Van Crombrugge: "Wij zijn teruggekomen en hebben met tien geknokt"

15-12-2019 22:18:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht heeft zondag een punt weten te pakken in de Clasico. Met tien man sleepte het een 1-1-gelijkspel uit de brand op Sclessin. Daarvoor mocht het wel weer Hendrik Van Crombrugge dankbaar zijn. De ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Kenny Saief (17-12-2019)
Vandaag verjaart Kenny Saief! Wij wensen hem van harte een gelukkige 26e verjaardag!
>> Lees verder

Bellamy en Frutos zorgen voor opmerkelijke zege (16-12-2019)
Samen met nog enkele oud-leden van de trainersstaf van Anderlecht, voetbalt Craig Bellamy in zijn vrije tijd bij de veteranen van Londerzeel. Het voorbije weekend boekte Bellamy en co een opmerkelijke zege. Ze dienden de veteranen van Wolvertem-Merchtem hun eerste nederlaag in vier jaar toe.
>> Lees verder

Tweede nederlaag op rij voor U21 (16-12-2019)
De U21 van Anderlecht sluiten 2019 af in mineur. Op bezoek bij AA Gent verloren de Anderlecht-beloften vanavond met 5-2. Ook vorige week leden ze een nederlaag. Anderlecht blijft wel aan de leiding.
>> Lees verder

Nog 3.000 tickets voor bekertopper (16-12-2019)
Vanmiddag is de vrije verkoop gestart van tickets voor de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge van donderdag. Nog 3.000 tickets zoeken via de vrije verkoop een afnemer. 16.000 tickets werden door abonnees aangekocht tijdens de voorrangsperiode.
>> Lees verder

Morgen meer duidelijkheid over blessure Verschaeren (16-12-2019)
Morgen weet Yari Verschaeren waar hij aan toe is met zijn enkel. Dan zal hij de nodige onderzoeken ondergaan om duidelijkheid te krijgen over de ernst van zijn enkelblessure. Dat meldt de club Anderlecht.
>> Lees verder

Verschaeren wint eerste 'Trofee Dominique D'Onofrio' (16-12-2019)
Yari Verschaeren liep gisteren nog een zware blessure op op het veld van Standard Luik. Vandaag kreeg hij de eerste 'Trofee Dominique D'Onofrio'. Een prijs voor de beste jonge debutant in de Jupiler Pro League. Het was Paul Van Himst die de trofee kwam uitreiken. 
>> Lees verder

"Paars-Witte jonkies verdienen meer respect" (16-12-2019)
Tegenwoordig is het hip om aan 'Anderlecht-bashing' te doen. Het is een woord die zomaar in aanspraak kan komen om woord van het jaar 2019 te worden. Ruggengraatloze journalisten doen duchtig mee met deze populaire trend.Een gevaarlijk spelletje, bruggen verbranden die je in een niet zo verre toekomst nog over zal moeten. Met negativisme scoor je meer punten dan met positieve zaken aan te halen. Tussen al die populistische kudde schapen zijn er toch nog enkelingen die aan positieve berichtgeving doen.
>> Lees verder

Laatste wedstrijd van 2019 voor U21 (16-12-2019)
Vanavond spelen de U21 van RSC Anderlecht tegen de beloften van AA Gent. Het is de laatste wedstrijd van dit jaar voor de groep van Craig Bellamy. Met nog niet alle wedstrijden gespeeld staat AA Gent momenteel tweede in het klassement, op vijf punten van leider Anderlecht.
>> Lees verder

"Chadli was niet klaar" (16-12-2019)
Nacer Chadli behoorde zaterdag nog tot de selectie om de verplaatsing naar Luik te maken. Hij speelde uiteindelijk niet en nam ook geen plaats op de bank. Vraag is of hij klaargeraakt voor de bekerwedstrijd van donderdag. En hoe zit het met Vincent Kompany?
>> Lees verder

Lawrence onder het mes (16-12-2019)
James Lawrence is terug in België. De Welshman speelt op huurbasis bij Sankt-Pauli maar wordt geopereerd aan de meniscus. Hij zal ongeveer zes à zeven weken out zijn. Sankt-Pauli. Duitse media melden eerder dat het over een kraakbeenblessure ging. Sankt Pauli spreekt dit ten zeerste tegen.
>> Lees verder

Genk denkt aan Davy Roef (16-12-2019)
RC Genk heeft beslist om op zoek te gaan naar een meer ervaren doelman. Het is bij die zoektocht uitgekomen bij Davy Roef momenteel derde doelman bij RSC Anderlecht. De Limburgers zouden Roef graag huren tot het einde van het seizoen maar paars-wit is niet geneigd om mee te werken. 
>> Lees verder

Sardella licht geblesseerd (16-12-2019)
Killian Sardella was aanwezig voor de topper tegen Standard, maar moest op het laatste moment afhaken. Hij blesseerde zich gisteren licht op training en zal wellicht de hele week out zijn. Op die manier mist hij ook de kwartfinale tegen Club Brugge in het kader van de Beker van België.
>> Lees verder

Geen andere opties voor vervanging Dewaele (16-12-2019)
Het was niet de wedstrijd van Sieben Dewaele. De eerste helft viel het al op dat hij het enorm moeilijk had tegen Boljevic. Twintig minuten voor tijd mocht hij ook nog eens gaan douchen met een rode kaart. Frank Vercauteren legt uit waarom hij Dewaele niet wisselde bij rust: "Ik had nu eenmaal geen andere opties."
>> Lees verder

Verschaeren zwaar aangeslagen, minstens één maand out (16-12-2019)
Iedere voetballiefhebber huiverde bij de beelden van Yari Verschaeren gisteren. Welke clubkleuren je ook aanbidt, dit wens je niemand toe. Yari Verschaeren was zelf ook zwaar aangeslagen. Het is nu wachten op verdere onderzoeken om de ernst van de blessure te bepalen. 
>> Lees verder

"Het hele collectief verdient een pluim" (16-12-2019)
Man van de match, zonder twijfel Hendrik Van Crombrugge die meermaals in een schietkraam stond. Van die lof wil de doelman niet veel weten: "Een pluim voor het collectief". En vooral Elias Cobbaut krijgt lof van de doelman: "Hij heeft getoond waarom hij zijn selectie bij nationale ploeg waard is".
>> Lees verder

Cobbaut: "Voortbouwen op tweede helft" (16-12-2019)
RSC Anderlecht keerde terug naar huis van Standard met één punt en daar is het meer dan tevreden mee. Gemakkelijk spelen was het niet op de akker dat Sclessin geworden is, het viel dan ook nog eens met tien man: "Maar we hebben gespeeld als mannen en niet meer als kindjes", aldus Elias Cobbaut. 
>> Lees verder

Verjaardag Gunther Van Handenhoven (16-12-2019)
Vandaag verjaart Gunther Van Handenhoven! Wij wensen hem van harte een gelukkige 41e verjaardag!
>> Lees verder

Eerste prognose Verschaeren: twee maand out (15-12-2019)
De eerste diagnose van de zware enkelblessure die Yari Verschaeren vanmiddag opliep, luidt dat hij de ligamenten van zijn rechterenkel gescheurd heeft. De medische staf van Anderlecht houdt rekening met een afwezigheid van twee maanden.
>> Lees verder

Anderlecht puurt een punt uit duel met Standard (15-12-2019)
Paars-wit heeft zonet een puntje meegeritst uit Luik. De Brusselaars kwamen na een slappe eerste helft verdiend op achterstand, maar vocht terug in de tweede helft. De gelijkmaker viel via Roofe, maar een rode kaart voor Dewaele temperde de hoop op meer.
>> Lees verder

Luikse akker zorgt voor zware enkelblessure Verschaeren (15-12-2019)
Kort voor het uur in Standard - Anderlecht viel Yari Verschaeren uit met een op het eerst zicht zware enkelblessure. De aanvallende middenvelder verstapte zich en sloeg zijn rechterenkel helemaal om. Op een draagberrie werd hij van het veld gedragen.
>> Lees verder

Hooligans Anderlecht maken het bont in Luik (15-12-2019)
Deze namiddag vindt de Classico plaats: Anderlecht neemt het op tegen Standard Luik, in het hol van de leeuw. Hooligans van Anderlecht raakten er slaags met supporters van Standard, nog voor de match begonnen was.
>> Lees verder

Opstelling: opnieuw jong elftal start tegen Standard (15-12-2019)
De 11 spelers die aan de aftrap zullen staan tegen Standard zijn zojuist vrijgegeven. Het elftal heeft een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, met slechts 2 spelers boven de 24 jaar. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht (15-12-2019)
Vanmiddag op Sclessin staan Standard en Anderlecht tegenover elkaar. In het recente verleden stond deze affiche meermaals garant voor vuur en spektakel naast het veld, maar nu wordt serener dan ooit toegeleefd naar deze klassieker.
>> Lees verder

Geen Kompany en Sardella in de selectie (14-12-2019)
Geen Vincent Kompany dus in de selectie voor de klassieker tegen Standard. Ook Killian Sardella zal alvast niet van de partij zijn. Ook hij zit niet in de selectie.
>> Lees verder

Chadli en Kompany nog niet zeker (13-12-2019)
Vincent Kompany en Nacer Chadli hebben beiden de groepstrainingen hervat al wil dat niet meteen zeggen dat ze zondag op het scheidsrechterblad staan. Met de nog zware wedstrijden in het verschiet wil Anderlecht vooral geen risico nemen met de Rode Duivels. 
>> Lees verder

"Standard is niet alleen Carcela en Mpoku" (13-12-2019)
Standard moet zondag op Sclessin aantreden zonder Mehdi Carcela en misschien ook zonder Paul-José Mpoku. Bovendien heeft het de Europese wedstrijd van gisteren tegen Arsenal nog in de benen. Maar dat zijn voor Frank Vercauteren geen excuses. 
>> Lees verder

Geen commentaar op open brief (13-12-2019)
Frank Vercauteren kreeg aan de start van zijn persconferentie deze middag meteen vragen over de open brief die RSC Anderlecht gisteren publiceerde. Vercauteren maakte meteen duidelijk dat hij geen vragen zou beantwoorden over dat onderwerp. 
>> Lees verder

"Gun Kompany deze kans" (13-12-2019)
Het respect voor Vincent Kompany is groot, zowel bij de supporters als bij de spelers van RSC Anderlecht. Ook Nacer Chadli kijkt op naar zijn ex-kapitein bij de Rode Duivels. Hij staat ook volledig achter het project dat hij voor ogen heeft, maar je moet hem wel de kans gunnen en niet steeds kritiek geven volgens Chadli.
>> Lees verder

Verschueren: "We blijven ambitieus" (13-12-2019)
Michael Verschueren reageert vandaag bij Sporza op de open brief die RSC Anderlecht gisteren de wereld instuurde. Door de mindere resultaten kwamen er veel vragen van supporters en aandeelhouders. Daarom wou de club de zaken even communiceren. "Maar we blijven ambitieus".
>> Lees verder

Galatasaray meldt zich bij STVV voor Boli (13-12-2019)

>> Lees verder

Chadli: "Geen schrik om tegen Standard te spelen" (13-12-2019)
Nacer Chadli geboren in Luik en tevens ereburger van zijn geboortestad. Hij doorliep ook de jeugdreeksen aan de Maas  tot aan zijn zestiende en trok toen naar Nederland. Vandaag speelt hij op huurbasis voor RSC Anderlecht waarmee hij zondag op Sclessin speelt. Bang voor de sfeer of het onthaal is hij niet.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.