Ludo Vandewalle (HNB): "Paars-witte broekventen moeten gedacht hebben dat ze in beloftencompetitie speelden?

8-2-2020 16:54:8 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Het was weer het jongste Anderlecht ooit. 20,9 jaar gemiddeld. Het record wordt dit seizoen keer op keer gebroken. Zoals al die laagterecords. Maar in Gent verdiende Anderlecht geen laagterecord."AA Gent ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Philippe Sandler (10-02-2020)
Vandaag verjaart Philippe Sandler! Wij wensen hem van harte een gelukkige 23e verjaardag!
>> Lees verder

Lawrence: "Ik breng Jamaicaanse flair" (09-02-2020)
Voor het eerst sinds zijn transfer naar Anderlecht spreekt Kemar Lawrence de Anderlecht-supporters toe. In een filmpje op rsca.be zegt dat met deze transfer een droom werkelijkheid werd. "Hopelijk zorgt mijn inbreng dat Anderlecht kan stijgen in de rangschikking."
>> Lees verder

Anderlecht voorlopig winnaar van het weekend (09-02-2020)
KV Mechelen verloor gisteren zijn partij van rode lantaarn Cercle Brugge. Ook Zulte Waregem werd afgetroefd door Charleroi. Dit betekent dat paars-wit nu op een gedeelde zevende plaats komt, met evenveel punten als Mechelen en Zulte Waregem. De zesde plaats ligt nu binnen handbereik, al zal het resultaat van Racing Genk in Antwerp van groot belang zijn. Die partij werd omwille van het stormweer uitgesteld. 
>> Lees verder

Pjaca en Joveljic sterk tegen Dudelange (08-02-2020)
Anderlecht heeft vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Dudelange met 2-1 gewonnen. Anouar Ait El Hadj en Mohammed Yaya Guindo scoorden. Nieuwkomers Marko Pjaca en Dejan Joveljic speelde een groot deel van de wedstrijd en maakten een goede indruk.
>> Lees verder

Colassin: "Getoond dat we Play-Off 1 verdienen" (08-02-2020)
Antoine Colassin toonde zich tegen Gent opnieuw van goudwaarde. Zijn doelpunt, al het derde in vier wedstrijden, leverde Anderlecht een punt op. "Laat me toch maar de voetjes op de grond houden", blijft de spits rustig. "De doelen van de ploeg, waaronder Play-Off 1 halen, zijn het enige wat telt.
>> Lees verder

Lavia in beeld bij Liverpool (08-02-2020)
Verschillende buitenlandse clubs volgen de prestaties van Romeo Lavia. Liverpool doet dit al sinds 2017. Dat schrijft een Twitter-account die Liverpool op de voet volgt. De 16-jarige Lavia weigert voorlopig een contract te tekenen bij Anderlecht.
>> Lees verder

Vercauteren: "Colassin zal tijdje afwezig zijn" (08-02-2020)
Antoine Colassin (foto) was vanavond opnieuw de man aan het kanon voor RSC Anderlecht. De jonge spits zit nu aan 3 doelpunten uit 4 wedstrijden, een fraai gemiddelde. Komende weken zal coach Frank Vercauteren echter geen beroep kunnen doen op Colassin, want een operatie aan de enkel dringt zich op.
>> Lees verder

Anderlecht haalt verdiend punt in Gent (07-02-2020)
Anderlecht heeft na een goede wedstrijd 1-1 gespeeld in Gent. Na een sterk eerste half uur leidde paars-wit via een doelpunt van alweer Colassin. Gent kwam gelijk via een penalty. In de tweede helft kregen beide teams enkele kansen, maar de nodige scherpte bij de afwerking ontbrak. Anderlecht leverde een puike prestatie af en bleef tot op het einde minstens de evenknie van Gent. Mogelijk een belangrijk punt in de strijd op play-off 1. Zat er echter vanavond niet meer in?
>> Lees verder

Geen Kompany of Cobbaut aan de aftrap (07-02-2020)
Anderlecht zal het vanavond tegen Gent moeten doen zonder Vincent Kompany en Elias Cobbaut. Kompany zat officieel niet in de selectie, maar volgens sommige kranten bestond er toch nog een kans dat hij speelklaar geraakte. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.
>> Lees verder

Opbrengst Rensenbrink-shirts bedraagt €16.907 (07-02-2020)
Afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Moeskroen, droeg elke speler een shirt met de naam Rensenbrink op als eerbetoon aan de overleden Robbie Rensenbrink. Nadien werden de shirts geveild en dat bracht zo'n dikke €16 000 op. Kompany's paars-witte tenue was zeer gegeerd en bracht zo'n €6000 in het laatje.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht (07-02-2020)
Anderlecht en AA Gent trappen vanavond de 25e speeldag op gang. Na de moeizame zes op zes tegen Cercle en Moeskroen moet Anderlecht straks opnieuw winnen wil het zijn ambities op Play-Off 1 levendig houden. Coach Frank Vercauteren heeft echter heel wat blessurezorgen.
>> Lees verder

Lawrence bij beste tien MLS-linksback ooit (07-02-2020)
Een week na zijn transfer komt Kemar Lawrence vandaag aan bij Anderlecht. In de Verenigde Staten nemen ze met veel respect afscheid van de Jamaicaan. De website Sportmax plaatst hem bij de beste tien linksachters die ooit in de MLS speelden.
>> Lees verder

Speelt Kompany straks toch mee? (07-02-2020)
De kans bestaat dat Vincent Kompany vanavond toch speelt tegen AA Gent. De verdediger zit niet in de selectie die Anderlecht gisteren vrijgaf, maar volgens Voetbalkrant beslist hij straks zelf of hij kan spelen of niet. Wat er aan de hand is, is onduidelijk.
>> Lees verder

Kompany niet in selectie voor Gent (06-02-2020)
Anderlecht heeft de selectie aangekondigd voor de wedstrijd van morgenavond in Gent. Vincent Kompany zit niet in de selectie. Twijfelgeval Elias Cobbaut is wel van de partij, net als de nieuwkomers Marko Pjaca en Dejan Joveljic. De 18-jarige verdediger Lucas Lissens haalt voor het eerst de wedstrijdkern.
>> Lees verder

Joveljic: "Wil het hier even goed doen als Mitrovic" (06-02-2020)
Met Dejan Joveljic trok RSC Anderlecht eindelijk een spits aan. De Serviër maakt wellicht morgen ook minuten tegen AA Gent. Hij heeft alvast één voorbeeld: Aleksandar Mitrovic (foto): "Ik wil in zijn voetsporen treden hier bij Anderlecht en zelfs nog beter doen want ik ben Dejan en hij is Aleksandar."
>> Lees verder

Pjaca: "Het is tijd voor wat standvastigheid" (06-02-2020)
Marko Pjaca wordt gehuurd tot het einde van het seizoen met een optie om dat nog met één seizoen te verlengen. En die optie ziet Pjaca wel zitten, hij wil eindelijk wat routine bij een club. Zijn doel is dan ook duidelijk: RSC Anderlecht helpen om goed te presteren en ook volgend seizoen nog voor paars-wit te voetballen.
>> Lees verder

"Mogen niet op één afdeling schieten" (06-02-2020)
Een heel elftal geblesseerden, meer dan een elftal zelfs, logisch dat de buitenwereld zich meer en meer vragen begint te stellen bij de medische staf van RSC Anderlecht. Maar dat wil Frank Vercauteren niet horen die zijn medische staf in bescherming neemt: "Mogen niet op één afdeling schieten".
>> Lees verder

Colassin kan morgen wellicht starten (06-02-2020)
Hoe zit het nu met Antoine Colassin, gisteren raakte het nieuws bekend dat hij sukkelt met de enkel en wellicht onder het mes moet. Is hij fit om te spelen , Volgens Frank Vercauteren wel want de voorbije weken kampte Colassin al met hetzelfde probleem aan de enkel. Vraag is alleen hoelang dat nog vol te houden valt. 
>> Lees verder

Pjaca en Joveljic zijn fit om te spelen (06-02-2020)
Kemar Lawrence is er nog niet, hij komt pas morgen aan op Neerpede. Maar de andere twee nieuwkomers waren wel present op hun officiële persvoorstelling. Marko Pjaca en Dejan Joveljic zijn het over één ding eens: ze zijn fit en willen spelen om de club te helpen. 
>> Lees verder

Verschaeren en Gerkens misschien volgende week terug (06-02-2020)
De waslijst van geblesseerden bij RSC Anderlecht is lang en volgens Frank Vercauteren zal die nog lang blijven tot met de play-offs. Toch is er ook een lichtpuntje, de kans bestaat dat Yari Verschaeren en Pieter Gerkens de trainingen volgende week terug hernemen. Andere terugkomers moeten nog niet verwacht worden.
>> Lees verder

Kompany onzeker voor morgen (06-02-2020)
Vincent Kompany sloeg de voorbije twee trainingen over en is onzeker voor de wedstrijd van morgen tegen AA Gent. Kompany laat wel vaker eens een training passeren omdat hij al heel gevoelig is voor blessures. Maar twee dagen na mekaar is raar, het is dus afwachten of hij de aftrap haalt. 
>> Lees verder

Vanden Stock en Van Holsbeeck op het matje bij speurders (06-02-2020)
Het gerecht onderzoekt de verkoop van RSC Anderlecht. Niet het nieuwe bestuur moet uitleg gaan verschaffen, wel het oude. Ondermeer Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck werden al op het matje geroepen bij de speurders. Die vragen zich af waarom Marc Coucke 11 miljoen minder moest betalen.
>> Lees verder

Verjaardag Davy Roef (06-02-2020)
Vandaag verjaart Davy Roef! Wij wensen hem van harte een gelukkige 26e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.