Samir Nasri in rouw na overlijden van ex-voorzitter Olympique Marseille

1-4-2020 17:24:1 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Samir Nasri heeft een zware klap te verduren gekregen, Pape Diouf stierf dinsdagavond ten gevolge van het coronavirus. Nasri had een uitstekende band met de voormalige president.Diouf was tussen 2005 en ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Opinie: kampioen neen, Champions League ja (02-04-2020)
De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de competitie stop te zetten, de huidige stand als eindstand te nemen en dus Club Brugge uit te roepen als landskampioen. Sta ons toe daar serieuze bedenkingen bij te hebben. Er zijn precedenten: bij één ervan werd Anderlecht zo zijn eerste landstitel onthouden.
>> Lees verder

Luckassen: "Naar PSV keer ik zeker niet terug" (02-04-2020)
In een interview met het Nederlandse dagblad 'De Telegraaf' liet Derrick Luckassen (foto) optekenen volgend seizoen niet terug te gaan keren bij moederclub PSV Eindhoven. Of de Nederlandse verdediger met Ghanese roots bij Anderlecht blijft is nog maar zeer de vraag. Anderlecht heeft tot 31 mei de tijd om de aankoopoptie, die om en bij de vijf miljoen euro bedraagt, al dan niet te lichten.
>> Lees verder

De Sutter stopt met voetballen (02-04-2020)
Oud-Anderlecht-spits Tom De Sutter laat via Instagram weten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De West-Vlaming was het laatst actief bij Knokke in de tweede amateurklasse. De Sutter speelde van januari 2009 tot de zomer van 2013 voor Anderlecht.
>> Lees verder

Oostende wil dat licentiecommissie band met Coucke onderzoekt (02-04-2020)
KV Oostende verdedigde zich gisteren via een videovergadering bij de licentiecommissie. Eén van de vragen die KVO stelde, is dat de licentiecommissie zich uitspreekt over de verbondenheid van Marc Coucke met de kustploeg.
>> Lees verder

Raad van Bestuur van Pro League wil competitie stopzetten (02-04-2020)
De kogel lijkt door de kerk: de Raad van Bestuur van de Pro League roept om op de competitie stop te zetten. De stand na 29 speeldagen geldt als eindstand, zo luidt het in hun voorstel. De Algemene Vergadering moet het voorstel nog wel bekrachtigen, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.
>> Lees verder

Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag (02-04-2020)
Pär Zetterberg dacht eraan om eind dit seizoen ontslag te nemen. Dat heeft hij volgens Sport/Voetbalmagazine een tijd geleden al tegen enkele medewerkers van de club verteld. "De reden? Hij vond dat zijn takenpakket niet overeenstemde met wat hij voor ogen had", zo schrijft het blad.
>> Lees verder

Anderlecht vraagt ook geste aan makelaars (02-04-2020)
Niet alleen aan de spelers vraagt Anderlecht om een deel van hun salaris te laten vallen, ook aan de makelaars die nog geld krijgen van Anderlecht stelde paars-wit deze vraag. De club wil dat ook zij een percentage laten vallen.
>> Lees verder

Clubliefde of poging om druk te zetten? (02-04-2020)
Heel wat supporters beschouwen het als de ultieme daad van clubliefde, maar is dat wel zo? Feit is dat Vincent Kompany met zijn aankondiging om te betalen voor de spelers die weigeren hun loon af te staan een serieuze druk legt op die spelers.
>> Lees verder

Geen loonsafstand voor huurlingen (02-04-2020)
Enkel de spelers die momenteel voor Anderlecht spelen, moeten één maand loon en extra's laten vallen. De verhuurde spelers niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nochtans zijn er vijf huurlingen van wie Anderlecht (een deel) van het salaris betaalt.
>> Lees verder

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur (01-04-2020)
Kris Wagner, zonder twijfel de meest spraakmakende bondsprocureur die de Koninklijke Belgische Voetbalbond gekend heeft. Maar Wagner is nu toch een stap te ver gaan door openlijk zijn samenwerking met Walter Damen te promoten. De KBVB heeft hem naar aanleiding daarvan bedankt voor bewezen diensten. 
>> Lees verder

'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen' (31-03-2020)
KV Oostende verneemt morgen dat het geen licentie krijgt voor eerste klasse. De gemiste overname door Pacific Media Group ligt aan de basis. Dat die overname er niet kwam, is de schuld van Marc Coucke. "Een bewijs dat hij verbonden is aan twee clubs", klinkt het. En dat kan ook Anderlecht zijn licentie kosten.
>> Lees verder

Kompany springt bij in discussie rond tekengeld (31-03-2020)
Het verhaal rond de gevolgen die de coronacrisis met zich meebrengt op Anderlecht is nog niet ten einde. Volgens Het Laatste Nieuws zal Vincent Kompany het deel van het tekengeld betalen van de spelers die hun deel (1/12de) niet willen afstaan.
>> Lees verder

Morgen videoconferentie met UEFA over kalender (31-03-2020)
Hoe moet het nu verder met de competitie? De Pro League heeft nog steeds geen duidelijke beslissing genomen en kijkt daarvoor naar de UEFA. Die heeft de 55 lidstaten morgen uitgenodigd voor een videoconferentie. Daar zal wellicht besproken worden hoe het nu moet met de kalenderoplossingen. 
>> Lees verder

Vercauteren: "Iedereen moet toegevingen doen" (31-03-2020)
Er heerst momenteel veel onduidelijkheid rond het al dan niet stopzetten van de competitie. Frank Vercauteren is ook wel voorstander van een manier van afwerken, maar niet te koste van alles. Volgens hem is het goed als de betrokken ploegen tot een soort van overeenkomst komen. 
>> Lees verder

Extra voorwaarden salarisafstand zorgen voor onrust (31-03-2020)
Nu de spelers het document ontvangen hebben om hun salarisafstand voor de maand april te ondertekenen, gaan sommigen, op voorspraak van hun management, op de rem staan. Het document bevat namelijk nog een aantal andere zaken.
>> Lees verder

Vercauteren: "Ik kan zelfs geen mail meer versturen" (31-03-2020)
Vier vijfde van de technische staf van Anderlecht is technisch werkloos. Zij hebben een bediendencontract en zitten samen met heel wat andere clubmedewerkers op technische werkloosheid. Eén van hen is hoofdcoach Frank Vercauteren. Die wil nog wel wat werken, maar kan het niet.
>> Lees verder

Luckassen en Sandler revalideren in Nederland (30-03-2020)
Derrick Luckassen en Philippe Sandler kregen van RSC Anderlecht de toestemming om te revalideren in hun thuisland Nederland.  Beide spelers sukkelen met een knieblessure. Ondertussen zou paars-wit wel onderhandelen met PSV over een verlengd verblijf van Luckassen.
>> Lees verder

Wachel: "Liever op het veld gevierd" (30-03-2020)
De Belgische Voetbalbond besliste vorige week om de lagere voetbalreeksten en vrouwenreeksten stop te zetten. De leiders werden als kampioen uitgeroepen, dus ook de damesploeg van RSC Anderlecht. Maar ook zonder die beslissing hadden de paars-witte dames zich tot kampioen gekroond. 
>> Lees verder

Geraakt Anderlecht definitief verlost van Vranjes (30-03-2020)
Als we de Bosnische media mogen geloven, is RSC Anderlecht binnenkort definitief verlost van enfant terrible Ognjen Vranjes. Momenteel zit de verdediger op huurbasis bij oude liefde AEK Athene en de Griekse club zou de knoop omtrent een definitief verbijf doorgehakt hebben. 
>> Lees verder

Ook Virton stelt zich vragen bij licentie van Anderlecht (30-03-2020)
Virton grijpt naast een licentie en dat laten de Luxemburgers zomaar niet passeren. De 1B-club trekt dan ook naar het BAS, daar wil het de licentievoorwaarden voor het profvoetbal aanvechten. Ze baseren zich ondermeer op artikels uit de media om zich vragen te stellen bij de licentie van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

AC Milan overweegt bod op Doku (30-03-2020)
Jérémy Doku geniet belangstelling van verschillende buitenlandse clubs, dat is niet nieuw. Maar nu zou ook één van die clubs overwegen om een bod uit te brengen. AC Milan haalde Alexis Saelemaekers al binnen en zou nu hetzelfde willen doen met Doku.
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Waarschijnlijk dat ik blijf" (30-03-2020)
Terwijl het nog altijd de vraag blijft of de competitie al dan niet doorgaat, is men achter de schermen bezig met transfers. Hendrik Van Crombrugge stond meer dan eens zijn mannetje in het doel bij RSC Anderlecht en dat wekt interesse. Al zoekt Van Crombrugge niet meteen om vertrekken. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.