Jean Kindermans: "Trofee Yari benadrukt nogmaals dat wij beste jeugdwerking hebben"

16-1-2020 13:3:16 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht zag Yari Verschaeren de trofee van 'Beste Belofte van het Jaar' winnen en de speler was verrast. Hoofd Jeugdopleiding Jean Kindermans was uiteraard tevreden dat een topper van Neerpede de ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Musona al in selectie, Sowah nog niet (17-01-2020)
Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen.
>> Lees verder

Lotto Park volledig uitverkocht (17-01-2020)
De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht!
>> Lees verder

Roofe blijft onzeker voor zondag (17-01-2020)
Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december.
>> Lees verder

Sowah en Musona naar KAS Eupen (17-01-2020)
Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na.
>> Lees verder

Didillon weigert op de bank te zitten (17-01-2020)
Thomas Didillon weigert om zondag als tweede doelman op de bank te zitten tegen Club Brugge. Dat schrijft La Dernière Heure. De Franse keeper wil zo snel mogelijk vertrekken. Alleen zijn er erg weinig aanbiedingen momenteel.
>> Lees verder

Chadli van 10 naar 9? (17-01-2020)
Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie.
>> Lees verder

Roofe laten spelen houdt risico in (17-01-2020)
Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn.
>> Lees verder

AA Gent ziet wat in Roef (17-01-2020)
Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon.
>> Lees verder

Licentiecommissie onderzoekt nieuwe rol Vandenhaute (16-01-2020)
De voorbije dagen werden er al vraagtekens geplaatst bij de nieuwe rol van Wouter Vandenhaute bij RSC Anderlecht. Nu gaat ook de licentiecommissie van de voetbalbond onderzoeken of de nieuwe rol van Vandenhaute wel verenigbaar is met de nieuwe regels rond makelaars. 
>> Lees verder

Nasri traint voluit, nog geen Roofe (16-01-2020)
Samir Nasri werkte gisteren de volledige groepstraining af en ging voluit. De Franse middenvelder lijkt klaar om zijn rentree te maken. Minder goed nieuws is er van Kemar Roofe. De spits trainde gisteren nog steeds niet.
>> Lees verder

De Caigny derde bij Gouden Schoen dames (16-01-2020)
Bij de verkiezing van de Gouden Schoen voor dames haalde Anderlecht-speelster Tine De Caigny het podium. Ze eindigde als derde. Met Laura De Neve (zevende) en Laura Deloose (negende) eindigden nog twee Anderlecht-dames in de top tien.
>> Lees verder

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler (16-01-2020)
Nacer Chadli is als eerste Anderlecht-speler geëindigd in de uitslag van de Gouden Schoen. De Rode Duivel haalde in de tweede stemronde twintig punten en eindigde zo op plaats dertien. Yari Verschaeren strandde op plaats veertien. Hans Vanaken won voor de tweede keer op rij.
>> Lees verder

Verjaardag Emmanuel Adjei Sowah (16-01-2020)
Vandaag verjaart Emmanuel Adjei Sowah! Wij wensen hem van harte een gelukkige 22e verjaardag!
>> Lees verder

Verschaeren Belofte van het Jaar (15-01-2020)
Op het Gala van de Gouden Schoen is Yari Verschaeren zopas verkozen tot Belofte van het Jaar. Hij haalde het voor Jonathan David (AA Gent) en Sander Berge (Racing Genk). Eerder op de avond eindigde Hendrik Van Crombrugge derde in de verkiezing van Doelman van het Jaar.
>> Lees verder

Verschueren: "Met twee transferdossiers bezig" (15-01-2020)
Bij aankomst op het Gala van de Gouden Schoen sprak Michael Verschueren kort met de pers. Hij had het over de veranderingen aan de top van Anderlecht, over de transferactiviteiten en over de kansen van Yari Verschaeren.
>> Lees verder

Roemeense media weten hoeveel Chipciu gaat verdienen (15-01-2020)
Alexandru Chipciu heeft een akkoord bereikt met CFR Cluj voor een contract voor twee seizoenen. Chipciu zou vrij overkomen van Anderlecht. Bij Cluj wacht hem 400.000 euro tekengeld en een jaarsalaris van 240.000 euro. Dat melden Roemeense media.
>> Lees verder

Oud-jeugddoelman Vliegen kreeg geld aangeboden om goal binnen te laten (15-01-2020)
Voor de rechtbank van Tongeren is het proces afgelopen tegen een 27-jarige man uit Veurne. Die had drie jaar geleden een bericht gestuurd naar Olivier Vliegen, toen doelman bij de U21 van Anderlecht. Hij bood Vliegen 10.000 euro om een doelpunt binnen te laten.
>> Lees verder

Verschaeren: "Vanaken verdient Gouden Schoen" (15-01-2020)
Vanavond reikt Het Laatste Nieuws de Gouden Schoen uit aan de beste voetballer op de Belgische velden in 2019. Yari Verschaeren trok zijn beste pak aan en is vanavond aanwezig. Bij aankomst sprak hij kort met Gilles De Bilde. "Misschien haal ik in de eerste ronde wat punten, maar ik verwacht niet veel van vanavond."
>> Lees verder

Chipciu laat Gaziantep vallen voor Cluj (15-01-2020)
Een ommekeer in het transferdossier van Alexandru Chipciu. De Roemeen zal niet naar Gaziantep FK verhuizen, maar kiest voor Cluj in zijn vaderland. Ook al wacht hem daar een lager salaris. Dat meldt de Roemeense website Digisport.
>> Lees verder

Vragen rond makelaarsactiviteiten Vandenhaute (15-01-2020)
Wouter Vandenhaute wordt extern adviseur bij Anderlecht, maar daarnaast is hij ook mede-eigenaar van het managementsbureau Let's Play dat spelers begeleidt. Juridisch gezien is er geen probleem, klinkt het, maar naar perceptie toe is het geen positief gegeven.
>> Lees verder

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op (15-01-2020)
Opnieuw zware pech voor Olivier Ciryack Dhauholou: de Ivoriaanse spits liep maandag bij Waasland-Beveren een kuitbeenbreuk op tijdens de U21-wedstrijd tegen Charleroi. Het seizoen van de Anderlecht-huurling zit erop.
>> Lees verder

Sowah definitief naar Eupen, Musona op huurbasis (15-01-2020)
Emmanuel Sowah zijn test bij Eupen is gunstig verlopen en verhuisd definitief naar de Oostkantons. Ook Knowledge Musona blijft bij Eupen zij het op huurbasis. Op die manier ziet RSC Anderlecht weer twee spelers vertrekken en dunt het de kern verder uit. 
>> Lees verder

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard (14-01-2020)
De Geschillencommissie heeft Anderlecht een boete gegeven van 4.000 euro voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal van zijn supporters tijdens Standard - Anderlecht van 15 december. Ook Standard kreeg een boete voor dezelfde feiten. Zij moeten 5.000 euro ophoesten.
>> Lees verder

'Sheffield plant bod op Cobbaut' (14-01-2020)
De Engelse krant The Sun meldt dat Sheffield United van plan is om een bod uit te brengen op Elias Cobbaut. Volgens de tabloid zou Sheffield-manager Chris Wilder 7 miljoen pond willen bieden voor Cobbaut. Omgerekend is dat 8,19 miljoen euro.
>> Lees verder

"Misschien kan mijn visie over succesvol wielerteam helpen" (14-01-2020)
Opmerkelijk: Patrick Lefevere heeft nog niet officieel vernomen dat hij zal toetreden tot de raad van bestuur van Anderlecht. "Vorige week kreeg ik telefoon van Wouter Vandenhaute of dat mij zou interesseren. Ook Marc Coucke hoorde ik. Maar officieel weet ik nog niets", zegt hij aan Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

"Ideeën Vandenhaute lopen erg gelijk met die van Kompany" (14-01-2020)
Welke impact kan Wouter Vandenhaute hebben op het sportieve beleid van Anderlecht? Sporza-journalist Peter Vandenbempt verwacht dat Vandenhaute en Kompany goed zullen opschieten.
>> Lees verder

Van Biesbroeck zal Van Eetvelt inwerken (14-01-2020)
Na bijna vijf jaar wordt Jo Van Biesbroeck als CEO bij Anderlecht opgevolgd door Karel Van Eetvelt. De 63-jarige bestuurder zal nog enkele maanden aan boord blijven "om de overgang vlot te laten verlopen", zo meldt Anderlecht.
>> Lees verder

Van Eetvelt: "Evolueren in functie van 2030" (14-01-2020)
Op 1 april start Karel Van Eetvelt als CEO van Anderlecht. "Ik heb ervaring in het voetbal, maar kan wel organisaties veranderen", zo vertelt hij bij Sporza. "Mijn idee is dat Anderlecht nood heeft aan leiderschap, stabiliteit en visie."
>> Lees verder

Coucke: "Nieuwe stap in dezelfde, goede richting" (14-01-2020)
Bij Sporza bevestigt Marc Coucke de wijzigingen aan de Anderlecht-top die zopas bekend raakten. "Met de nieuwe CEO, de twee onafhankelijke bestuurders en de strategisch consulent wordt deze structuur compleet", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Van Eetvelt en Vandenhaute in, Van Biesbroeck out (14-01-2020)
Opnieuw een grote revolutie binnen het Anderlecht-bestuur. Anderlecht haalt Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute, Patrick Lefevere en Brussels burgemeester Philippe Close aan boord. Jo Van Biesbroeck moet plaatsruimen.
>> Lees verder

RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon (14-01-2020)
Net zoals de voorbije edities bezoekt ook dit jaar RSC Anderlecht het Autosalon in Brussels Expo. Morgen vanaf 14 uur is de hele A-ploeg te gast op de stand van Audi. Je kan er handtekeningen en foto's verzamelen met de spelers en/of de sportieve staff. 
>> Lees verder

Abazaj wekt interesse van Belgische clubs (14-01-2020)
De uitleenbeurt van Kristal Abazaj aan Kukësi is een succes. Na vijftien wedstrijden staat zijn teller op vier doelpunten en zes assists. Volgens de Albanese website Newsport heeft hij zo interesse gewekt van andere Belgische clubs.
>> Lees verder

Roofe moet het nog even rustig aan doen (14-01-2020)
Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet. 
>> Lees verder

Visser fluit competitie weer op gang voor RSC Anderlecht (14-01-2020)
Zondag om 18 uur gaat de competitie weer van start voor RSC Anderlecht, het ontvangt in het Lotto Park Club Brugge. Lawrence Visser is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt. Lothar D'Hondt sluit het rijtje als vierde official. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.