Kemar Roofe: "Veel te vroeg om iemand nu al titel te geven, in play-offs kan er nog veel gebeuren"

6-4-2020 17:42:6 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Terwijl er in veel Europese landen nog fel gediscussieerd wordt over hoe de competitie tot een einde gebracht moet worden is er in België al een beslissing gevallen. Geen voetbal meer en een werkgroep ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Welke voorstellen liggen er in andere landen op tafel? (07-04-2020)
Een storm aan kritiek op het voorstel die kersvers Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt gisteren naar voren schoof. Van Eetvelt riep op om een deel van de Europese inkomsten voor de komende drie jaar te verdelen over alle Belgische teams.
>> Lees verder

Licentiecommissie zal zich niet milder opstellen door coronacrisis (07-04-2020)
Morgen is het D-day voor de licenties, dan zullen we weten wie een licentie bekomt en wie niet. De licentiecommissie is niet van plan zich milder op te stellen voor probleemgevallen door de coronacrisis. Clubs die al probleeemgevallen waren zullen dus niet op "vrijspraak" moeten rekenen. 
>> Lees verder

Voetbal op zaterdagnamiddag? (07-04-2020)
Deze week zal er nog samengezeten worden over de aftraptijden in 1A en 1B. De Pro League, Eleven Sports en de overkoepelende vereniging Belgian Supporters willen daarover rond de tafel gaan zitten. Er zal rekening gehouden worden met de vragen en wensen van alle betrokkenen. 
>> Lees verder

Nieuw document krijgt meer bijval bij spelers (07-04-2020)
Er is lijkt schot te komen in de zaak rond de solidariteitsbijdrage van de spelers. De voorbije weken was er onenigheid over het deel van het tekengeld dat ze moesten afstaan. RSC Anderlecht heeft nu een nieuw document opgesteld dat in betere aarde valt bij de spelers. 
>> Lees verder

"Marc wil enkel nog ceremoniële voorzitter zijn" (07-04-2020)
Karel Van Eetvelt kwam in zijn "coronacall" ook terug op de rol van Marc Coucke. De voorzitter krijgt de laatste maanden constant de wind van vooren. "Toch heeft hij nog altijd het beste met de club voor", zegt Van Eetvelt, die zich in juni kandidaat stelt om Coucke op te volgen in de Raad van Bestuur van de Pro League. 
>> Lees verder

UEFA matigt toon (07-04-2020)
UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin is nog altijd niet te spreken over de beslissing van België. Al wijzigt zijn toon wel naar het einde van het interview toe. Vorige zondag hield de top van de  Belgische voetbalbond een crisisoverleg met Ceferin.
>> Lees verder

AC Milan wil aankoopoptie heronderhandelen (07-04-2020)
Volgens de Italiaanse La Gazzetta dello Sport wil AC Milan de aankoopoptie op Alexis Saelemaekers opnieuw onderhandelen. Er is een verplichte aankoopoptie van 3,5 miljoen euro als Saelemaekers een bepaald aantal speelminuten had. Door de coronacrisis kwam hij echter maar aan 33 minuten.
>> Lees verder

"Verschueren zal beslissing bij ECA verdedigen" (06-04-2020)
Marc Coucke liet onlangs nog vallen dat er gerust nog na 30 juni kan gevoetbald worden. Karel Van Eetvelt zegt echter dat RSC Anderlecht zich bij de beslissing om de competitie te stoppen, neerlegt. Meer nog, Michael Verschueren zal bij de ECA die beslissing verdedigen. 
>> Lees verder

Van Eetvelt: "Ambitie om vanaf 2021 weer Europees voetbal" (06-04-2020)
De Pro League communiceerde vorige week al dat het competitie definitief wil stopzetten. RSC Anderlecht is niet tégen die beslissing maar pleit wel voor maximale solidariteit onder alle clubs. Voor paars-wit is de enige juiste beslissing dan ook een om volgend seizoen in 1A te spelen met 18 ploegen. 
>> Lees verder

Kompany: "Op termijn weer bij de top spelen" (06-04-2020)
Vincent Kompany sluit zich aan bij Karel Van Eetvelt op vlak van de financiële problematiek van RSC Anderlecht. Maar Kompany zou Kompany niet zijn als hij ook in die situatie een opportuniteit ziet. "Ik merk aan de nieuwe mensen dat ze bereid zijn om de club weer op te bouwen".
>> Lees verder

Van Eetvelt: "RSCA leefde jaren boven zijn stand" (06-04-2020)
Karel Van Eetvelt kon geen slechter moment gekozen hebben om aan de slag te gaan bij RSC Anderlecht. De schulden worden alsmaar groter, ook volgend jaar geen Europees voetbal en daarbovenop geen voetbal, geen toeschouwers, dus geen inkomsten. Van Eetvelt kijkt vooral naar het verleden voor de huidige schulden.
>> Lees verder

Lawrence: "Alles gedaan om fit te geraken en toen was het gedaan" (06-04-2020)
Kemar Lawrence kwam in januari naar RSC Anderlecht. Door problemen met zijn papieren kwam hij al later dan voorzien aan. Eens aangekomen deed hij er alles aan om zo vlug mogelijk fit te geraken en toen veranderde alles door COVID-19. Lawrence volgt nu de richtlijnen en blijft fit "in zijn kot".
>> Lees verder

Kompany benadert spelers individueel (06-04-2020)
Nog steeds geen witte rook omtrent de inlevering van de spelers van RSC Anderlecht. Het grootste struikelblok is nog steeds het afstaan van één twaalfde van het tekengeld. Vincent Kompany contacteert de spelers nu één voor één in de hoop om zo tot een overeenkomst te komen. 
>> Lees verder

Anderlecht heeft Jonathan de Bie op het oog (05-04-2020)
Verschillende bronnen melden deze avond dat Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op Jonathan de Bie. De 19-jarige doelman komt momenteel uit voor de U23 van Tottenham Hotspur. De geboren Ukkelenaar beschikt bij 'The Spurs' over een aflopend contract, en dat maakt van hem een interessante piste.
>> Lees verder

Sevilla informeert naar Sambi Lokonga (04-04-2020)
FC Sevilla heeft geïnformeerd naar Albert Sambi Lokonga. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De middenvelder gaf een tijdje geleden te kennen nog minstens één seizoen te willen blijven, maar in deze barre tijden kan hij wel eens een financiële reddingsboei zijn die Anderlecht goed kan gebruiken.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.