Jeugdcoördinator RSCA: "Colassin werd vrij laat ontdekt"

21-1-2020 11:19:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht ging zondag onderuit tegen Club Brugge (1-2), maar Antoine Colassin viel niets te verwijten. De debutant maakte een goede indruk, vooral in de eerste helft, en wist zelfs meteen te scoren. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

U21 onderuit tegen Club Brugge (22-01-2020)
De U21 hebben vanmiddag met 1-3 verloren van Club Brugge. Het ging om de wedstrijd die gisteren kort na de aftrap gestaakt werd door de dichte mist. De Noorse debutant Kristian Arnstad scoorde voor paars-wit. Ondanks de nederlaag blijft Anderlecht leider.
>> Lees verder

U21: De topper van gisteren wordt vandaag opnieuw gespeeld (22-01-2020)
Gisteren stond voor de U21 de topper tegen Club Brugge op het programma. De wedstrijd moest gestaakt worden door de hevige mist. Vandaag om 16 uur krijgen onze beloften een nieuwe kans om de drie punten binnen te halen. 
>> Lees verder

Kleine ingreep aan knie voor Trebel (22-01-2020)
Adrien Trebel heeft sinds kort last aan zijn knie. Hij zal daarom deze week een kleine ingreep ondergaan, dat hebben speler en club besloten. Er wacht hem opnieuw een revalidatie van enkele weken.
>> Lees verder

Clubs zitten rond de tafel (22-01-2020)
Gisteren klonk het nog dat een akkoord omtrent de overgang van Thomas Didillon naar Racing Genk nog veraf af. Maar ondertussen zaten beide clubs wel al rond de tafel. Een akkoord is er nog niet, het twistpunt blijft hetzelfde. De Limburgers willen huren, RSC Anderlecht wil verkopen.
>> Lees verder

Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode (22-01-2020)
Marc Coucke heeft Michael Verschueren een haast onmogelijke opdracht gegeven deze winter: de sportief manager moet voor minstens 10 miljoen euro verkopen deze transferperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu Adrien Trebel niet langer verkoopbaar is, rekent hij hiervoor op jongens als Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu.
>> Lees verder

Geen transfer voor Trebel (22-01-2020)
De knieblessure van Adrien Trebel lijkt dan toch ernstiger dan gedacht. Er is kraakbeen losgekomen in zijn knie en de Fransman moet wellicht opnieuw onder het mes. Dat is een streep door de rekening van RSC Anderlecht die een transfer weer aan zijn neus ziet voorbij gaan. 
>> Lees verder

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video) (21-01-2020)
De wedstrijd van de U21 tussen Anderlecht en Club Brugge van vanavond werd stopgezet wegens de dichte mist. De aanwezige supporters kregen zo geen debuut te zien van Kristian Arnstad, het 16-jarige Noorse toptalent dat Frank Arnesen in september naar Anderlecht haalde.
>> Lees verder

Officieel: Adzic op huurbasis naar Emmen (21-01-2020)
Anderlecht laat Luka Adzic tijdelijk vertrekken naar Nederland. Paars-wit meldt dat het de 21-jarige Serviër voor de rest van het seizoen uitleent aan FC Emmen. "Luka gaat ervaring opdoen. Het huurcontract bevat geen aankoopoptie", zo laat Anderlecht weten.
>> Lees verder

Analyse: de paars-witte aanval in verval (21-01-2020)
Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst. 
>> Lees verder

Bayat neemt plaats in eretribune (21-01-2020)
Opgemerkte gast zondag in de eretribune van RSC Anderlecht was Mogi Bayat. Hij was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur. Hij regelde ook de definitieve overgang van Sven Kums naar AA Gent. Maar Bayat zou de club ook bijstaan in andere uitgaande dossiers. 
>> Lees verder

Genk wil Thomas Didillon (21-01-2020)
Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop. 
>> Lees verder

Trebel sukkelt opnieuw met de knie (21-01-2020)
Adrien Trebel heeft opnieuw last van de knie. Gisteren moest hij op training verstek geven voor een onderling partijtje omdat zijn knie fel gezwollen stond. De blessure zou meevallen maar de Fransman gaat in ieder geval vandaag onder de scan. 
>> Lees verder

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht (21-01-2020)
Zondag gaat RSC Anderlecht terug op bezoek op Jan Breydel, deze keer om het op te nemen tegen Cercle Brugge. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pieter Becquet en Romain Devillers zijn de lijnrechters van dienst. Jordy Vermeire vierde official.
>> Lees verder

Transferprijs Kums tussen de 1,5 en 2,5 miljoen euro (21-01-2020)
AA Gent heeft Sven Kums definief overgekocht. Tot het einde van het seizoen blijft het huurcontract tussen beide clubs wel geldig. De definitieve transfer gaat maar in na de huurdeal. Kums mag dus niet spelen tegen RSC Anderlecht op 7 februari. 
>> Lees verder

Mbokani hint op terugkeer (20-01-2020)
Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani.
>> Lees verder

Anderlecht wil stadionverbod voor bommetjesgooier (20-01-2020)
Anderlecht zal de supporter opsporen die zondag in de slotfase van Anderlecht - Club Brugge een voetzoeker gooide naar Club-doelman Simon Mignolet. Als het de dader gevonden heeft, wil het hem/haar een stadionverbod opleggen.
>> Lees verder

300 extra tickets voor partij op Cercle Brugge (20-01-2020)
De supporters van Anderlecht hebben hun strijd tegen Cercle Brugge gewonnen. De Vereniging stelde Anderlecht maar 700 tickets ter beschikking voor de partij van zondag tegenover 1.000 normaal. Dat mikten de Anderlecht-fans niet.
>> Lees verder

Officieel: Kums definitief naar Gent (20-01-2020)
Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Sven Kums. Paars-wit bereikte vanavond een akkoord met AA Gent over een definitieve transfer vanaf 1 juli. Voor de rest van het seizoen blijft Gent de middenvelder huren van Anderlecht.
>> Lees verder

Colassin: "Blij, maar gefrustreerd" (20-01-2020)
Met de pers sprak Antoine Colassin niet na zijn debuut, maar aan rsca.be mocht de jonge aanvaller wel een woordje zeggen. "Ik ben blij over mijn eigen wedstrijd, maar ook gefrustreerd. We verdienden echt beter. Dit is een bittere nederlaag."
>> Lees verder

Vlap strijdvaardig: "Ik hoor in de basis" (20-01-2020)
Na zijn twee doelpunten in de vorige thuiswedstrijd tegen Racing Genk zat Michel Vlap tegen Club Brugge opnieuw op de bank. Het Friesch Dagblad was gisteren speciaal voor hem naar Brussel gekomen en sprak na de wedstrijd ook met de middenvelder.
>> Lees verder

Van Handenhoven straks in Extra Time (20-01-2020)
Gunter Van Handenhoven is straks één van de gasten in het praatprogramma Extra Time op Canvas. Van Handenhoven was tot september teammanager van Anderlecht. Toen kreeg hij na zeven jaar de bons van het nieuwe bestuur.
>> Lees verder

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht? (20-01-2020)
Ook al zei Vincent Kompany dat hij eerst naar de eigen jeugd kijkt, toch is de kans groot dat Anderlecht nog een extra spits haalt deze winter. Of dat is toch de intentie. De naam die volgens Het Nieuwsblad momenteel het meest genoemd wordt, is die van Lukasz Teodorczyk.
>> Lees verder

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten" (19-01-2020)
Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte.
>> Lees verder

Vanden Borre vroegtijdig weg na akkefietje met Club-fans (19-01-2020)
Antony Vanden Borre volgde de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge vanuit de loges. Ongelukkig genoeg bevond zijn loge zich boven het vak met Club Brugge-supporters. In de loop van de wedstrijd haalden politie en stewards hem weg om problemen te voorkomen.
>> Lees verder

Vercauteren: "Spelers feliciteren voor inzet, attitude en kwaliteit" (19-01-2020)
Op de persconferentie na Anderlecht - Club Brugge maakt Frank Vercauteren dezelfde analyse als zijn Brugse college Philippe Clement. De Anderlecht-coach zag vooral een sterke eerste helft van zijn ploeg. "We mogen blij zijn met onze prestatie en de manier, maar tegen dit Club is dat nog onvoldoende."
>> Lees verder

Vanaken verpest sterk debuut Colassin (19-01-2020)
Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker.
>> Lees verder

Vercauteren kiest voor Colassin (19-01-2020)
Over een klein uurtje opent Anderlecht het nieuwe jaar, thuis tegen de leider in het klassement. Vercauteren kiest voor twee nieuwe namen.
>> Lees verder

Verjaardag webteamlid (19-01-2020)
Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag! 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (19-01-2020)
Vanavond om 18 uur hervat Anderlecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen leider Club Brugge. Een maand geleden dolde Club met Anderlecht in de beker. Benieuwd of paars-wit vandaag we een vuist kan maken.
>> Lees verder

Nineties-legendes geven aftrap (19-01-2020)
Voor de aftrap van de partij tegen Club Brugge nodigt Anderlecht drie oude gloriën uit. Johnny Bosman, Wim Kooiman en Michel De Wolf komen naar het Lotto Park. Samen voetbalden ze vijftien jaar voor Anderlecht
>> Lees verder

Selectie: geen Roofe, wel Colassin (19-01-2020)
Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits.
>> Lees verder

Scorende Musona meteen van goudwaarde (19-01-2020)
Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.