Paul Van Himst: "Jammer dat Mbokani niet bij Anderlecht speelt, maar begrijpelijk"

5-12-2019 12:19:5 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Het is vanavond (alweer) van moeten voor RSC Anderlecht. De bekerwedstrijd in en tegen Moeskroen moet absoluut worden gewonnen, om een revolte te vermijden. Één van de problemen van Paars-Wit is echter ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Eerste wintertransfer: Murillo (06-12-2019)
Nog voor het openen van de transfermarkt heeft Anderlecht zijn eerste aanwinst te pakken. De Panamese rechtsachter Michael Amir Murillo (23) van New York Red Bulls landde in Brussel. De rechterflank zou op deze manier van meer pitheid moeten voorzien worden.
>> Lees verder

Kwartfinale op donderdag 19 december (06-12-2019)
Zonet plaatste de Pro League een update omtrent de kwartfinales van de Beker van België. Anderlecht ontvangt op donderdag 19 december competitieleider Club Brugge. De aftrap is voorzien om 20u45. Een belangrijke week, want drie dagen later staat de wedstrijd tegen Racing Genk op het programma.
>> Lees verder

Doku: "Het is ongelofelijk" (06-12-2019)
Jérémy Doku, niemand die twijfelt aan zijn talent, alleen liet hij dat de laatste weken niet zien. Tot gisteren. Doku wervelde op zijn flank. Hij bekroonde zijn wedstrijd ook met een doelpunt. "Fantastisch", liet hij na de wedstrijd vallen. 
>> Lees verder

Hamstrings opnieuw de boosdoener (06-12-2019)
Na 50 minuten spelen ging Vincent Kompany geruisloos naar de kant. Hij fluisterde iets in het oor van Lawrence Visser, gaf zijn kapiteinsband af en nam plaats in de dug-out. Opnieuw de hamstrings die hem naar de kant dwongen. De ernst van de blessure moet de komende dagen blijken. 
>> Lees verder

"Getoond dat we kunnen vechten voor de overwinning" (06-12-2019)
Philippe Sandler maakte opnieuw zijn opwachting na zijn blessure. Begin tweede helft zag hij wel zijn maatje in de verdediging Vincent Kompany uitvallen. Die andere Nederlander, Derrich Luckassen, liep trots te genieten van zijn doelpunt. 
>> Lees verder

"Beker is altijd een doel geweest" (06-12-2019)
Alexis Saelemaekers geeft toe dat de Beker altijd een doel is geweest. De volgende tegenstander is Club Brugge, geen gemakkelijke opdracht. "Maar we hebben het voordeel dat we thuis spelen", zegt Saelemaekers. 
>> Lees verder

"De ploeg feliciteren met hun prestatie" (06-12-2019)
Een tevreden coach na de wedstrijd die de supporters betrok in de overwinning met zijn woorden. Werkpunt is nu om die eerste helft ook nog door te trekken naar de tweede helft en het resultaat een hele wedstrijd vasthouden. Maar vandaag wil hij zijn jongens vooral feliciteren.
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Felbevochten overwinning" (06-12-2019)
Je hoorde net geen 'oef' door de ploeg gaan na het afluiten van Lawrence Visser. Een verdiende overwinning waar ze voor gevochten hebben, die mening is ook Hendrik Van Crombrugge toegedaan. Het laatste kwartier was nog spannend maar Anderlecht toonde zich mentaal sterk. 
>> Lees verder

Anderlecht loot Club Brugge in kwartfinale Croky Cup (05-12-2019)
Zonet werd na afloop van de wedstrijd Moeskroen - Anderlecht geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Daarin zal Anderlecht het in eigen huis gaan opnemen tegen aartsrivaal Club Brugge. De kwartfinales vinden plaats op 17, 18 of 19 december, en worden beslist in een enkele confrontatie.
>> Lees verder

Anderlecht naar kwartfinale Beker van België (05-12-2019)
Opdracht volbracht. Anderlecht heeft zich vanavond ten koste van Moeskroen geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. Paars-wit domineerde grote delen van de partij, maar door defensief gestuntel maakte Anderlecht het zichzelf moeilijker dan nodig.
>> Lees verder

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit (05-12-2019)
Anderhalve wedstrijd. Zolang heeft het wederoptreden van Vincent Kompany deze keer geduurd. De tweede helft van Moeskroen - Anderlecht was een handvol minuten bezig toen Kompany een lange bal verstuurde. Enkele tellen later wandelde hij van het terrein.
>> Lees verder

Opstelling: Sandler start, Trebel op bank (05-12-2019)
Na de wedstrijd tegen Oostende van zondag voert Frank Vercauteren vier wissels door. Francis Amuzu, Jeremy Doku, Edo Kayembe en de uit blessure terugkerende Philippe Sandler staan in de basis. Adrien Trebel begint op de bank.
>> Lees verder

Moeskroen-sterkhouder Garcia even in beeld (05-12-2019)
Eén van de spelers bij Moeskroen om straks naar uit te kijken, is Aleix Garcia. De 22-jarige Spanjaard speelde een sterke heenronde. Afgelopen zomer was hij even in beeld bij Anderlecht. Dat verklapt hij in Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht (beker) (05-12-2019)
Vanavond om 20.45 uur strijden Moeskroen en Anderlecht voor het laatste ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. Bij Anderlecht heerst er hoogspanning. Na het drama in Oostende verliest Michel Vlap zijn basisplaats. Nacer Chadli is hoogst onzeker.
>> Lees verder

1100 Anderlecht-supporters op Le Canonnier (05-12-2019)
De supporters blijven achter de ploeg staan, dat is de grote lijn na het gesprek met het bestuur. En die woorden zetten ze ook kracht bij vanavond tegen Moeskroen. Met 1100 zakken ze af naar de bekerwedstrijd die van enorm belang is voor de fans met het oog op Europees voetbal.
>> Lees verder

Twee Roemeense clubs willen Chipciu (05-12-2019)
Af en toe zit hij nog eens op de bank maar tot spelen komt hij niet. Er zou nu een oplossing komen uit Roemenië voor Alexandru Chipciu. Zowel Steaua Boekarest als Craiova hebben Chipciu op hun wintermercatolijst staan. RSC Anderlecht zal het in ieder geval graag horen. 
>> Lees verder

"In onze situatie is elke match cruciaal" (04-12-2019)
Trainer Frank Vercauteren sprak vanmiddag met de aanwezige pers naar aanleiding van de bekermatch in Moeskroen. De blessures, de mentaliteit en de goede invalbeurt van Doku kwamen onder andere aan bod.
>> Lees verder

"Lyon 1950" viert vriendschap met Mauves Army (04-12-2019)
Supportersgroepen Mauves Army (RSC Anderlecht) en Lyon 1950 (Olympique Lyon) zijn al jaren bevriend. Die vriendschap wou Lyon 1950 eens extra in de verf zetten door middel van een tifo. Voor de wedstrijd Lille - Lyon ontrolden ze een tifo met de emblemen van beide supportersgroepen. 
>> Lees verder

Roofe: "Mensen onderschatten hoe moeilijk het is voor Vincent" (04-12-2019)
Kemar Roofe neemt het in de Daily Mail op voor Vincent Kompany. Ook onderstreept hij nog eens wat voor grote club RSC Anderlecht is, ondanks de huidige slechte resultaten. Roofe heeft een verleden bij Leeds, genoeg voor de Engelse pers om even polshoogte te komen nemen. 
>> Lees verder

Extra penaltytraining met oog op bekerwedstrijd (04-12-2019)
Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Een belangrijke wedstrijd voor paars-wit want het is de meest zekere weg naar Europees voetbal. Het laat dan ook niets aan het toeval over en trainde extra op penalty's mocht het zover komen. 
>> Lees verder

Fan Board: "Wij staan achter het proces" (04-12-2019)
"Wij staan achter het systeem van Kompany", dat was de boodschap van de drie supportersvertegenwoordigers die gisteren een onderhoud hadden met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Ook Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga waren aanwezig tijdens het onderhoud.
>> Lees verder

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen (04-12-2019)
Frank Vercauteren kan tegen Moeskroen opnieuw een beroep doen op Philippe Sandler. Vorige week kende hij nog een terugval na zijn blessure. Ondertussen traint hij opnieuw volop mee en is hij inzetbaar voor de bekerwedstrijd van morgen. Ook Adrien Trebel is opnieuw fit en speelklaar.
>> Lees verder

Dimata dit jaar nog in actie (04-12-2019)
Michael Verschueren zei begin deze week al dat Landry Dimata terug op Neerpede is. Na de winterstop zou hij terug inzetbaar zijn. Maar volgens zijn entourage zou Dimata nog in 2019 terug in actie komen. De medische staf van RSC Anderlecht bouwt wat meer voorzichtigheid in.
>> Lees verder

Supporters vragen typeploeg (03-12-2019)
Michael Verschueren en Vincent Kompany spraken al met de pers en met de spelers. Vandaag mocht een supportersdelegatie (3 personen !) op gesprek gaan met de Sportief Directeur. De harde kern nam niet deel aan het overleg en wacht de bekerwedstrijd van donderdag af.
>> Lees verder

Croky Cup: Wedstrijd live te volgen op Q2 (03-12-2019)
Komende donderdag staat de bekerwedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd die eigenlijk moet gewonnen worden om de droom op Europees voetbal levend te houden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Q2, de uitzending start om 20.25 uur.
>> Lees verder

Verschueren: "Vanaf nu zero-errorbeleid" (03-12-2019)
"De club rekent nog op play-off 1", dat zei Michael Verschueren gisteren in Extra Time. Het is een opmerkelijke uitspraak gezien de huidige malaise bij RSC Anderlecht. Maar dat wil niet zeggen dat Verschueren blind is voor de moeilijkheden, hij weigert alleen om op te geven. 
>> Lees verder

Van Driessche leidt duel der Sportings (03-12-2019)
Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi in het Lotto Park. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden in het kader van de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. Charleroi is momenteel zeker van play-off 1 met een vierde plaats in de rangschikking, Anderlecht staat op de elfde plaats. 
>> Lees verder

Harde kern niet naar overleg met Verschueren (03-12-2019)
Sportief directeur Michael verschueren steekt zich niet weg na de slechte resultaten. Gisteren was hij al te gast bij twee sportprogramma's, vandaag praat hij met een supportersdelegatie. De harde kern past voor dat gesprek, zij willen het resultaat van de bekerwedstrijd tegen Moeskroen afwachten. 
>> Lees verder

Vanden Borre fysiek klaar om te spelen (03-12-2019)
Anthony Vanden Borre staat opnieuw op gewicht, dat liet Michael Verschueren vallen tijdens zijn tv-optreden bij La Tribune en Extra Time. Alleen is hij nog aangesloten bij TP Mazembe en mag hij dus niet in België spelen, ook geen beloftewedstrijden. 
>> Lees verder

“Twee à drie versterkingen” (03-12-2019)
RSC Anderlecht gaat zich tijdens de wintermercato versterken. Welke profielen het transfercomité op zijn verlanglijstje heeft staan wil Michael Verschueren niet toelichten. Maar dat er versterking komt is zeker. En daarvoor zou ook het nodige geld aanwezig zijn volgens de sportief directeur.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.