Bellmann: "Mijn doel? Het eerste elftal"

VRIJDAG, 13 JANUARI 2023, 16:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Bij de Zweedse krant Fotbollskanalen legt Henrik Bellmann uit waarom hij koos voor een avontuur bij de RSCA Futures. "Het was een fantastische kans om naar zo'n grote club te komen. Het is een geweldige uitdaging om te laten zien wat ik kan."

Bellmann is geen onbekende voor Anderlecht-coach Brian Riemer. De twee werkten nog samen bij de U19 van FC Kopenhagen. "Daarna zijn we contact blijven houden", aldus Bellmann. "Riemer is mijn ontwikkeling blijven volgen en weet waar ik voor sta."

De 23-jarige Zweed tekende bij Anderlecht tot het einde van het seizoen, maar de overeenkomst bevat een optie voor twee extra jaren. "Ik zal trainen met de A-kern, maar mijn wedstrijden momenteel spelen bij de Futures die in de tweede afdeling uitkomen. Of ik ook mijn kans bij het eerste elftal zal krijgen? Ik denk wel dat dat het plan is. In Zweden is de competitie al gedaan sinds half november, terwijl het hier volop bezig is. Ik heb dus een inloopperiode nodig."

"Ik moet echter niet denken meteen mijn kans bij het A-elftal te krijgen. Daarvoor is de stap te groot. Maar het feit dat ik kan trainen met het eerste elftal en wedstrijden met de U23 kan spelen in een echte competitie (en geen reserve-competitie), was voor mij van doorslaggevend belang."

Bellmann kijkt er onder meer naar uit om te mogen werken met Jan Vertonghen. "Hij speelde meer dan 300 wedstrijden voor Tottenham, dat verdienst respect. Anderlecht heeft ook gewedigde spelers in de jeugdopleiding."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.