Midtjylland wil Olsson houden: "Interessante speler voor ons"

WOENSDAG, 3 MEI 2023, 21:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Naast Bogdan Mykhaylichenko lijkt ook Kristoffer Olsson definitief te kunnen overstappen naar zijn huurclub. Midtjylland-directeur Svend Graversen zegt in de Deense pers dat zijn club Olsson graag wil houden. "We krijgen zelden de kans om een speler van dat niveau binnen te halen", zegt hij.

Na één, niet erg geslaagd, seizoen bij Anderlecht trok Olsson vorige zomer op uitleenbasis naar Midtjylland. Tussen 2014 en januari 2017 speelde hij al voor de Deense club en toen brak hij helemaal door. Dit seizoen speelde hij alle competities samen al 33 duels voor de Deense club. Hij scoorde drie keer en gaf vijf assists. Genoeg om zijn bazen te overtuigen.

"Gezien zijn niveau en zijn status van Zweeds international is hij altijd interessant voor Midtjylland", zegt directeur Graversen bij het Deense Tipsbladet. "De cijfertjes transferprijs en het contract moeten natuurlijk kloppen, maar voor ons is dit erg interessant omdat het zelden voorkomt dat we een speler van dat niveau kunnen binnenhalen."

Midtjylland heeft een aankoopoptie van 3,5 miljoen euro, maar de Deense krant Ekstra Bladet meldde eerder al dat het wil proberen om Olsson goedkoper over te nemen van Anderlecht. 2,9 miljoen euro werd genoemd. "Kristoffer is hier graag en wij zijn blij met hem", gaat Graversen verder. "We zien wel wat er gebeurt. Het zijn drie partijen die tot een akkoord moeten komen."

Olsson ligt bij Anderlecht nog tot midden 2025 onder contract. Paars-wit betaalde in 2021 vier miljoen euro aan Krasnodar om de 43-voudige international aan te werven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.