Pro League en KBVB niet eens met de UEFA

3-4-2020 12:13:3 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De Jupiler Pro League besliste donderdag dat er dit seizoen beter niet meer gevoetbald kan worden en dat lokte meteen heel wat reactie uit. Onder meer de UEFA mengde zich in het debat. De Europese voetbalbond ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Sevilla informeert naar Sambi Lokonga (04-04-2020)
FC Sevilla heeft geïnformeerd naar Albert Sambi Lokonga. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De middenvelder gaf een tijdje geleden te kennen nog minstens één seizoen te willen blijven, maar in deze barre tijden kan hij wel eens een financiële reddingsboei zijn die Anderlecht goed kan gebruiken.
>> Lees verder

Geen geld voor opknapbeurt jeugdacademie (03-04-2020)
Dat Anderlecht financieel de tering naar de nering moet zetten, zal de jeugdopleiding het meest voelen. De RSCA Foot Academy, de site waar alle jeugdploegen van de U8 tot de U13 spelen, is dringend aan een opknapbeurt toe. "Ik vergelijk het hier met Kosovo ten tijde van de burgeroorlog", vertelt een insider.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: stopzetten competitie (03-04-2020)
De Raad van Bestuur van de Pro League heeft beslist om de competitie stop te zetten als gevolg van de corona-epidemie. Wat vindt u van deze beslissing? Laat het ons weten via de nieuwe webpoll. Let op: de poll gaat over het stopzetten op zich, niet over de beslissing om Club Brugge tot kampioen uit te roepen.
>> Lees verder

Lukaku: "Ik blijf Anderlecht trouw" (03-04-2020)
Het is niet de eerste keer dat Romelu Lukaku zijn liefde voor RSC Anderlecht toont. Ook gisteren tijdens een videogesprek met Thierry Henry en Axel Witsel. De Rode Duivel liet ook nog weten dat het voor de volksgezondheid beter zou zijn om dit seizoen gewoon te stoppen met voetballen.
>> Lees verder

UEFA razend over beslissing Pro League en dreigt met uitsluiting (03-04-2020)
De Pro League besliste om de competitie per direct stop te zetten, een beslissing waar de UEFA allerminst over te spreken is. Vorige woensdag had UEFA de deadline voor alle competities nog verschoven naar 3 augustus. UEFA dreigt zelfs met uitsluiting van de ploegen die competitie vroegtijdig stopzetten. 
>> Lees verder

Opinie: kampioen neen, Champions League ja (02-04-2020)
De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de competitie stop te zetten, de huidige stand als eindstand te nemen en dus Club Brugge uit te roepen als landskampioen. Sta ons toe daar serieuze bedenkingen bij te hebben. Er zijn precedenten: bij één ervan werd Anderlecht zo zijn eerste landstitel onthouden.
>> Lees verder

Luckassen: "Naar PSV keer ik zeker niet terug" (02-04-2020)
In een interview met het Nederlandse dagblad 'De Telegraaf' liet Derrick Luckassen (foto) optekenen volgend seizoen niet terug te gaan keren bij moederclub PSV Eindhoven. Of de Nederlandse verdediger met Ghanese roots bij Anderlecht blijft is nog maar zeer de vraag. Anderlecht heeft tot 31 mei de tijd om de aankoopoptie, die om en bij de vijf miljoen euro bedraagt, al dan niet te lichten.
>> Lees verder

De Sutter stopt met voetballen (02-04-2020)
Oud-Anderlecht-spits Tom De Sutter laat via Instagram weten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De West-Vlaming was het laatst actief bij Knokke in de tweede amateurklasse. De Sutter speelde van januari 2009 tot de zomer van 2013 voor Anderlecht.
>> Lees verder

Oostende wil dat licentiecommissie band met Coucke onderzoekt (02-04-2020)
KV Oostende verdedigde zich gisteren via een videovergadering bij de licentiecommissie. Eén van de vragen die KVO stelde, is dat de licentiecommissie zich uitspreekt over de verbondenheid van Marc Coucke met de kustploeg.
>> Lees verder

Raad van Bestuur van Pro League wil competitie stopzetten (02-04-2020)
De kogel lijkt door de kerk: de Raad van Bestuur van de Pro League roept om op de competitie stop te zetten. De stand na 29 speeldagen geldt als eindstand, zo luidt het in hun voorstel. De Algemene Vergadering moet het voorstel nog wel bekrachtigen, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.
>> Lees verder

Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag (02-04-2020)
Pär Zetterberg dacht eraan om eind dit seizoen ontslag te nemen. Dat heeft hij volgens Sport/Voetbalmagazine een tijd geleden al tegen enkele medewerkers van de club verteld. "De reden? Hij vond dat zijn takenpakket niet overeenstemde met wat hij voor ogen had", zo schrijft het blad.
>> Lees verder

Anderlecht vraagt ook geste aan makelaars (02-04-2020)
Niet alleen aan de spelers vraagt Anderlecht om een deel van hun salaris te laten vallen, ook aan de makelaars die nog geld krijgen van Anderlecht stelde paars-wit deze vraag. De club wil dat ook zij een percentage laten vallen.
>> Lees verder

Clubliefde of poging om druk te zetten? (02-04-2020)
Heel wat supporters beschouwen het als de ultieme daad van clubliefde, maar is dat wel zo? Feit is dat Vincent Kompany met zijn aankondiging om te betalen voor de spelers die weigeren hun loon af te staan een serieuze druk legt op die spelers.
>> Lees verder

Geen loonsafstand voor huurlingen (02-04-2020)
Enkel de spelers die momenteel voor Anderlecht spelen, moeten één maand loon en extra's laten vallen. De verhuurde spelers niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nochtans zijn er vijf huurlingen van wie Anderlecht (een deel) van het salaris betaalt.
>> Lees verder

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur (01-04-2020)
Kris Wagner, zonder twijfel de meest spraakmakende bondsprocureur die de Koninklijke Belgische Voetbalbond gekend heeft. Maar Wagner is nu toch een stap te ver gaan door openlijk zijn samenwerking met Walter Damen te promoten. De KBVB heeft hem naar aanleiding daarvan bedankt voor bewezen diensten. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.