeds, genoeg voor de Engelse pers om even polshoogte te komen nemen. 
>> Lees verder

Extra penaltytraining met oog op bekerwedstrijd (04-12-2019)
Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Een belangrijke wedstrijd voor paars-wit want het is de meest zekere weg naar Europees voetbal. Het laat dan ook niets aan het toeval over en trainde extra op penalty's mocht het zover komen. 
>> Lees verder

Fan Board: "Wij staan achter het proces" (04-12-2019)
"Wij staan achter het systeem van Kompany", dat was de boodschap van de drie supportersvertegenwoordigers die gisteren een onderhoud hadden met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Ook Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga waren aanwezig tijdens het onderhoud.
>> Lees verder

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen (04-12-2019)
Frank Vercauteren kan tegen Moeskroen opnieuw een beroep doen op Philippe Sandler. Vorige week kende hij nog een terugval na zijn blessure. Ondertussen traint hij opnieuw volop mee en is hij inzetbaar voor de bekerwedstrijd van morgen. Ook Adrien Trebel is opnieuw fit en speelklaar.
>> Lees verder

Dimata dit jaar nog in actie (04-12-2019)
Michael Verschueren zei begin deze week al dat Landry Dimata terug op Neerpede is. Na de winterstop zou hij terug inzetbaar zijn. Maar volgens zijn entourage zou Dimata nog in 2019 terug in actie komen. De medische staf van RSC Anderlecht bouwt wat meer voorzichtigheid in.
>> Lees verder

Supporters vragen typeploeg (03-12-2019)
Michael Verschueren en Vincent Kompany spraken al met de pers en met de spelers. Vandaag mocht een supportersdelegatie (3 personen !) op gesprek gaan met de Sportief Directeur. De harde kern nam niet deel aan het overleg en wacht de bekerwedstrijd van donderdag af.
>> Lees verder

Croky Cup: Wedstrijd live te volgen op Q2 (03-12-2019)
Komende donderdag staat de bekerwedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd die eigenlijk moet gewonnen worden om de droom op Europees voetbal levend te houden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Q2, de uitzending start om 20.25 uur.
>> Lees verder

Verschueren: "Vanaf nu zero-errorbeleid" (03-12-2019)
"De club rekent nog op play-off 1", dat zei Michael Verschueren gisteren in Extra Time. Het is een opmerkelijke uitspraak gezien de huidige malaise bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat Verschueren blind is voor de moeilijkheden, hij weigert alleen om op te geven. 
>> Lees verder

Van Driessche leidt duel der Sportings (03-12-2019)
Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi in het Lotto Park. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden in het kader van de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. Charleroi is momenteel zeker van play-off 1 met een vierde plaats in de rangschikking, Anderlecht staat op de elfde plaats. 
>> Lees verder

Harde kern niet naar overleg met Verschueren (03-12-2019)
Sportief directeur Michael verschueren steekt zich niet weg na de slechte resultaten. Gisteren was hij al te gast bij twee sportprogramma's, vandaag praat hij met een supportersdelegatie. De harde kern past voor dat gesprek, zij willen het resultaat van de bekerwedstrijd tegen Moeskroen afwachten. 
>> Lees verder

Vanden Borre fysiek klaar om te spelen (03-12-2019)
Anthony Vanden Borre staat opnieuw op gewicht, dat liet Michael Verschueren vallen tijdens zijn tv-optreden bij La Tribune en Extra Time. Alleen is hij nog aangesloten bij TP Mazembe en mag hij dus niet in België spelen, ook geen beloftewedstrijden. 
>> Lees verder

“Twee à drie versterkingen” (03-12-2019)
RSC Anderlecht gaat zich tijdens de wintermercato versterken. Welke profielen het transfercomité op zijn verlanglijstje heeft staan wil Michael Verschueren niet toelichten. Maar dat er versterking komt is zeker. En daarvoor zou ook het nodige geld aanwezig zijn volgens de sportief directeur.
>> Lees verder

Dimata hervat morgen de groepstraining (02-12-2019)
Na vele maanden blessureleed nadert Landry Dimata het einde van de tunnel. Morgen zal de spits voor het eerst opnieuw meetrainen met de groep. Dat verklapte manager Michael Verschueren vanavond in Extra Time.
>> Lees verder

U21 in slotfase langs KRC Genk (02-12-2019)
De U21 wonnen deze avond met het kleinste verschil van KRC Genk. Het doelpunt van Antoine Colassin (foto) viel pas in de toegevoegde tijd. Na een nederlaag op de openingsspeeldag is dit de zevende zege op rij voor de jongens van Craig Bellamy.
>> Lees verder

Verschueren passeert ook bij 'La Tribune' (02-12-2019)
Zoals reeds eerder aangekondigd is sportief manager Michael Verschueren vanavond te gast in 'Extra Time'. De uitzending start omstreeks 22u10 op Canvas.
>> Lees verder

"Geen strafschop want Roofe trapte op Vandendriessche" (02-12-2019)
Nadat Kemar Roofe zijn strafschop op Oostende-doelman William Dutoit trapte, floot scheidsrechter Nicolas Laforge opnieuw een penalty. Op aangeven van de VAR ging hij de beelden bekijken en annuleerde hij de elfmeter. Correct, zo zegt de Professional Refereeing Department nu.
>> Lees verder

'Kompany hoefde Odjidja niet' (02-12-2019)
Volgens sportjournalist Hans Vandeweghe stond Vadis Odjidja in het voorjaar op het punt om naar Anderlecht te trekken. Tot Vincent Kompany besliste dat hij Vadis niet hoefde. Dat vertelt Vandeweghe vanavond in 'De Tribune' op Radio 1.
>> Lees verder

Beker van België: Visser leidt Moeskroen - Anderlecht (02-12-2019)
Veel tijd om te bekomen van de gebeurtenissen gisteren in de Versluys Arena, heeft RSC Anderlecht niet. Donderdag wacht immers Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Paars-wit verplaatst zich voor die wedstrijd naar Le Canonnier waar Lawrence Visser de spelleiding op zich neemt. 
>> Lees verder

Trebel en Sandler terug voor bekerwedstrijd? (02-12-2019)
De kans bestaat dat Adrien Trebel zijn heroptreden maakt komende donderdag voor de bekerwedstrijd tegen Moeskroen. De Fransman zijn revalidatie na zijn operatie verliep gunstig en hij hernam ook al de groepstrainingen. Philippe Sandler blijft een vraagteken.
>> Lees verder

Coucke: "Wat we al twee weken tonen is RSCA-onwaardig" (02-12-2019)
Het was een bewogen dag voor voorzitter Marc Coucke gisteren op KV Oostende. Achteraf had hij het toch nog even over de (wan)prestaties van RSC Anderlecht. Coucke blijft achter het project staan maar geeft toe dat de prestaties ondermaats zijn.
>> Lees verder

Vercauteren: "Niveau moet omhoog" (02-12-2019)
Frank Vercauteren leed gisteren zijn eerste verlies sinds hij aangesteld is als trainer van RSC Anderlecht. Het niveau was ondermaats, zeker de eerste helft, dat geeft ook Vercauteren toe. Verder wou de T1 zich ook excuseren tegenover de supporters. 
>> Lees verder

Coucke en Dierckens gaan in de clinch (02-12-2019)
Dat de relatie tussen KV Oostende en Marc Coucke gespannen is, is een publiek geheim. Enkele uren voor de wedstrijd besliste Coucke zelfs om niet af te zakken naar de Versluys Arena. Uiteindelijk deed hij het toch om nog voor de rust gedegouteerd terug naar huis te keren. 
>> Lees verder

Spelers en Verschueren zitten samen met supporters (02-12-2019)
Na de wanprestatie van Anderlecht in Oostende lijkt Play-Off 1 nu écht te hoog gegrepen vanop de elfde plaats met een achterstand van 7 punten. De fans hielden zich, ondanks de uitslag, nog rustig, maar eisen wel een uitleg van spelers en bestuur.
>> Lees verder

Kompany: "We doen verder op deze manier" (01-12-2019)
Wekenlang sprak Vincent Kompany niet met de Belgische pers, maar na de partij tegen Oostende stond hij de media wel te woord. De bezieler van het nieuwe Anderlecht verkondigde nogmaals dat hij achter het project blijft staan. "De meest succesvolle ploegen geloven in hun manier van voetballen."
>> Lees verder

Verschueren morgen in Extra Time (01-12-2019)
Hoe kijkt het bestuur van Anderlecht naar de huidige gang van zaken binnen de club? Manager Michael Verschueren mag morgen tekst en uitleg geven. Hij is dan te gast in Extra Time op Canvas. De uitzending begint om 22.15 uur.
>> Lees verder

Chadli sukkelt opnieuw met enkel (01-12-2019)
Nacer Chadli scoorde tegen Oostende, maar na afloop hinkte hij het stadion uit. Dat zag Sporza-journalist Bert Sterckx. De Rode Duivel blijft last hebben van zijn enkel.
>> Lees verder

Anderlecht vijf keer beter zonder dan met Kompany (01-12-2019)
Anderlecht kon vanmiddag weer rekenen op Vincent Kompany en het leed zijn eerste nederlaag in twee maanden. Toeval of is er meer aan de hand? Anderlecht speelde twee derde van zijn wedstrijden dit seizoen zonder Kompany en daarin haalde het percentueel vijf keer meer punten.
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Een collectieve wanprestatie" (01-12-2019)
Hendrik Van Crombrugge stond na de wedstrijd tegen Oostende Radio 1 te woord. Voor de microfoon sprak hij van een gebrek aan inzet en concentratie. "Onvergeeflijk", zo noemt hij dat.
>> Lees verder

Kompany en Chadli praten met supporters (01-12-2019)
Na afloop van de partij in Oostende gingen Vincent Kompany, Nacer Chadli en Alexis Saelemaekers praten met de meegereisde supporters. Na de pijnlijke nederlaag stijgt de onvrede bij de fans. Chadli schonk zijn shirt aan één van de supporters.
>> Lees verder

Anderlecht met billen bloot bij rentree Kompany (01-12-2019)
Is er nog iemand die gelooft in Play-Off 1? In de twee haalbare wedstrijden tegen Kortrijk en Oostende haalde Anderlecht amper één punt. Vanmiddag ging paars-wit de boot in bij Oostende. De uitslag valt, dankzij twee doelpunten in de slotfase nog mee, maar het spel deed pijn aan de ogen. Paars-wit liet niets, maar dan ook niets zien.
>> Lees verder

Anderlecht-fans verlaten vak, maar komen niet op veld (01-12-2019)
Zo'n kwartier voor tijd verlieten een honderdtal supporters van Anderlecht hun vak in het Oostende-stadion. Ze gingen postvatten achter de boardings aan het doel van KVO-doelman William Dutoit. De fans bleven gelukkig daar staan en betraden het terrein niet. 
>> Lees verder

Vijandig ontvangen Coucke al weg aan pauze (01-12-2019)
Marc Coucke kreeg een verre van hartelijke ontvangst in 'zijn' Oostende. Huidig KVO-voorzitter Frank Dierckens haalde zwaar uit naar Coucke en diens financiële erfenis. Ook de fans namen Coucke op de korrel. Aan de rust besloot de huidige voorzitter van Anderlecht dan maar om te vertrekken.
>> Lees verder

Vlap en Kompany aan de aftrap (01-12-2019)
Binnen een klein uurtje gaat de bal in de Versluys Arena aan het rollen tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Frank Vercauteren kan opnieuw beroep doen op Vincent Kompany, die aan de aftrap staat. Ook Michel Vlap maakt opnieuw zijn opwachting in de basiself. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht (01-12-2019)
Vanmiddag om 14.30 uur speelt Anderlecht op bezoek bij KV Oostende. De kustploeg diende Anderlecht op de openingsspeeldag een 1-2-nederlaag toe, maar zakte nadien diep weg. In zijn laatste elf wedstrijden haalde het slechts 3 op 33.
>> Lees verder

Geen Kompany, Trebel en Sandler, wel Amuzu (01-12-2019)
Van het geblesseerde trio Vincent Kompany (foto), Adrien Trebel en Philippe Sandler zal er tegen Oostende niemand zijn rentree vieren. Alle drie trainen ze sinds deze week met de groep, maar ze zitten nog niet bij de 19-koppige selectie voor de partij tegen Oostende.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.