Tienkoppig Anderlecht gaat onderuit bij KV Mechelen

15-2-2020 23:3:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht mag play-off 1 vergeten. Na dom rood van Doku op slag van rust ging een tienkoppig paars-wit ten onder Achter de Kazerne. Hairemans en Vranckx waren de matchwinnaars voor Malinwa.De eerste grote ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Vercauteren: "Stel mij de vraag of sommige er alles aan gedaan hebben" (16-02-2020)
Frank Vercauteren kon nog positief zijn over de eerste helft, daarna was het minder. Ook de spelers kregen een veeg uit de pan van hun coach die sterk twijfelde of iedereen wel gemotiveerd was om deze wedstrijd te winnen. "We moeten voor de spiegel gaan staan."
>> Lees verder

Kompany: "Leergeld betaald, maar dat is het risico" (15-02-2020)
"Teleurgesteld", zo verwoordt Vincent Kompany na de wedstrijd op KV Mechelen zijn gevoelens bij Radio 1. De Anderlecht-aanvoerder erkent dat voor de tweede week op rij een domme actie van een 17-jarige hen punten kost. "We weten dat zoiets kan gebeuren als we ze opstellen, maar dat gaan we blijven doen."
>> Lees verder

En weer is daar een voetzoeker (15-02-2020)
Blijlkbaar kunnen ze het echt niet laten: meteen na de 2-0 van KV Mechelen vloog er vanuit het Anderlecht-vak opnieuw een voetzoeker het speelveld op. Gelukkige waren er deze keer geen spelers in de beurt. 
>> Lees verder

Anderlecht maakt het zichzelf heel moeilijk na nederlaag (15-02-2020)
Anderlecht heeft de goede prestatie van vorige week niet kunnen herhalen. Zoals bijna het hele seizoen miste het de nodige scherpte om in de eerste helft op voorsprong te komen. Een onstuimige Doku kreeg op het einde van de eerste helft zijn tweede gele kaart en met tien spelers was Anderlecht niet opgewassen tegen Mechelen.
>> Lees verder

Joveljic start zoals verwacht (15-02-2020)
De nieuwe spits Dejan Joveljic start zoals verwacht in de basis tegen Mechelen. Francis Amuzu is ondanks twijfels toch van de partij. Kompany en Cobbaut nemen hun basisplaats weer in, ten koste van Kana en Sardella. 
>> Lees verder

Sportief manager AA Gent naar Anderlecht (15-02-2020)
Peter Verbeke trekt naar Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws. De sportief manager van AA Gent gaf na onderhandelingen met paars-wit zijn ontslag in Gent. Er wordt verwacht dat Verbeke in de scouting aan de slag  zal gaan.
>> Lees verder

Papa Doku: "Klopp zei 'Jeremy is mogelijke opvolger Mané'" (15-02-2020)
Jeremy Doku is de laatste weken in topvorm. Nochtans scheelde het niet veel of hij speelde voor Liverpool. "We bezochten de club en mijn voorkeur ging uit naar hen", geeft vader Doku vandaag toe. Dat Doku toch nog bij Anderlecht speelt, ligt aan Jeremy zelf en aan Herman Van Holsbeeck.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht (15-02-2020)
In de race richting de top zes en Play-Off 1 moet Anderlecht straks voorbij KV Mechelen. De Maneblussers tellen net als Anderlecht 34 punten, maar verloren hun vier laatste wedstrijden. Na de sterke prestatie op Gent vorige week hoopt heel Anderlecht op een belangrijke overwinning.
>> Lees verder

Selectie: Amuzu erbij, nog geen Lawrence (14-02-2020)
Anderlecht maakte zopas een selectie van twintig spelers bekend voor de partij van morgen op KV Mechelen. Francis Amuzu staat in het lijstje, ook al blesseerde hij zich gisteren aan de quadriceps. Nieuwkomer Kemar Lawrence zit nog niet in de kern.
>> Lees verder

Adzic klaar voor debuut bij Emmen (14-02-2020)
Luka Adzic maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdkern bij FC Emmen. De Anderlecht-huurling heeft zijn arbeidsvergunning sinds deze week zak. Morgen tegen Fortuna Sittard kan hij zijn debuut maken voor Emmen.
>> Lees verder

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen (14-02-2020)
De Geschillencommissie besloot dinsdag dat Anderlecht voor één wedstrijd de vakken moet sluiten waar de vurigste supporters zitten. Een sanctie voor het herhaaldelijk gebruik van vuurwerk en (rook)bommen. Een terecht straf, wat mij betreft. En petje af dat de club geen beroep aantekent. Enkel is het enorm pijnlijk dat ook vele honderden onschuldige supporters gestraft worden.
 
>> Lees verder

Vercauteren: "Ik kijk nog niet naar rangschikking" (14-02-2020)
Money time nadert. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het stilaan menens voor de plaatsen in Play-Off 1. Anderlecht trekt morgen naar KV Mechelen, een rechtstreekse concurrent. Coach Frank Vercauteren focust voorlopig nog niet te veel op de stand. "Want we hebben het nog niet in eigen handen."
>> Lees verder

Vercauteren: "Doku heeft heel interessante groeimarge" (14-02-2020)
Jérémy Doku is de laatste weken in uitstekende doen. De eerste weken onder Frank Vercauteren kwam de 17-jarige winger niet aan spelen toe, maar gaandeweg overtuigde hij Vercauteren. "Jérémy heeft grote kwaliteiten, maar moet nog wat toevoegen aan zijn spel. De eerste stappen heeft hij wel al gezet."
>> Lees verder

"Joveljic wil op training enkel scoren" (14-02-2020)
Volgens Frank Vercauteren is Dejan Joveljic klaar om te starten én om te scoren. De coach zag een gretige Joveljic op training die zijn ballen niet meer wil afgeven, tenzij hij zelf niet kan scoren. En dat zal nodig zijn aangezien Antoine Colassin voor langere tijd out is na zijn operatie. 
>> Lees verder

Cobbaut en Kompany fit, Amuzu wellicht out (14-02-2020)
Elias Cobbaut en Vincent Kompany trainden mee en zijn normaal inzetbaar voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Francis Amuzu viel gisteren uit op training en ondergaat deze namiddag een echo om de schade te bekijken. Ook Kemar Roofe ondergaat een nieuwe echografie. 
>> Lees verder

"Met Doku heeft Anderlecht goud in handen" (14-02-2020)
Jérémy Doku is de jongste weken de man in vorm bij Anderlecht. Velen zouden vergeten dat hij nog altijd maar 17 jaar oud is. De contractverlenging voor Doku was één van de eerste wapenfeiten van voorzitter Marc Coucke, toen hij eind 2018 de club overnam. Coucke mag zich terecht op de borst kloppen. “Jérémy is puur goud”.
>> Lees verder

Anderlecht hoop prijs Luckassen omlaag te krijgen (14-02-2020)
Anderlecht wil ook na dit seizoen doorgaan met Derrick Luckassen. Alleen is de aankoopprijs die in zijn huurcontract is opgenomen te hoog voor paars-wit. Anderlecht zal daarom met PSV gaan praten om het bedrag van 5 miljoen euro omlaag te krijgen.
>> Lees verder

Ook Gerkens herneemt deels groepstrainingen (13-02-2020)
Pieter Gerkens en Yari Verschaeren trainen opnieuw met de groep, al is dat nog niet volledig. Het zal ook nog even duren eer ze opnieuw inzetbaar zijn, dat laat RSC Anderlecht weten via hun sociale media. Gerkens viel begin oktober van vorig jaar met een ontsteking aan de hiel. 
>> Lees verder

Lawrence heeft er zin in (13-02-2020)
Kemar Lawrence heeft zonet zijn officiële persvoorstelling achter de rug. De verdediger zag er ontspannen uit en hij heeft er vooral zin in, liet hij weten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar hij hoopt om binnen 1 à maximum twee weken inzetbaar te zijn. 
>> Lees verder

Geen alternatief voor getroffen abonnees (13-02-2020)
Naar aanleiding van de straf die de Geschillencommissie RSC Anderlecht oplegde moet de club op speeldag 29 tribune vier sluiten. De meeste getroffen abonnees kregen vandaag een mail van de club waarin staat dat ze niet gecompenseerd of verplaatst kunnen worden. 
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht verhuurt Saief aan Gdansk (13-02-2020)
Kenny Saief doet het seizoen uit bij Legia Gdansk. De Poolse club maakte zonet bekend dat het de middenvelder tot het einde van het seizoen huurt van Anderlecht. De overeenkomst bevat geen optie tot aankoop.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.