Broer Engwanda springt van U16 meteen naar Futures

WOENSDAG, 14 JUNI 2023, 22:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Volgend seizoen zullen bij de RSCA Futures twee Engwanda's spelen. Het is te zeggen: trainen. Nunzio Engwanda, de 15-jarige broer van Alonzo, maakt na een sterk seizoen de sprong van de U16 naar de Futures. Maar pas wanneer hij 16 jaar wordt, mag hij ook wedstrijden spelen in 1B.

Onder de vleugels van coach Stéphane Stassin zette Nunzio Engwanda het voorbije seizoen grote stappen vooruit bij de U16. Hij slaat de U18 over en zal vanaf deze zomer aansluiten bij de RSCA Futures. Omdat hij pas op 1 december zijn 16e verjaardag viert, mag hij tot dan geen wedstrijden spelen bij de Futures. Dat zal hij wellicht wel doen bij de U18. Mogelijk ook nog na zijn 16e verjaardag.

Net als broer Alonzo is Nunzio een echt Anderlecht-product. Hoewel afkomstig uit de streek van Charleroi, sloot hij zich al op 5-jarige leeftijd aan bij paars-wit. Nunzio is een centrale verdediger waarvan men verwacht dat hij het tot het A-elftal van Anderlecht zal schoppen. Hij is sterk in de lucht, snel en goed in de duels. Ook zijn voetballende kwaliteiten zijn bovengemiddeld.

Nunzio Engwanda speelde het voorbije jaar 13 interlands voor de Belgische U16. In november vorig jaar, kort voor zijn 15e verjaardag, werd hij zelfs opgeroepen voor de Belgische U20. Samen met Mario Stroeykens en Noah Sadiki. Hij mocht een kwartier meespelen. Geen wonder dat ook buitenlandse scouts hem goed kennen.

Over een eventueel contract van Nunzio bij Anderlecht werd nog niets bekendgemaakt, waardoor we ervan uit mogen gaan dat hij dat nog niet heeft. Broer Alonzo tekende in 2019 zijn eerste profcontract en verlengde dat vorig jaar tot medio 2024. Alonzo speelde vorig seizoen 27 wedstrijden voor de Futures in 1B, waarvan 22 als basiskracht. Hij begon als middenvelder, maar eindigde centraal in de verdediging.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.