"Onze scouting en Jesper werken momenteel enorm hard"

VRIJDAG, 6 JANUARI 2023, 20:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De transferperiode is bijna een week open en rond Anderlecht blijft het voorlopig erg stil. Coach Brian Riemer maakt zich echter geen zorgen. "We kijken op verschillende posities", zegt hij. "Onze verwachting is om op 1 februari een sterker team te hebben om het seizoen te vervolgen."

Riemer zag deze week Hannes Delcroix voor anderhalve tot twee maanden uitvallen. Op zijn persconferentie vanmiddag kwam dan ook de vraag of Anderlecht een vervanger zal aantrekken deze mercato. Riemer antwoordde ja noch neen op deze vraag.

"Zoals elke club willen we ons deze transferperiode versterken. Onze briljante scoutingscel en Jesper (Fredberg, red.) werken enorm hard momenteel om de juiste oplossingen te vinden. Hannes zal geen heel seizoen out zijn. We kijken op verschillende posities en willen ervoor zorgen dat we voldoende spelers hebben om onze ambities waar te maken. Onze verwachting is om op 1 februari een sterker team te hebben om het seizoen te vervolgen."

"Spelers tot bloei laten komen"

Riemer kreeg ook de vraag of de club een extra diepe spits wil aantrekken om Fabio Silva te ontlasten. "Of dat een prioriteit is? Net als in de verdediging zijn er altijd opties. Benito Raman kan ook in de spits spelen, net als Mario Stroeykens. Die laatste heeft dat trouwens al goed gedaan. We hebben verschillende scenario's en opties. Voor mij gaat het niet altijd om wat je wil, maar ook over hoe je het team best structureel vorm geeft", aldus Riemer.

"Fabio is een groot talent en een enorm goede speler. Hij scoorde misschien niet het aantal doelpunten dat hij en wij hadden gehoopt, maar ik geloof dat het potentieel aanwezig is. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke speler voor ons is."

"We hebben heel wat kwaliteit in deze groep, ook onontgonnen kwaliteit. Wat we bij Anderlecht graag doen, is spelers tot bloei laten komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.