Anderlecht heeft akkoord met spelers die hun loon voor april vallen

24-3-2020 17:31:24 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De spelers en de directie van Anderlecht hebben een akkoord bereikt. De spelers van de Belgische topclub zullen één maandloon laten vallen. Zo helpen ze de club in deze financieel moeilijke tijden.Bij ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Speurders voeren huiszoekingen uit (25-03-2020)
Het gerecht onderzoekt nog altijd de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Die kreeg uiteindelijk de voorkeur op Ghelamco-baas Paul Gheysens om de club te kopen. Ook al lag het bod van Gheysens 11 miljoen euro hoger. In kader van dat onderzoek voerden de speurders twee huiszoekingen uit.
>> Lees verder

Trainen niet verplicht (25-03-2020)
De spelers gingen gisteren akkoord om hun loon van april te laten vallen. In ruil zijn ze twee weken "vrij". Twee weken waarin ze niet verplicht zijn om hun individueel trainingsprogramma af te werken. RSC Anderlecht probeert hun spelers wel te motiveren om alsnog te blijven trainen. 
>> Lees verder

Spelers gaan akkoord en laten loon april vallen (24-03-2020)
De spelersraad van Anderlecht gaat akkoord met het voorstel van de club om één maand loon te laten vallen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Vincent Kompany overtuigde de laatste twijfelaars via een digitale vergadering.
>> Lees verder

Van Eetvelt: "Toestand Anderlecht zeer ernstig" (24-03-2020)
Officieel gaat hij pas op 1 april aan de slag, maar door de coronacrisis ziet Karel Van Eetvelt zich genoodzaakt om nu al aan de slag te gaan. Hij nam ook al financiële maatregelen: "Want de toestand van Anderlecht is zeer ernstig", aldus Van Eetvelt. 
>> Lees verder

Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen (24-03-2020)
Wordt er nog aan voetbal gedaan dit seizoen ? Dat is de vraag waar de Pro League zich morgen over buigt tijdens een videoconferentie. Het plan was om 15 april de trainingen te hervatten en een maand later op 15 mei, de competitie. Maar dat lijkt hoe langer hoe meer niet haalbaar.
>> Lees verder

Ook directieleden leveren in op loon (24-03-2020)
Niet alleen de spelers en het personeel zien dus in hun loon geknipt, ook de directieleden moeten inleveren. Zij zullen enkel nog betaald worden voor de taken die ze effectief nog doen. Spelers leveren een maand loon in,dat alleen al is een besparing van drie miljoen euro.
>> Lees verder

Anderlecht vraag spelers één maandloon te laten vallen (23-03-2020)
CEO Karel Van Eetvelt liet weten dat er ook aan de spelers een financiële inspanning is gevraagd. Die inspanning zou zijn om één maandloon te laten vallen. De spelers lijken hier ook mee akkoord te gaan, al zijn de onderhandelingen nog volop bezig. 
>> Lees verder

Van Eetvelt: "Spelers beseffen de ernst van de situatie" (23-03-2020)
Karel Van Eetvelt moet onmiddellijk enkele moeilijke beslissingen nemen bij RSC Anderlecht door de uitbraak van COVID-19. Een groot deel van het personeel is economisch werkloos, voor de spelers is daar nog geen sprake van. Wel moeten ze inleveren op hun loon. 
>> Lees verder

Anderlecht kiest dan toch voor economische werkloosheid (23-03-2020)
De kogel is dan toch door de kerk; Anderlecht vraagt economische werkloosheid aan voor medewerkers. Met de spelers  is het bestuur nog in onderhandeling om de kosten te verlagen.
>> Lees verder

Voorlopig nog geen economische werkloosheid voor spelers (23-03-2020)
Verschillende Belgische clubs riepen al economische werkloosheid in. Virton voor al zijn spelers, Zulte-Waregem en Standard (gedeeltelijk) voor hun technische staf. Bij RSC Anderlecht zijn ze dat, voorloping althans, nog niet van plan. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. 
>> Lees verder

Ook scout Eecloo ontslagen (23-03-2020)
Het is duidelijk dat CEO Karel Van Eetvelt de financiële zaken van RSC Anderlecht op orde aan het stellen is. Ontslagen maken blijkbaar ook deel uit van zijn besparingen. Na Pär Zetterberg krijgt nu ook Pieter Eecloo zijn ontslag, hij maakte deel uit van de scoutingcel. 
>> Lees verder

Verjaardag Sebastiaan Bornauw (22-03-2020)
Vandaag verjaart Sebastiaan Bornauw! Wij wensen hem van harte een gelukkige 21e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.