Uitgang lonkt voor ontevreden Silva

DINSDAG, 17 JANUARI 2023, 18:08 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad melden dat topschutter Fabio Silva op vertrekken staat bij Anderlecht. De Portugees is ontevreden en een recente discussie met coach Riemer zou hem hebben doen beslissen om andere oorden op te zoeken. Silva zou morgen al niet meer spelen tegen Zulte Waregem. Indien Silva daadwerkelijk vertrekt, wordt het vinden van een of meerdere spitsen een absolute prioriteit.

De matige fysieke parameters van Silva zorgden voor een discussie tussen de huurling en coach Riemer. Maar Silva is ook ontevreden over het feit dat hij bijna elke wedstrijd vooraan op een eiland staat en dat heeft ook gevolgen voor zijn doelpuntenproductie. In het begin van het seizoen scoorde Silva regelmatig, maar de laatste maanden zijn ook zijn doelpunten zeldzaam geworden. Anderlecht huurt Silva van Wolverhampton en PSV zou de meest concrete piste zijn. Silva scoorde tot nog toe elf keer voor Paars-wit.

Indien er geen deftige vervangers komen voor Silva, moet het verzekeren van het behoud de enige prioriteit zijn voor dit seizoen. Ondanks zijn gebreken, heeft Silva het hoofd van Anderlecht meerdere malen boven water gehouden met zijn doelpunten en assists. Zonder hem wordt de aanval onthoofd en wordt de kern beroofd van de enige sprankel aan aanvallende creativiteit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.