Frank Vercauteren: "Deze wedstrijd stemt me wel hoopvol"

19-1-2020 21:37:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Frank Vercauteren is ontgoocheld maar fier op zijn jonge garde na alweer verlies tegen Brugge. "Club Brugge heeft het moeilijk gehad tegen dit Anderlecht, maar ze blijven natuurlijk wel enorm veel kwaliteiten ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Mbokani hint op terugkeer (20-01-2020)
Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani.
>> Lees verder

Anderlecht wil stadionverbod voor bommetjesgooier (20-01-2020)
Anderlecht zal de supporter opsporen die zondag in de slotfase van Anderlecht - Club Brugge een voetzoeker gooide naar Club-doelman Simon Mignolet. Als het de dader gevonden heeft, wil het hem/haar een stadionverbod opleggen.
>> Lees verder

300 extra tickets voor partij op Cercle Brugge (20-01-2020)
De supporters van Anderlecht hebben hun strijd tegen Cercle Brugge gewonnen. De Vereniging stelde Anderlecht maar 700 tickets ter beschikking voor de partij van zondag tegenover 1.000 normaal. Dat mikten de Anderlecht-fans niet.
>> Lees verder

Officieel: Kums definitief naar Gent (20-01-2020)
Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Sven Kums. Paars-wit bereikte vanavond een akkoord met AA Gent over een definitieve transfer vanaf 1 juli. Voor de rest van het seizoen blijft Gent de middenvelder huren van Anderlecht.
>> Lees verder

Colassin: "Blij, maar gefrustreerd" (20-01-2020)
Met de pers sprak Antoine Colassin niet na zijn debuut, maar aan rsca.be mocht de jonge aanvaller wel een woordje zeggen. "Ik ben blij over mijn eigen wedstrijd, maar ook gefrustreerd. We verdienden echt beter. Dit is een bittere nederlaag."
>> Lees verder

Vlap strijdvaardig: "Ik hoor in de basis" (20-01-2020)
Na zijn twee doelpunten in de vorige thuiswedstrijd tegen Racing Genk zat Michel Vlap tegen Club Brugge opnieuw op de bank. Het Friesch Dagblad was gisteren speciaal voor hem naar Brussel gekomen en sprak na de wedstrijd ook met de middenvelder.
>> Lees verder

Van Handenhoven straks in Extra Time (20-01-2020)
Gunter Van Handenhoven is straks één van de gasten in het praatprogramma Extra Time op Canvas. Van Handenhoven was tot september teammanager van Anderlecht. Toen kreeg hij na zeven jaar de bons van het nieuwe bestuur.
>> Lees verder

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht? (20-01-2020)
Ook al zei Vincent Kompany dat hij eerst naar de eigen jeugd kijkt, toch is de kans groot dat Anderlecht nog een extra spits haalt deze winter. Of dat is toch de intentie. De naam die volgens Het Nieuwsblad momenteel het meest genoemd wordt, is die van Lukasz Teodorczyk.
>> Lees verder

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten" (19-01-2020)
Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte.
>> Lees verder

Vanden Borre vroegtijdig weg na akkefietje met Club-fans (19-01-2020)
Antony Vanden Borre volgde de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge vanuit de loges. Ongelukkig genoeg bevond zijn loge zich boven het vak met Club Brugge-supporters. In de loop van de wedstrijd haalden politie en stewards hem weg om problemen te voorkomen.
>> Lees verder

Vercauteren: "Spelers feliciteren voor inzet, attitude en kwaliteit" (19-01-2020)
Op de persconferentie na Anderlecht - Club Brugge maakt Frank Vercauteren dezelfde analyse als zijn Brugse college Philippe Clement. De Anderlecht-coach zag vooral een sterke eerste helft van zijn ploeg. "We mogen blij zijn met onze prestatie en de manier, maar tegen dit Club is dat nog onvoldoende."
>> Lees verder

Vanaken verpest sterk debuut Colassin (19-01-2020)
Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker.
>> Lees verder

Vercauteren kiest voor Colassin (19-01-2020)
Over een klein uurtje opent Anderlecht het nieuwe jaar, thuis tegen de leider in het klassement. Vercauteren kiest voor twee nieuwe namen.
>> Lees verder

Verjaardag webteamlid (19-01-2020)
Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag! 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (19-01-2020)
Vanavond om 18 uur hervat Anderlecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen leider Club Brugge. Een maand geleden dolde Club met Anderlecht in de beker. Benieuwd of paars-wit vandaag we een vuist kan maken.
>> Lees verder

Nineties-legendes geven aftrap (19-01-2020)
Voor de aftrap van de partij tegen Club Brugge nodigt Anderlecht drie oude gloriën uit. Johnny Bosman, Wim Kooiman en Michel De Wolf komen naar het Lotto Park. Samen voetbalden ze vijftien jaar voor Anderlecht
>> Lees verder

Selectie: geen Roofe, wel Colassin (19-01-2020)
Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits.
>> Lees verder

Scorende Musona meteen van goudwaarde (19-01-2020)
Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde.
>> Lees verder

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj (18-01-2020)
CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Guidetti tekent bij Hannover (18-01-2020)
De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer.
>> Lees verder

Adzic op weg naar Emmen (18-01-2020)
Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken.
>> Lees verder

Vanden Borre heeft contract getekend (18-01-2020)
Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract. 
>> Lees verder

Musona al in selectie, Sowah nog niet (17-01-2020)
Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen.
>> Lees verder

Lotto Park volledig uitverkocht (17-01-2020)
De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht!
>> Lees verder

Roofe blijft onzeker voor zondag (17-01-2020)
Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december.
>> Lees verder

Sowah en Musona naar KAS Eupen (17-01-2020)
Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na.
>> Lees verder

Didillon weigert op de bank te zitten (17-01-2020)
Thomas Didillon weigert om zondag als tweede doelman op de bank te zitten tegen Club Brugge. Dat schrijft La Dernière Heure. De Franse keeper wil zo snel mogelijk vertrekken. Alleen zijn er erg weinig aanbiedingen momenteel.
>> Lees verder

Chadli van 10 naar 9? (17-01-2020)
Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie.
>> Lees verder

Roofe laten spelen houdt risico in (17-01-2020)
Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn.
>> Lees verder

AA Gent ziet wat in Roef (17-01-2020)
Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.