Dendoncker, Deschacht en Vanden Borre steunen Kindermans

WOENSDAG, 11 JANUARI 2023, 09:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het bleek een slechte grap te zijn maar in inmiddels pijnlijk waar, Jean Kindermans is/wordt onstlagen bij RSC Anderlecht. Niet alleen de supporters spreken hun ongenoegen uit, ook ex-spelers begrijpen de keuze van het bestuur niet: "Anderlecht neemt afscheid van zijn DNA".

Volgens Anthony Vanden Borre zit er meer dan het financiële achter het ontslag van Kindermans: "Het huidig bestuur wil alle banden met het 'ancien régime' verbreken. Kindermans was de laatste die dat nog had. Ze lieten in het verleden al Frank Vercauteren en Vincent Kompany vertrekken, mensen die het échte Anderlecht-DNA in zich hebben, die mannen zijn Anderlecht, net als Kindermans. Daar neemt het bestuur nu volledig afscheid van".

"Jean is tactisch heel sterk"

Ook Olivier Deschacht begrijpt het ontslag niet. "Jean is tactisch heel sterk en gepassioneerd door veldtraingen. Hadden ze nu de tijd genomen om hem dat 'morderner beleid' uit te leggen, je kon hem gerust meenemen in dat nieuwe verhaal. Anderlecht is zijn leven, de passie die hij in zijn werk stak is fenomenaal."

"Jean was de drijvende kracht achter mijn keuze voor Anderlecht"

Leander Dendoncker koos als 14-jarige voor RSC Anderlecht dankzij Jean Kindermans. "Ik had andere opties maar de manier waarop hij de plannen uitlegde en hoe hij mijn toekomst zag, maakten mij keuze gemakkelijk. Zonder hem was ik naar Anderlecht gegaan. Veel trainingen geven deed hij niet maar als hij dat dan wel deed, dan waren die top. Daar praten wij tot op vandaag nog steeds over mer de ex-Anderlechspelers bij de nationale ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.