Offcieel: Karetsas tekent bij Genk

VRIJDAG, 13 JANUARI 2023, 15:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Wat enkele dagen geleden al werd aangekondigd, is nu ook officieel: Konstantinos Karetsas verlaat Anderlecht en keert terug naar Racing Genk. De 15-jarige middenvelder tekent bij Genk een profcontract.

Volgens Genk stonden buitenlandse clubs in de rij om Karetsas binnen te halen. Het Laatste Nieuws noemt de namen van Ajax en Manchester City. Binnen België hengelden ook Antwerp en Club Brugge naar zijn diensten. Maar zijn keuze viel op Genk, de club waar hij tot zijn 12e speelde en vlakbij opgroeide.

"Konstantinos is een totaalvoetballer op de 10. Met een technisch zeer onderlegde spelstijl weet hij de ruimtes uiterst efficiënt te bespelen en voegt hij enorme offensieve kwaliteiten toe aan de kern", zo omschrijft Genk de voetballer. "Dwingend naar voren spelen, een sterke vista, hoog rendement, … het is niet voor niets dat hij ook reeds in de nationale selectie van de U16 zijn plek wist te bemachtigen."

"In november werd hij op het internationale landentornooi in Val De Marne (met België, Engeland, Frankrijk en Italië) nog uitgeroepen tot Speler van het tornooi", meldt Genk ook nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.