YL: Anderlecht verschalkt Arsenal

WOENSDAG, 22 OKTOBER 2014, 00:28 - WauteRSCA

De paars-witte U19 hebben dinsdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd om de 1/8e finale van de Uefa Youth League. In Denderleeuw klopten de mannen van Mo Ouahbi Arsenal met 4-3.

Anderlecht kende een droomstart. Na amper één minuut werd Samy Bourard foutief neergehaald in het strafschopgebied. Aaron Leya Iseka twijfelde niet en werkte de 1-0 tegen de netten. Arsenal was echter niet van slag en na twintig minuten had Daniel Crowley de situatie al helemaal omgekeerd met twee treffers: 1-2.

Leya Iseka wou niet onderdoen voor Crowley en scoorde niet veel later ook zijn tweede van de avond. Anderlecht leek de wedstrijd nog voor de rust te beslissen dankzij doelpunten van Frank Mikal en Andy Kawaya: 4-2 halverwege.

Wie dacht dat Arsenal in de touwen hing, kwam bedrogen uit. De jonge Gunners gingen in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en troffen onder meer de lat. In minuut 85 lukte Crowly vanop de stip zijn derde van de avond, maar de overwinning van Anderlecht kwam niet meer in gevaar.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht met zes op negen naast Arsenal aan de leiding in groep D. Galatasaray ontvangt morgen nog Borussia Dortmund. De Turken hebben
momenteel drie punten, dankzij een 3-0 overwinning tegen paars-wit op de openingsspeeldag. Dortmund staat nog op nul.

Enkel de eerste twee uit elke groep gaan door. Voor de derde is er geen vangnet.

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer (76' Faes), De Medina, Matthys, Scholl, Mikal (79' Omeonoga), Bastien (89' Bitsindou), Leya Iseka, Bourard, Kawaya & Jellal

Doelpunten: 2’ Aaron Leya Iseka (1-0, pen), 11’ Daniel Crowley (1-1), 19’ Daniel Crowley (1-2), 23’ Aaron Leya Iseka (2-2), 36’ Frank Mikal (3-2), 39’ Andy Kawaya (4-2), 85’ Daniel Crowley (4-3, pen)