Kompany: "Tonen dat ze ons niet klein krijgen, laten zien wie laatst lacht?

23-1-2020 19:55:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Vincent Kompany heeft op de Facebookpagina van Anderlecht vragen van de fans beantwoord. De speler-manager geeft aan dat hij zich ?geen zorgen? maakt. Sterker zelfs: ?Mijn geloof in het proces is alleen ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht riskeert twee veroordelingen voor wangedrag supporters (24-01-2020)
Na de wedstrijd van vorige zondag tegen Club Brugge moet Anderlecht zich zowel voor de Geschillencommissie als voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verantwoorden voor wangedrag van de supporters. De voetzoeker richting Simon Mignolet en beledigende spreekkoren zijn de oorzaak.
>> Lees verder

Van Persie: "Kompany vroeg me voor Anderlecht" (24-01-2020)
Als het van Vincent Kompany had afgehangen, speelde één van de grootste vedetten van het Nederlandse voetbal van deze eeuw nu bij Anderlecht. Robin van Persie vertelt dat Kompany hem in september belde om naar Anderlecht te komen.
>> Lees verder

"Vanden Borre zet goede stappen vooruit" (24-01-2020)
Anthony Vanden Borre blijft progressie boeken. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persbabbel. Zondag moeten we de ex-Rode Duivel wel nog niet verwachten. Eerst moet hij wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden, aldus de coach.
>> Lees verder

Vercauteren optimistisch over Verschaeren, pessimistisch over Dimata (24-01-2020)
Anderlecht kan zondag niet rekenen op Kemar Roofe. De spits trainde ook vandaag niet en komt niet in aanmerking voor de partij tegen Cercle Brugge. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sprak ook over Landry Dimata, Yari Verschaeren en Pieter Gerkens.
>> Lees verder

Nieuwe blessure voor Nasri (24-01-2020)
Samir Nasri ligt opnieuw in de lappenmand. Na bijna drie maanden revalidatie leek hij klaar voor zijn wederoptreden, maar vorige week liep hij opnieuw een spierscheur op. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. 
>> Lees verder

Vercauteren: "Didillon komt niet in aanmerking voor selectie" (24-01-2020)
Thomas Didillon lijkt het verkorven te hebben bij Frank Vercauteren. De coach rekent niet op de doelman voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. "Thomas traint nu al twee dagen niet mee met de groep. Voor mij komt hij niet in aanmerking voor een selectie", vertelde Vercauteren vanmiddag.
>> Lees verder

Kompany: "We zullen zien wie laatst lacht" (24-01-2020)
Vincent Kompany beantwoordde gisteren via Facebook vragen van supporters. De inspirator van het nieuwe Anderlecht kijkt nog steeds vol vertrouwen naar de toekomst. Extra versterking deze winter noemt hij geen prioriteit. Lees hieronder de integrale uitleg van Kompany.
>> Lees verder

Emmen: "Vertrouwen dat we met Adzic een goeie hebben gehaald" (24-01-2020)
Luka Adzic traint sinds gisteren mee bij FC Emmen, zijn nieuwe huurclub. Spelen is nog niet voor meteen, pas over twee of drie weken is zijn werkvergunning in orde. Maar dat weerhield Emmen niet om hem te huren. "We maakten de afweging met de kwaliteiten die hij bezit en die zijn onmiskenbaar", zegt bestuursvoorzitter Ronald Lubbers.
>> Lees verder

Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig (24-01-2020)
Zakaria Bakkali trainde gisteren opnieuw met de groep. De voorbije dagen had de flankaanvaller wat last van overbelasting na zijn terugkeer. Anthony Vanden Borre trainde gisteren niet mee. De reden is onbekend, maar een blessure zou het niet zijn.
>> Lees verder

Nog steeds geen Roofe op training (24-01-2020)
Kemar Roofe heeft de groepstraining nog steeds niet hervat. De kans dat hij zondag speelt tegen Cercle Brugge, is dan ook klein. De goede prestatie van Antoine Colassin tegen Club Brugge indachtig zal Frank Vercauteren nog minder risico's willen nemen.
>> Lees verder

Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat (24-01-2020)
Mogi Bayat was zondag in het Lotto Park op uitnodiging van Johan Beerlandt, lid van de raad van bestuur. Beerlandt moest twee jaar geleden de duimen voor Marc Coucke en dat is nog niet verteerd. Hij voert de interne oppossitie tegen Coucke aan. Dat vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt.
>> Lees verder

Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd" (24-01-2020)
Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe.
>> Lees verder

Didillon ontgoocheld om gemiste transfer (24-01-2020)
Thomas Didillon reageert erg ontgoocheld dat zijn transfer naar Racing Genk niet doorgaat. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De doelman had woensdag zijn spullen gepakt in Neerpede in de veronderstelling dat alles rond zou raken. Niet dus. Gisteren was hij op de club, maar hij trainde niet mee.
>> Lees verder

Sanneh op weg naar Oostende (24-01-2020)
Er lijkt een oplossing in de maak voor Bubacarr Sanneh. Het Laatste Nieuws weet dat KV Oostende de verdediger wil huren tot juni en dat een deal dichtbij is. Sanneh trok in augustus op uitleenbasis naa Göztepe, maar dat werd geen succes.
>> Lees verder

Verjaardag Hotman El Kababri (24-01-2020)
Vandaag verjaart Hotman El Kababri! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Sambi Lokonga: "Ooit wil ik met mijn twee broers in een ploeg staan" (23-01-2020)
Grote broer Paul-José Mpoku volgde van héél dichtbij de onderhandelingen over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga bij RSC Anderlecht. Ondertussen vertrok Mpoku naar het Midden-Oosten maar de band tussen de twee broers is er niet minder op geworden. Sambi Lokonga geeft je een kijk in zijn nauwe vrienschapsbanden. 
>> Lees verder

Afwachten of Roofe fit geraakt (23-01-2020)
Kemar Roofe moest afgelopen weekend de wedstrijd tegen Club Brugge aan zich voorbij laten gaan door een kuitblessure. Het is afwachten of Roofe fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. Ook Adrien Trebel is out door een operatie aan de knie. 
>> Lees verder

Kompany beantwoordt vragen fans (23-01-2020)
Deze namiddag beantwoordt Vincent Kompany om 16.30 uur vragen van de fans op Facebook. Hij doet dit via een livestream op de officiële clubpagina. Wilt u nog een vraag insturen? Doe dit via een reactie op het bericht op www.facebook.com/rsca.be of www.instagram.com/rscanderlecht.
>> Lees verder

Fransman Carole optie als linksback (23-01-2020)
Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Lionel Carole als nieuwe linksback. De 28-jarige Fransman speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Straatsburg, maar is er geen onbetwiste titularis. Anderlecht wil de verdediger huren, aldus de krant.
>> Lees verder

Didillon (nog) niet naar Genk (23-01-2020)
De transfer van Thomas Didillon naar Racing Genk dreigt uit te draaien op een echte soap. Gisteren leek de doelman dicht bij een overgang, dat bevestigde ook RSC Anderlecht. Maar landskampioen Genk sprak dat bericht onmiddellijk tegen en sprak van een andere, goedkopere kandidaat.
>> Lees verder

U21 onderuit tegen Club Brugge (22-01-2020)
De U21 hebben vanmiddag met 1-3 verloren van Club Brugge. Het ging om de wedstrijd die gisteren kort na de aftrap gestaakt werd door de dichte mist. De Noorse debutant Kristian Arnstad scoorde voor paars-wit. Ondanks de nederlaag blijft Anderlecht leider.
>> Lees verder

U21: De topper van gisteren wordt vandaag opnieuw gespeeld (22-01-2020)
Gisteren stond voor de U21 de topper tegen Club Brugge op het programma. De wedstrijd moest gestaakt worden door de hevige mist. Vandaag om 16 uur krijgen onze beloften een nieuwe kans om de drie punten binnen te halen. 
>> Lees verder

Kleine ingreep aan knie voor Trebel (22-01-2020)
Adrien Trebel heeft sinds kort last aan zijn knie. Hij zal daarom deze week een kleine ingreep ondergaan, dat hebben speler en club besloten. Er wacht hem opnieuw een revalidatie van enkele weken.
>> Lees verder

Clubs zitten rond de tafel (22-01-2020)
Gisteren klonk het nog dat een akkoord omtrent de overgang van Thomas Didillon naar Racing Genk nog veraf af. Maar ondertussen zaten beide clubs wel al rond de tafel. Een akkoord is er nog niet, het twistpunt blijft hetzelfde. De Limburgers willen huren, RSC Anderlecht wil verkopen.
>> Lees verder

Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode (22-01-2020)
Marc Coucke heeft Michael Verschueren een haast onmogelijke opdracht gegeven deze winter: de sportief manager moet voor minstens 10 miljoen euro verkopen deze transferperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu Adrien Trebel niet langer verkoopbaar is, rekent hij hiervoor op jongens als Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu.
>> Lees verder

Geen transfer voor Trebel (22-01-2020)
De knieblessure van Adrien Trebel lijkt dan toch ernstiger dan gedacht. Er is kraakbeen losgekomen in zijn knie en de Fransman moet wellicht opnieuw onder het mes. Dat is een streep door de rekening van RSC Anderlecht die een transfer weer aan zijn neus ziet voorbij gaan. 
>> Lees verder

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video) (21-01-2020)
De wedstrijd van de U21 tussen Anderlecht en Club Brugge van vanavond werd stopgezet wegens de dichte mist. De aanwezige supporters kregen zo geen debuut te zien van Kristian Arnstad, het 16-jarige Noorse toptalent dat Frank Arnesen in september naar Anderlecht haalde.
>> Lees verder

Officieel: Adzic op huurbasis naar Emmen (21-01-2020)
Anderlecht laat Luka Adzic tijdelijk vertrekken naar Nederland. Paars-wit meldt dat het de 21-jarige Serviër voor de rest van het seizoen uitleent aan FC Emmen. "Luka gaat ervaring opdoen. Het huurcontract bevat geen aankoopoptie", zo laat Anderlecht weten.
>> Lees verder

Analyse: de paars-witte aanval in verval (21-01-2020)
Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst. 
>> Lees verder

Bayat neemt plaats in eretribune (21-01-2020)
Opgemerkte gast zondag in de eretribune van RSC Anderlecht was Mogi Bayat. Hij was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur. Hij regelde ook de definitieve overgang van Sven Kums naar AA Gent. Maar Bayat zou de club ook bijstaan in andere uitgaande dossiers. 
>> Lees verder

Genk wil Thomas Didillon (21-01-2020)
Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop. 
>> Lees verder

Trebel sukkelt opnieuw met de knie (21-01-2020)
Adrien Trebel heeft opnieuw last van de knie. Gisteren moest hij op training verstek geven voor een onderling partijtje omdat zijn knie fel gezwollen stond. De blessure zou meevallen maar de Fransman gaat in ieder geval vandaag onder de scan. 
>> Lees verder

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht (21-01-2020)
Zondag gaat RSC Anderlecht terug op bezoek op Jan Breydel, deze keer om het op te nemen tegen Cercle Brugge. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pieter Becquet en Romain Devillers zijn de lijnrechters van dienst. Jordy Vermeire vierde official.
>> Lees verder

Transferprijs Kums tussen de 1,5 en 2,5 miljoen euro (21-01-2020)
AA Gent heeft Sven Kums definief overgekocht. Tot het einde van het seizoen blijft het huurcontract tussen beide clubs wel geldig. De definitieve transfer gaat maar in na de huurdeal. Kums mag dus niet spelen tegen RSC Anderlecht op 7 februari. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.