Anderlecht wint in slotseconden van Bordeaux

WOENSDAG, 13 FEBRUARI 2008, 22:37 - Michaël

Anderlecht won vanavond met 2-1 van Bordeaux. De Fransen kwamen op voorsprong via een lichte penalty, maar een wereldgoal van Polak en een doelpunt van Mpenza in de slotseconden bezorgden paars-wit alsnog de zege.

Anderlecht is onze zwaarste tegenstander stond er in de kranten te lezen. Het was dus te verwachten dat Bordeaux niet naar Anderlecht was gekomen om de volle buit te pakken. Anderlecht kende een vliegende start en zette goed druk op de tegenstander. Al na een kwartier had paars-wit drie hoekschoppen verzameld. Een eerste goede kans voor Anderlecht kwam er na een voorzet van Boussoufa op Juhasz, maar de Hongaar kopte naast.

Bordeaux was vooral gevaarlijk op de counter. Amper een minuut na de actie van Anderlecht was het bijna aan de Fransen om te scoren. Obertan was alleen op weg naar doel maar struikelde klungelig over de eigen voeten. Dé beste kans voor paars-wit kwam er 5 minuten voor rust: Boussoufa zette voor van op links, Polak kwam goed gevolgd voor de goal maar besloot onbegrijpelijk over. Twee minuten later kwam Anderlecht er met de schrik vanaf wanneer de bal nipt voorlangs ging. Stand aan de rust: 0-0.

Beide ploegen kwam na de rust met dezelfde spelers op het veld. Het was Anderlecht dat het heft in handen nam, een bal van Polak belandde net niet in de netten. Naargelang de wedstrijd vorderde drong de thuisploeg Bordeaux terug tot op de eigen helft. In de 55ste minuut was het dan bijna raak: Chatelle met een voorzet maar Akin kwam enkele centimeters te kort om binnen te duwen. Na een kwartier spelen bracht Bordeaux met Wendel en Cavenaghi twee frisse krachten op het veld, en kwam er ook druk van de Fransen.

De match kantelde in het voordeel van Bordeaux na een zeer licht toegekende strafschop. Juhasz kwam net iets te laat en haalde zo Cavenaghi neer in de zestien. Jussie trapte hem fraai binnen: 1-0.

Anderlecht leek van slag na dit doelpunt maar tien minuten voor tijd nam Polak de bal vol op de slof: 1-1. De wedstrijd lag weer helemaal open. Na Mpenza bracht Jacobs nu ook Legear in de ploeg. Zowel Anderlecht als Bordeaux kregen nog enkele kansen in de slotfase. In de 94ste minuut kwam dan nog heel onverwacht, als een duivel uit een doosje, Mbo Mpenza opduiken voor de goal en hij scoorde zowaar de 2-1.