"Villareal favoriet, maar we hopen op mirakeltje"

DONDERDAG, 16 MAART 2023, 17:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de 1-1 in de heenwedstrijd heeft Villareal volgens de gokkantoren de meeste kans om door te stoten. Zestig versus veertig procent. Volgens CEO Sports Jesper Fredberg is dat een positieve inschatting voor Anderlecht. "Villareal is nummer zes in Spanje, speelt thuis en heeft een veel groter budget. Zijn duidelijk favoriet."

Maar in voetbal is alles mogelijk en daar hoopt Fredberg op. "We kunnen een mirakeltje verrichten", vertelt hij. "We hebben ons spelers gezegd vooral te genieten. Een Europese achtste finale tegen Villareal, dat is geen dagelijkse kost he." Fredberg denkt / hoopt dat dit een wedstrijd wordt die mensen zich over vijftien jaar nog zullen herinneren.

Hoewel hij Villareal als favoriet ziet, heeft de Deens CEO heel wat vertrouwen in zijn team. De voorbije twee duels vond hij Anderlecht enorm sterk. De partij tegen Cercle noemt hij zelfs de beste match van Anderlecht sinds zijn komst. "Alleen hadden we het sneller moeten afmaken. Dan konden we nog twee of drie keer meer scoren."

Volgens Fredberg zie je de ploeg evolueren. "We zitten nog maar aan het begin, we zijn amper drie maanden bezig", zegt hij. Wat hij elke week wil zien, daar zit deze ploeg nog ver vanaf, klinkt het. "Wij willen veel kansen creëren, de mensen entertainen, maar ook agressief zijn zonder bal." Fredberg ziet hoe de speler zich alsmaar beter beginnen voelen in de manier van voetballen die de staff vooropstelt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.